Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

reede, 29. jaanuar 2016

10 asja, mida sa oled 45 aastaselt selgeks saanud

1. Midaiganes nad ajakirjades räägivad. Kõiges on süüdi geenid. Sa vaata oma vanematele otsa ja sa saad aru, mis värk on. Sa võid pea peal seista, aga oma saatusest ei pääse. See kas sul on prillid, ülekaal, tselluliit, kortsud, mingid X haigused ... ei sõltu peenetest protseduuridest või kreemidest. See sõltub su vanematest. Nii on.
Vastavalt maailmavaatele, kas eelistad Skandinaavia või USA seepe, sa kas juba oled või ei kaalugi esimese iluopi tegemist.

2. Sul on võimalik võtta oma elu viimane laen. Kas sul on ka selle tagasimaksmiseks sissetulek, see on juba hoopis teine küsimus.

3. Sinu lapsed on suureks kasvatatud ja praktiliselt neid sinu omasid enam juurde ei tule. Teoreetiliselt... pole see nii kindel midagi. Paradoks on selles, et sinust vaid 2 aastat noorema sünniajaga võivad saada oma esimesi lapsi. Sul on neist siiralt kahju, aga.. maa tuleb ju täita lastega. Midaiganes.

4. Sa pead veel 20 aastat tööl käima. Prss.. Kui läheb nii, nagu arvab riik.
Või rohkem. Kui läheb nii, nagu sina arvad. 20 aastat. See on igavik.
Sa oled esimene, kes hääletaks seaduseelnõu poolt, mis lubaks sul praegu pensionile minna, ja siis, kui oled hall ja vana, siis uuesti tööle...Sa oled esimene, kes võtaks vastu kodanikupalga (ja sõidaks siis (Taile pikutama). Tehtagu.

5. Ilmselge, et mitte keegi enam ei armu sinusse sinu välimuse pärast. Ilmselge, et sa elad selle sama mehega elu lõpuni. Kui sa pole piisavalt nutikas, et temast lahutada ja veeta oma parimad aastad hoopis vaba ja vallatuna.
Või oleks parem " koos vananeda"?

6. Sul on viimane aeg võtta kass. Või koer. Järgmisel aastal võib olla liiga hilja, Või peaks siiski Tenerifele kolima...?

7. Nad väidavad, et sa oled oma karjääri tipus. Oled või? Tegelikult on viimane aeg aru saada, et su ambitsioonid ning võimed ei ole korrelatsioonis ja õppida amet, millega ka peale tuumasõda ellu jääks

8. Sa oled viimane aastakäik võitjatepõlvkonnast. Kui erastati ja ärastati, olid natuke liiga noor, aga piisavalt vana,et nende ärimeeste ettevõtetesse juhiks saada. Mitte keegi ei tea sinu põlvkonnast paremini, et edu aluseks ei ole haridus (vt punkt nr.1)

9.Sa oled sündinud imelisel ajal. Sa oled olnud oktoobrilaps ja pioneer. Üle elanud metsikud 90-dad ja ellu jäänud ülereguleeritud kapitalismis, Kui Allah annab, siis näed ära ka neljanda ühiskonnakorra.
Sinu vanaema elas veelgi värvikamal ajal. 2 sõda, uued riigid. Juba sinu eluajal on niipalju asju leiutatud, et... kuhu edasi?
On uskumatu, aga tõsi, et vaid 5 aastat sinust nooremad on täiesti teine põlvkond, täiesti teiste kangelaste, väärtustega, moraaliga ja arusaamadega abielust, lastest, tööst.....
Nad ei tea mis on jeralaš, Petšorin, puukingad, eõm, peedipõld...
Sa oled kadunud aja viimane dinosaurus.

10. Ilmselgelt on 45 sinu elu parim aeg, Juhhuu! Lapsed on suured, vanemad kobedad, karjäär tipus, tervis kontrolli all, välimus pandav, sul on raha ja aega, energiat ja ambitsioone.
Pool elu on veel ees.
Ja sa tead täpselt. KUI oluline on aeg. Ja iga elatud päev,

27 kommentaari :

  1. Keegi lahterdas inimesi "omasugusteks" ja "need uued" selle järele, kas inimene teab, mis seos on (pasta)pliiatsil ja lintkassetil.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tavalisel pliiatsil ikka. Sel on mugavad lõigatud küljed. Ümar pastakas ei toimi eriti hästi, libiseb.

