Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

laupäev, 6. aprill 2024

Schobot S8 robottolmuimeja


Teile ju meeldib lugeda sellest, kui rumal ma olen?

Hetkel olen nii vihane. Eks vaatan, võib olla peab seda postitust korrigeerima või muutma, kui olen maha rahunenud.

Mu Kobald on mind nüüdseks teeninud mitu head aastat. Aga viimased kolm on ta iga kevad vajanud hooldust. Sest mul on kass. Kass on karvane. Ja ehk vajavad tehnika-asjad hooldust ka niisama. Igal korral on arve 70-90 eurot. Aga see selleks. See ainus volitatud hooldusfirma ei sobi mulle. Mees, kes seal toimetab on kuri, ülekoormatud ja raskesti kättesaadav. Hoolduse jaoks on vaja leida mingi karp, kuhu robot mahub ja see siis kusagile viia ja pärast tagasi tuua jne. Vastik. Vastik. Vastik.

Arvutasin näppudel ja mõtlesin, et aeg oleks soetada uus mänguasi. Tegin netis otsingut ja vaatasin erinevate mudelite tagasisidet ja... sain aru, et tegelikult ma ei suuda. Ning kuniks kass lubab mul enda juures elada, seni pole ju ka vahet ja vajadust maailma kõige fänsimaks mudeliks. Peaasi, et mõned aastad kestaks.  

Suur Vend nägi mu muret ja saatis reklaami, kus schobotit pakuti 400 euro eest.  Mingid testid kuulutasid võitjaks ja aasta parimaks. Teised manasid maapõhja. 

Vajutasin nupule "osta". Vaata. Ma olen nii rikas, et võin vabalt viiesajalisi prügikasti visata...

Robot näeb kena välja, töötab vaikselt. Võimalus on ka põrandaid pesta (pole veel katsetanud). Piisavalt madal, et mahub kapi alla. Tõstmiseks puudub sang ja tolmukarbi tühjendamine on ebamugavam, aga ilmselt harjub sellega ära.  Harjad tunduvad tugevamad.  Toode on esimesel pilgul täitsa tore.

Pakkisin siis lahti. Laadisin aku täis. Laadisin alla äpi.

Ja hommikul kell 10 lasin masina tööle. Paar tundi hiljem avastasin, et ta on nühkinud kõik see aeg umbes ruutmeetrist pinda. 

Robot on ok. Probleem on.. äpis. See on olematu. Ma ei suuda tuvastada, kust saan ma tekitada põrandaplaanid. Ma ei suuda aru saada, kuidas saan valida konkreetse toa. Ma ei näe äpist, et aku on tühi ja vaja on laadida. Ta ütleb mulle midagi, et peab vist laadima minema (oletan), aga kui ma kõrval ei seisa? Pange tähele, et üheks müügiargumendiks on- saad ajastada roboti sulle sobival ajal koristama..Ma ei näe, et nüüd on aku piisavalt täis, et jätkata st ta ise ei jätka automaatselt. Miks ometi? 

Aga see-eest on robot vestluspartner. Sa saad temaga räääkida ja tema räägib vastu. See-eest on robotil kaasas pult! #2024

Mis mind vihastab. Ja ma kirjutan samateemalist postitust vist sajandat korda.

Krt,. KELLELE te neid uuendusi ja tarkvaraarendusi teete ( vt ka elisa elamused, wordpress, blogger, nutitelefon, köögikombain jne jne) KUI raske on võtta kõrvale mõni, kes seda teenust reaalselt iga päev kasutab ja küsida. mida TEGELIKULT oleks vaja. Õelutsedes- vaadates reklaampilte, siis tundub, et see robottolmuimeja ongi mõeldud pigem sõbra asemele- reklaamides on kuulsad inimesed teda kallistamas...:)

Ja teine. Küsiks ju abi, kui saaks. Aga- eimingeidkõnejärjekordi, isegi telefoni numbrit pole. Sa saad suhelda vaid kõnerobotiga ja vastust ootan siiamaani.

