Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

reede, 15. detsember 2023

2023 raamatud

Ei, ei ole liiga vara :)
2023 raamatuaastat iseloomustavad kolm märksõna.
1.  Selle aasta keskmine hinne on nii kõrge, sest....ma lugesin peamiselt soovitatud raamatuid. Aitäh Marca, Tilda, Mae, Tavainimene ja kõik teised, kes te kirjutate haaravaid arvustusi.
2. ma lugesin üle pika-pika aja erialast kirjandust
3. kuna seda va erialast oli niimitutuhat, siis pöördusin nõu küsimiseks AI poole. Seega, minu esimene Ai poolt soovitatud raamat, mis oli väga-väga hea. Sheena Iyengar The Art of Choosing. Soovitan! 

Kuigi mulle endale tundus, et mul polnud lõppeval aastal üldse aega, siis raamatuid ja lehekülgi tuli rohkem kui mullu.

Mida ma esile tõstaks ja soovitaks?
D.Rogdgers ja R.Wolf Püha lehma  ja Õnnepalu Mandala kohta olen kirjutanud lausa postitused ja need olid head.

Autorina Lars Mytting, eks.
Naljakal kombel tulid selle aasta raamatud kuidagi gruppidena. Ma ei tee eelnevalt eeltööd, et millest jutt käib. Aasta teises pooles lugesin järjest lugusid ajaloost. 15-17 sajandi Norrast Islandile ja seejärel Inglismaale. Kuigi tegemist oli juturaamatutega, on ikkagi väga huvitav kui erinevad olid toona erinevate riikide olme, usud ja uskumused. 

Siis kahe naismõrvari lood. Alias Grace Atwoodilt Kanadast  ja Kenti Matmisriitused Islandist. Viimane meeldis rohkem just selle tausta ja konteksti tõttu.

Aasta esimeses pooles olid järjest lood kummalistest inimestest. Braithwaite " Minu õde, sarimõrvar", Jackson "We have always lived in the Castle" ja Fowler "Me oleme kõik täiesti endast väljas"- meisterlikult konstrueeritud lood üllatavate puäntidega. Väga kvaliteetne meelelahutus.

Kankimäki "Asjad, mis panevad südame kiiremini põksuma" jõudis minuni väga õigel ajal. Ma täiesti siiralt ei saa aru, miks sai rahvusvaheliseks bestselleriks Söö, palveta jne, mitte see raamat.  

Aga rohkem ei soovita, nagu öeldud, kõik väga head, proffide poolt soovitatud :)

Mul on sellest soovitusnimekirjast veel mõned lugemata. Aga hakkasin mõtlema, et võtaks 2024 hoopis ette vanad raamatud. Need, mis on mu kodus riiulitel ja mida ma pole ammu-ammu enam kätte võtnud. Eks näis, kas õnnestub.




10,068
pages read
Indigoaalane
31
books read

MY 2023 BOOKS
Sacred Cow by Diana Rodgers
it was amazing
We Are All Completely Beside Ourselves by Karen Joy FowlerDemon in My View by Ruth Rendell
The Beggar King by Oliver PötzschFahrenheit 451 by Ray Bradbury
We Have Always Lived in the Castle by Shirley JacksonMy Sister, the Serial Killer by Oyinkan BraithwaiteA Guilty Thing Surprised by Ruth RendellA Man With One of Those Faces by Caimh McDonnell
Pöialvalguke ja kass, kes sööb häält by Reet KuduLong Bright River by Liz    Moore
it was amazing
Alias Grace by Margaret Atwood
The Midnight Library by Matt HaigThursday Night Widows by Claudia Piñeiro
Asjad kutsuvad meid by Juan José MillásAsjad, mis panevad südame kiiremini põksuma by Mia KankimäkiAssortment and Merchandising Strategy by Constant BerkhoutPositioning by Al Ries
Transurfing - reaalsuse juhtimine. I-V aste. by Vadim ZelandThe Art of Choosing by Sheena Iyengar
it was amazing
The Haunting of Hill House by Shirley Jackson
Mehe ikkest priiks by Jennifer CrusieMandala by Tõnu Õnnepalu
The Reindeer Hunters by Lars MyttingThe Bell in the Lake by Lars MyttingMatmisriitused by Hannah KentUnistuste raamatupood by Katarina Bivald
Valge Vöö Turunduses ja Müügis by Erkki Kubber, Merili GinterA Column of Fire by Ken FollettThe Hideout by Camilla Grebe
it was amazing
The Venetian Game by Philip Gwynne Jones

 

7 kommentaari :

  1. Tahan sind Sacred Cow soovituse (postituse) eest veelkord tänada. Muutis mu maailmapilti selgemaks.

    VastaKustuta
  2. Sheena Iyengar on megaäge. Tal on mingi TED talk või muu videoasi kus ta (ise pimedana) kirjeldab küünelaki toonide valimist, vägagi amüsantne.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Peale raamatu lugemist ma guugeldasin ja leidsin ta esinemisi, ta on tõeliselt äge naine.

      Kustuta
  3. Tegelikult tahaksin nuriseda, et sa nii vähe lugemismuljeid kirjutad siin. Sa viitsid ja oskad nii põhjalikult lahata, et seda oleks rohkem vaja.
    Head uut raamatuaastat!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, mul sama nurin! :) Sa viitsid ja oskad tõesti põhjalikult.
      Mul tänaseks 2 sinu postituste põhjal ostetud raamatut kodus, üks seesama "Sacred Cow", ja teine de Waal'i "Different". Ehk miskit ammusemast ajast veel, hetkel ei tule ette.

      Kustuta
    2. Tänan heade sõnade eest! ♥️♥️♥️

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!