      Kustuta
    2. Mis mõttes! See läbipaistev pastakas, mida kasutati omas täpselt õiges suuruses kaheksanurka, mis sobis nagu valatult kassetiga kokku.

      Kustuta
  2. No on ikka loetelu:D Kõik on õige ka. Kui enne viiekümnendaid viitsid veel punnitada, siis üsna pea poolsajandi piiri saabumisest saad aru, et kõige tähtam on lõdvalt võtta ja nautida aega, ruumi ja kõike muud, mis veel jäänud:) Elu on ilus!

    VastaKustuta
  3. Ühest küljest masendav lugemine. Teisest küljest tekitas taas tunde, et ma vist ei ole oma põlvkonna laps. Sinu definitsiooni kohaselt ma ei tohiks teada, aga näed tean täpselt mis on jeralaš, Petšorin, puukingad, eõm, peedipõld... Ja tean läbi kogemuse, mitte juttude järgi.

    VastaKustuta
  4. Ma just eile avastasin, et mu ema saab sel aastal 60. Mismoodi? Kuidas see võimalik on? Ma mõtlen temast siiamaani kui neljakümnendates olevast. Samas on mõnede sõbrannade mehed juba neljakümnendates...Mulle tundub, et tänapäeva inimesed jäävadki elu lõpuni sinna neljakümnendatesse - pensionile niikuinii ei saa, järelikult vanaks ka mitte.
    See põlvkondade erinevuse värk on ka natuke nihkes, mina küll tean, mis seos on pliiatsil/pastakal ja kassetil. Sinu nimekirjast tean ma puukingi ja peedipõldu küll - esimene oli unistus (ema ei lubanud - murdvat jalad ära), teist nägin kõrvalt, rügama ei sunnitud.

    VastaKustuta
  5. Mul kõik teistmoodi kuigi vist kuulun ka sellesse nn omade põlvkonda.

    Vaatasin eile Anu Rauda ööülikoolis ja no kui nii suudaks elada, siis on tõesti elu kuni surmani nagu mu vanaisa ikka tavatses öelda. Terav mõistus, asjalik, tegus, suur kari lambaid, vähenõudlikkus und õnn. Mott.

    VastaKustuta
  6. Midagi sai su blogi sätetes väga edukalt muudetud nii, et minu Feedly enam postitusi (isegi mitte pealkirja) kätte ei saa. Näitab mulle ainult kommentaare, nagu need oleksid igaüks ise postitused. Mis on sesmõttes tore, et ma muidu nende lugemiseni ei jõuaks. Aga ma ei tea, kas see oligi nii mõeldud?

    VastaKustuta
  7. Feedlys seda blogi ei saa jah :(

    Aga ma olen 46 ja pole peaaegu mitte ühegagi neist punktidest nõus, peale selle, et pioneer oli tore olla. ma ei saanud last ka 22-ks, nagu tol ajal kombeks oli ja nagu mu sõbrantsid suure 22-viimane-taks-hirmuga said.

    VastaKustuta
  8. ma olen veel natuke aega isegi rohkem kui 5 aastat alla 45, aga ikka tean, mis on eõm ja peedipõld (ühel olen isegi natuke tegutsenud), Petšorinist rääkimata (kas tnp seda siis ei õpetata või? selline tüpaaž võiks ju teismelistele päris hästi peale minna.)

    pensioniiha ei tunne, aga küllap on asi selles, et ma ei ole kunagi tööl käinud. lihtsalt töö tegemine mõjub vähem ruineerivalt kui seal käimine.