Juhend on, ja eesti keeles. Küll väga halvasti tõlgitud, aga piisav elementaarse jaoks. Aga minu küsimustele vastust. Pole. On pikalt laialt räägitud, kuidas  alla laadida Google Home, Amazon Alexa, Smart Life.. mis võimaldavad sul... edastada häälkäsklusi ?!? no milleks? andke mulle nupp ja sellest piisab. Ma ei taha tolmuimejaga rääkida. Ma ei taha robottolmuimejat kallistada. Ma tahan, et robottolmuimeja puhastaks mu põrandad.

Halloo, internet. Palun jagage kogemusi oma Schobotiga. Kuidas ma saan ta panna koristama TERVET korterit. Kuidas ma saan valida konkeetse toa ?? Millisele nupule ma peaksin selleks vajutama. Ma olen nõus isegi pulti kasutama.

Mul on vana robot veel alles ka. Kui olen suutnud hooldusmehe tähelepanu äratada ja veenda teda mu raha vastu võtma, siis... viskan vist hoopis selle uue viiesajase prügikasti.

Lisatud hiljem.

Kogu korteri sain koristama kolmandal korral. Võimalik, et AI tahabki nn harjuda. 

Pöördratas masina all oli esimese korraga karvu täis ja pole nn legaalselt eemaldatav ( vt lõik nr12). Seadme eluea huvides peaks peale iga tarvitamist kruvikeerajaga lähenema. 

Äpp on sõnnik. Pole mõtet alla laadida, midagi juurde ei anna. Lisaks küsib Google delikaatseid isikuandmeid. 

Tubade kaupa saab puhastada nn välistamise meetodil st blokeerida ruum, mida ei taha. 

Kas ma soovitan? Jah, kui saad soodushinnaga, see on su esimene masin.Sobib kaasaegsesse kööktuppa, kus pole palju ruutmeetreid. Ja ummistuste vältimiseks tuleb koristada sageli. 

Muidu on hea toode. Ilus, puhastab põranda. Ja räägib sinuga :)


11 kommentaari :

  1. Paistab, et keegi su lugejatest ei oska robottolmuimejaga suhelda :D Mina ka mitte, vaatamata elektriinseneri haridusele, ei oska. Arvutit või moblat võin remontida, tolmuimeja käima panemine ületab minu kvalifikatsiooni. Selleks on kaasa, ülejäänud pereliikmed põgenevad kui tolmuimeja hakkab random trajektoori mööda tubasidpidi ringi hulkuma, ainult kass vahel virutab käpaga. Hiljem võib leida suuri tolmutorte, mida ei jaksanud alla neelata, väga üllatavatest kohtadest :P

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ära alahinda ennast :) ma rääkisin sama jutu oma mehele. Natuke nokitsemist ja palus selle raha endale maksta :) sain vana masina tööle. #räägiMehega

      Kustuta
  2. Kas need lingid aitavad?
    https://blaupunktrobotics.eu/en/pages/support
    ja
    https://blaupunktrobotics.eu/en/products/xtreme?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIqOmEwvCthQMVPpKDBx1-cgeOEAQYASABEgKHKvD_BwE&utm_campaign=sag_organic&utm_content=sag_organic&utm_medium=product_sync&utm_source=google&variant=41372170453085

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ahaa, see oli küll hea vihje:) ma käisin täna ka esinduses kohal ja sain pisut abi.
      Niipalju oskasid poisid rääkida, et toa kaupa tõesti ei saa. Et äpp on jura. Nädalavahetusel testin veel ja kui vaja, lähen esmaspäeval kontorisse kohale.

