Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

reede, 12. aprill 2024

Tviit 9


Ma muutun alati mõtlikuks, kui kuulen .. aga kuidas nad seda oma valijatele selgitavad..?"

Millistele valijatele?

Neile, kes andsid valimistel hääle abieluvõrdsuse, maksutõusu, avatuse poolt või vastu. Ja mõni kuu hiljem on 180 kraadi religiooniõppe, naisedvõtavadmeestetööära ja abortide keelustamise poolt või vastu. 

Eesti valijal ei ole põhimõtteid. See pole isegi (kallite kaasblogijate)  "ma ei hääleta mehe või naise, vaid tubli inimese poolt", vaid "ma ei hääleta ühegi põhimõtte, vaid selle poolt, kes hetkel ägedam"?

6 kommentaari :

  1. pluss variant "hääletan selle-ja-selle vastu, kelles ma pettusin".

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No just, et kui praeguste reitingute järgi on liberaalide valijad liikunud konservatiive toetama, siis kes on "minu" valijad :) ei ole poliitiku elu kerge :) :)

      Kustuta
  2. Valijaid on erinevaid, populaarsusreitingutele toetudes tundub sul õigus olevat. Reformi valijail pole pettumise korral muud valikut kui valimata jätmine või Isamaa, kes on edukalt ülbitsemise üle võtnud. Suur vaenlane Kesk pildilt läinud, mis ilmselt mõjub Reformi populaarsusele palju hävitavamalt kui Kaja apsakad.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. kesk vs. reform on eilne või isegi üleeilne päev, praegu on juba juurdunud reform vs. ekre.

      Kustuta
  3. Probleem ei ole valijates. Pigem selles, et parteid ei ole usaldusväärsed ega ole neil ideid. Ühegi partei stabiilne toetajaskond ei ole enamat kui 10-15%.
    Nii ongi, et viimased valimised, kus hääletati kellegi poolt, olid aastal 1992. Sealtpeale hääletati selle poolt, kes hetkel oli kõige vähem vastik. Elik, ei hääletata kellegi poolt, hääletatakse kõigi teiste vastu.
    Kampaaniadki ehitati üles vastandumisele ehk eitusele.
    Kunagi vastanduti keskile, nüüd ekrele.
    Oponente ei kuulata, neist ei saada aru. Ka ratsionaalsed ideed heidetakse kõrvale, kui need tulevad "valest" kohast. Diskussiooni ei ole, seda mõistetakse nii, et idee kuulutatakse välja, propagandistid kiidavad takka ja vahel lastakse oponendil paar sõna öelda. Kuid egas öeldut ei kuulata ega analüüsita. See on niisama, moepärast.

    VastaKustuta
  4. Ühiskonna stabiilseks arenguks peab valitsema tasakaal liberaalsete (progressistlike) ja konservatiivsete jõudude vahel.
    Üks veab edasi, teine tagab, et ühiskonna toimimine jätkub ega tehta suuri lollusi. Ühe domineerimise korral saame kas paigalseisu või pidevad ümberkorraldused, mille käigus saavad pihta ühiskonna kestmise alustalad.
    Lihtne dialektika. Vastandite ühtsus ja võitlus. Viimane käib diskussioonina.
    Pole diskussiooni, siis võtab võitja kõik ja vastasseisud muutuvad aina sügavamaks.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!