Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

teisipäev, 14. juuni 2011

Mina ja riik

Järgnevad vihkamisminutid
Mulle ei meeldi mündid. Ma juba väga ootan, et inflatsioon teeks oma töö ja saaks jälle normaalselt paberrahaga toimetada

Mulle ei meeldi kvoodid, sekkumispoliitika ja otsetoetused, mis solgivad turgu ning võimaldavad toiduainehindadega spekuleerimist. Mulle ei meeldi, et me osaleme EL abiprogrammis, seadmata oma tingimusi.

Mulle ei meeldi IRL- populistlik sisepoliitika. Viimane, maamaksu kaotamise teema, ajab mind lihtsalt jooma

Mulle ei meeldi, et ma olen kogu oma teadliku elu kuulnud sellest, kuidas me peame eelisarendama insenerialasid ja tahame teadmistepõhist majandust. Ja nende kümnete aastate jooksul pole sõnadest kaugemale saadud. Lapsed ei õpi endiselt matemaatikat, keemiat ja füüsikat väikestes gruppides.

Mulle ei meeldi, et järjest ja järjest loobun ma ürituste külastamisest, kuna ma ei viitsi tasulise parkimisega jamada. Mulle ei meeldi, et autostumise vastu võideldes pole välja arendatud alternatiivina puhast ja kaasaegset ühistransporti. Mulle ei meeldi, et parkimisautomaadid võtavad vastu ainult sularaha ning sul peab alati olema täpne summa- tagasi raha ei saa. Mulle ei meeldi, et isegi Mustamäel, perearsti külastades, pean ma parkimise eest maksma.

Mulle ei meeldi, et digiretsepti arendamisel unustati üks oluline pisiasi. Ma küll näen, mis retsept on mulle kirjutatud, kuid ei näe, kas see on juba lunastatud või mitte.

Mulle ei meeldi, et ikka veel kasutab Haabersti LOV minu raha katkiste aedade parandamiseks, selle asemel, et see jama lõpuks ära lõpetada. Kõnnitee käijatele vabastada ning aed panna jooksma piki kooliterritooriumit.

Mulle ei meeldi, et ikka veel pole keegi parandanud vabadussamba proportsioone.

Mulle ei meeldi, et riik ei kutsu korrale ettevõtteid, kes ei tunnista abielu ametliku institutsioonina. Et kaabli paigaldamist valvata ja elektrinäitu teatada ei saa mitte see pereliige, kel selleks võimalust, vaid see, kelle EESnimel on leping. 

Mulle ei meeldi, et Tallinna LV kaalub id- pileti asendamist paberpiletiga. Ja kulutab selleks minu raha.

Mulle ei meeldi uues liiklusseaduses jalgratturitele antud lisaõigused sõidutee ületamisel.

Mulle ei meeldi, et keegi otsustas kunagi, et 3000 krooni on piir, mida võin vabalt netipangas üle kanda ning seda piiri pole muudetud, kuigi keskmine palk on tõusnud. Mulle ei meeldi, et ma ikka veel pean Id- kaarti kasutamiseks vahetama browserit ja ka siis ei tarvitse ülekanded ja maksed id- kaarti abil õnnestuda. 

Mulle ei meeldi digitelevisioon, mis on minu telepildi- ja hääle  kvaliteeti muutnud kehvemaks.

Mulle ei meeldi, et pean tegelema pensionisammaste ning avanenud elektrituru teemaga ise, kuna ma ei saa vastavate spetsialistide nõuandeid usaldada.

Mida ma saan peale vingumise teha? See ongi ju demokraatia. Rahvas on valinud selle poliitika, need otsused. Aga mina? Kas mina siis polegi rahvas?

Ja mulle ei meeldi, et väljas on imeline lõhnav juuni ning mina kirjutan sellest, mis mulle ei meeldi...:)

4 kommentaari :

  1. Enamikule neist ei-meeldi-punktidest kirjutaksin kahe käega alla.

    VastaKustuta
  2. Kultuuripealinnas on küpsemas aeg kaebekooriks.

    VastaKustuta
  3. Äkki on teisi kohti ka peale Tallinna, kus ei meeldi paljud asjad.
    Mulle näiteks ei meeldi üldse eestlaste uskumastu enesekesksus ja egoism. Kusagil Jaapanis toimuv ei koti siin absoluutselt mitte kedagi, absoluutselt, ei rohelisi, ei muid karvalisigi.
    Niivõrd enesekeskse ühiskonna kollaps on vältimatu, eesti talupoja mentaliteet minu maa, teen mis tahan ja ei vaata metsa taha ei kõlba tänapäeva ilma kuidagi. Muidugi on enamik asju selliseid, millele kirjutaks alla küll, kuid laiemalt vaadates seisab läänemaailm silmitsi ähvardava kollapsiga, mida põhjustab saaste, radioaktiivne saaste ja selle vastu ei osata peale mätsimise midagi ette võtta.

    VastaKustuta
  4. Mulle ei meeldi, et Jaapanis on tuumakatastroof ja kogu maailm peab sellest osa saama. Mulle ei meeldi, et vihmametsi raiutakse ja kogu maailma puhas õhk kannatab selle all.

    Kas nüüd on parem, Sekeldaja?

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!