Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

reede, 27. aprill 2012

maailma parandamine

Ma annaks taas tasuta ära ühe mõtte, kuidas linna raha kokku hoida. Mõned aastad tagasi kerkis mingi kampaania käigus majade vahele mänguväljakuid, nagu seeni.
Mänguväljakuid, millel näha mängivat last, on ime. Iseenesest on need väljakud moodsad ja kenad, puhtad ja igati normis. Aga lapsed ei mängi.

Ei mängi seepärast, et need on mõeldud tittedele. Tited, teatavasti, käivad päeval lasteaias. Ja kes see viitsib nendega õhtul kell 7 liivakasti minna? Ja nädalavahetustel pole seal samuti lapsi- sest a) tänapäeva lapsed ei mängi õues, b) vanemad ei luba koolieelikuid üksi õue ja ise kaasa minna pole aega, c) vanemate laste jaoks, kes iseseisvalt ringi uitavad pole liivakast päris kohane. Enam.

Tõsi, on mänguväljakuid, mis "töötavad" ja neil on reeglina 2 erinevust pildil näidatust- nad asuvad lasteaia kõrval, mistõttu  on sealt võimalik enne koju minekut "läbi hüpata" ning teiseks on need sihitud pisut vanematele lastele. Kiige ja liivakasti asemel on vinged ronimis- ja turnimisseinad.

Ettepaneku sisu, kuidas hoida raha kokku ongi järgmine. Enne kui rajate uue mänguväljaku, mõelge, kes seal mängima hakkab ja kas need riistad on just sellele sihtgrupile sobivad.

2 kommentaari :

  1. huvitav, et Tartus need küll toimivad - kurjad vanainimesed on laste kisast häirituna neid suisa kahjustanud. äkki pealinnas on neid väljakuid oluliselt rohkem ja kõikjale lapsi ei jagu?

    VastaKustuta
  2. Eriti tore on see, et selliseid kiik + liivakast + väike redel mänguväljakuid on rohkesti ka Nõmmel, kus lastega pered katsuvad sama asja ka oma õuele korraldad - kas siis popima või käepäraselt ise tehtu. Samas pole Nõmmel ühtegi nn kogupere mänguväljakut suurematele lastele.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!