    VastaKustuta
  9. Ma sutsu vanema põlve esindaja ja vaidleks siin-seal vastu.
    1. Geenid määravad osaliselt, ise määrad palju rohkem.
    2. Selles vanuses pigem kaob laenuvõtmise vajadus ja saavutad lõpuks suht laheda finantsilise seisu.
    3. Nõus
    4. Tööl käid, sest ei raatsi mugavast elust loobuda.
    5. Nõus
    8. Edu aluseks on õnn ja haridus sest haridusega võid olla oma õnne sepp, hea õnnega valisid õige hariduse ;)
    9. ÕM'i ja EÜE't tean väga hästi aga neist vene kõlaga sõnadest pole aimugi. Kas omal ajal ei pööranud tähelepanu mitteolulisele või hakkab mälu alt vedama, võta sa kinni :P
    10. 50 on isegi parem aeg, pole kunagi nii hästi suusatanud ja arvutil mänginud kui nüüd - hei 45'sed ilusamad ajad ootavad ees !!!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. > 1. Geenid määravad osaliselt, ise määrad palju rohkem.

      Selgita palun?
      Geenid ongi ju see "ise". Kas mu geenid on andnud mulle häbeliku ja alalhoidliku või sihi- ja enesekindla meele?
      Mis on see "ise määärad", mis ei sõltu geenidest?

      Kustuta
    2. Geenid määravad vaid osaliselt nii füüsilisi kui vaimseid põhinäitajaid. Pikkus näiteks sõltub lisaks geenidele ka toitumisest, kehalisest aktiivsusest, kemikaalidega kokkupuutest, jne ... Geenid annavad paremad või viletsamad eeldused teadmiste omamiseks aga kas viitsid või saad õppida on su enda otsustada või sõltub välistest teguritest (sõbrad, raha, ...). Iseloomuomadusi saab soovi korral suures ulatuses ümber kujundada.

      Kustuta
  10. Vastukaaluks teatan, et mul feedlys toimib suurepäraselt. Url on lihtsalt indigoaalane.blogspot.com ilma -ee-ta. Ee-ga annab feedly millegipärast kolm vastet?

    VastaKustuta
  11. Lisan, et mul ka feedlys kõik ok.

    VastaKustuta
  12. Lisan, et mul ka feedlys kõik ok.

    VastaKustuta
  13. Üks asi on selge, sa ei ole veel aru saanud :D
    Ela edasi, saa vanemaks, saad targemaks,
    teoreetiliselt...
    Aga siis ei viitsiks sa vist ka enam sellest rääkida?
    ...
    vana värk läheb vägagi hinda kui naised juba niimoodi mõtlevad,
    miski ei eruta rohkem kui mõtlev (ratsionaalselt irriteeriv) naine.

    VastaKustuta
  14. Nüüd feedly töötab selle blogiga, juu ma varem jätsin selle ee järgi.

    Aa kas MILF-i puhul välimust ei arvestata, ainult ajusid ja -kurdusid vaatavad?

    VastaKustuta
  15. Hurraaa, Feedly probleem lahendet ja muidu ka huvitav lugemine isegi nii noorte inimeste jaoks nagu 43 ja pool....

    VastaKustuta
  16. Manjana, sa üritad hijack'ida Indigoaalane lehte oma asja ajamiseks?
    Noh, uurimise ajaks, ma võiks ju sinuga juttu arendada... teemal...
    Mis teemal, noh näiteks, et Manjana mantrat ei tasu tõsiselt võtta.
    Sest Manjana ei ole isegi juudi juubelini (55 aastat) jõudnud.
    Noh, mida sa räägid NII noore inimesega, kes on naine?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ee, mis asja ma ajan? ma täitsa tavaliselt kommenteerin, mis 55 on, ma ei kujuta ette küll. võimalik, et mõned need punktid, mis 45 jaoks natuke liiga vara tunduvad, on selleks ajaks täitunud. laps on kindlasti täiskasvanud, aga endal küll enam poolt elu ees pole, seega tuleb otsustada kas kass või tenerife.

      Kustuta
  17. Ma vastan kõigile korraga. Eks inimesed ongi erinevad. Mõni jõuab äratundmisteni hiljem või varem, mõni mitte kunagi ja mõni saab aru hoopis teistest asjadest:)
    Ja nendest loeks ma teie blogidest suurima rõõmuga:)

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!