      Kustuta
  3. Roboti osas ei oska kaasa rääkida, aga... Elisa Elamus! Mul ütles vana digiboks üles, lahkesti lubati uus tuua. Toodi ka, seadistati ära, sain uue puldi, tore. Aga! Kõik kasulikud asjad on nüüd puudu! Kus on värvilised nupud, et saaksin hüpata eilse päeva kavasse? Kus on 5 minuti edasikerimine, kus on tavaline pildiga kerimine ja "näita sarnaseid" valik? Võiksin veel jätkata, aga ei hakka teie inimese blogikommentaariumi risustama..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Onju!!!! Ja ma hirmutan sind. Kaubanduskeskuse poisid lubasid VEEL tarkvarauuendusi!!!
      ( Kuhu saaks esitada rahvaalgatuse allkirju ;))???

      Kustuta
  4. Lihtsalt vihjeks, et e-poest ostetud asja võib ka tagastada. Kui seda on kasutatud, võib müüja väärtuse vähenemise hüvitamist nõuda.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma sain nüüd mõlemad masinad tööle. Aga küsimus funktsionaalsusest jääb :)

      Kustuta
  5. Mul on tunne, et sul on maailmale liiga suured ootused :)

    Ma olen kaks korda töötanud firmas, kus üks pool valmistab riistvara (robotit), teine tarkvara (äppi või mitut). See on... kaos. Mars ja Veenus, siga ja kägu, muusikud ja lüürikud. Ühed pusivad ehitada kassikarvasensorit või vähendada arusaamatut energiakulu roboti rohkem kui 60-kraadistel pööretel või lahendada masina seismajäämine, kui ruumi õhuniiskus on üle 87%. Teised proovivad täita turunduse nõudeid, et "CE märgise saamiseks peab robot peab olema hääljuhitav ka letseburgi keeles" või "koristuse planeerimise aja juures peab olema võimalik ka ajavööndi valik, sest klient võib olla ju reisil". Klienditeeninduse eelarve tõmmati hiljuti nulli ja puldi korpusi tootnud tehas oli Harkovis ja sai just tabamuse... tavaline tootmine noh.

    Ma olen ausalt hämmeldud, et moodsas maailmas üldse miskit töötab.

    Vana roboti käima saanud isandale ütle, et internet aplodeerib :))))

    VastaKustuta
  6. Mul on poole odavam hiinakas MI (vist ostetud miskise suure allahindluse ajal) ning see töötas ideaalselt kuni renoveerimiseni, st töötab tegelikult siinani, aga mingi kommunikatsioonihäire on äpi ja massina vahel. Ilmselt oli see tolmukogus tema jaoks üle mõistuse! Ühesõnaga, äppi enam üles ei leia. Ei ole olemas! Olen uuesti installinud, puhastanud, meelitanud, kurjustanud. Mkm.
    Aga paned põrandapesumopi külge - peseb nagu muiste! Paned tolmukogumisemopi - imeb tolmu. Kuskil mälus on ka minu korteri plaan vist, kuigi mul on tunne, et ta pigem liigub hetkel andurite kui ettesöödetud plaani alusel. Ühesõnaga töötab nagu loom ja on oma hinna kohta väga asjalik asi.

    Aga äppi ma nüüd siis enam ei kasuta. Kusjuures Mi äpil oli huvitav nüanss, tuli kindlasti leida õige mudel ja see ei olnud päris 5 sekundi harjutus. Menüüs oli sadu mudeleid ja need ei olnud väga nutikalt kategoriseeritud (vahetult roboti juures paaritus ei toiminud).
    Kui ma lõpuks nood käsitsi konfigueeritud sain, siis toimis nagu kulda. AGA! parool tuli peale panna, muidu võib naaber, kes sama asja ostab, kogemata sinu massina ka tööle panna või sina tema oma :D

    Mi äpp enne remonti oli väga hea. Läksid poodi ja panid tööle, siis sai jälgida, kas on kuskil kinni või toimetab tegusalt. Aga ma ei saanud neid ikkagi üksi koju jätta koos koeraga, draama oli. Vaene loom istus tagumik vastu välisust ja soovis resoluutselt inimesele selle vastiku eluka teemal "kaebus" esitada.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!