Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 10. jaanuar 2019

Appi, ei ole ikka midagi selga panna!!!

Mul on uueks aastaks selline soov.
Kas Downton  Abbey ja Koduigatsuse tegijad võiksid mulle annetada oma tegelaste garderoobid?
Täpselt minu maitse ja stiil.

ma hakkan vaikselt väsima neist postitustest " mida ma ometi selga peaksin panema!!!"
aga mida pole, seda pole.
Vanemad pidid külla tulema, ja siis hommikul voodis hakkasin mõtlema, et mida selga panna, et poleks räbal. Piinlik, aga tõsi. Ma kannan riided reaalselt  ribadeks.
Hommikumantel, pesu, jakk, kampsun, paras seelik, lühikesed saapad, pikad saapad, talvejope, terve karbitäis imelisi suvekingi on mulle suured ja tuleks välja vahetada, paksem pidukleit, mis ei vajaks peale kampsunit, tööle pluuse ja kleite,  vihmaseilma mantel on juba üsna piinliku välimusega, kevadjope on suureks jäänud, aga muidu veel okei...

Tõsi, ma ise pole süüst puhas. Midagi on mu kehaga juhtunud, sest ma ei leia enam jakke, mille varrukad poleks mulle pikad. Mu käed on lühemaks tõmmanud.
Vist Ivo Nikkolos soovitas müüja süüdimatult käised üles keerata. No tõsiselt. Ostan mingi 200 eurose asja ja hakkan seda ümber tegema??
Samuti olen ma püsti hädas pesuga, Viimastel aastatel ostetu- nii Eestist kui Inglismaalt, odavketist ja butiigist, nii tavanumber kui igaks juhuks suuremad... kõik rinnahoidjad hõõruvad. Poes on paras ja kodus enam kanda ei saa. Valus on.


Ja kolmas mure on veel. Kuna ma nüüd töötan väga suures kollektiivis, siis on päris tõenäoline, et keegi samasuguse hilbuga hommikul vastu tuleb. Tahaks ju erineda ja eristuda. Keskusest keskusesse on samad kaubamärgid.
Taaskasutust pole mulle mõtet soovitada, sest ma ei suuda sealt midagi leida. Ju ma ei köi siis õigetes poodides. Selliseid, nagu seal, mul on kodus kapp täis.

Kas on keegi nt Lätis kaubareisil käinud, tasub sinna sõita? Või mõni hea veebisait, kus seeliku ja kleidipikkus on normaalne st mitte mini ja materjal naturaalne?
Või tahab keegi mulle õmmelda? Iris Janver ja Tiina Talumees on minu jaoks natuke pisut kallid, Mingi 50% sellest soodsam oleks okei?



15 kommentaari :

  1. Mul on kapis kaks "art deco" stiilis kleiti (1-2 korda selga proovitud) ja üht-teist (jakke-seelikuid) veel, mis juba ammu ootavad uut kandjat, kes neile elu sisse puhub. Ostetud Inglismaalt ja tõenäosus, et keegi samasugusega vastu jalutab, väike. Kirjuta mulle, kui suurused klapivad, siis kõige õnnelikum oleks mu kallis abikaasa, kelle riided mahuksid vabamalt garderoobis hingama.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma peaks olema 38. Aga nagu öeldud, siis lühikeste kätega :) ja peenikese pihaga

      Kustuta
    2. Pakkumises olevad on 38 (UK 10) suurus :) Brandid: FWM, Monsoon jt

      Kustuta
  2. Mul on ainsad rinnahoidjad, mis ei hõõru, sportrinnahoidjad - sellised, millel ei ole ühtegi pannalt ega klambrit, kõik ühes tükis, käib üle pea nagu maika. Kui see sulle ei sobi, sest liiga vähe esinduslik, siis üks lahendus on kasutada hästi õhukesi särke rinnahoidja all (nagu vanasti kanti särki korseti all. Jäigad struktuurid ei sobigi vastu ihu kandmiseks.). Tõsi, see peab olema särk, mille puhul sul kahju ei ole, kui ta venib mõnevõrra rinnahoidja- või rinnakujuliseks.

    VastaKustuta
  3. "...paksem pidukleit, mis ei vajaks peale kampsunit" - jaaaaaaa, mulle ka palun. Pikkade varrukatega normaalne sametkleit näiteks? Miks on poes nii, et pikkade varrukatega käib komplektis paljas tagumik ja maani kleidiga paljas selg????

    VastaKustuta
  4. Ma nii tahaks teie jaoks mööda kaltsukaid huvitavaid kleite kammimas käia (küti-korilase instinktid jälle), aga logistiliselt oleks seda vist keeruline korraldada. Kõige lihtsam oleks minna koos mingisse poodi, istutada teid kuhugi nurka kohvitopsi või maiustustega maha ja mina tuhniks.

    VastaKustuta
  5. Õmbleja tuleb otsida, sest poest ei leia keha järgi sobivaid jakke, kleite,seelikuid-pükse. Või kui juhtub ime ja midagi sobib, osta 2 korraga.

    VastaKustuta
  6. Poest ei leia midagi, minu meelest Läti ka ei aita. Pigem jah UK.
    Mu parimad hilbud on taaskasutusest, st mitte päris kaltsukatest, vaid nendest, kus inimesed ise oma riided müüki viivad.

    Tundub, et siin on veel keegi KK. Eelmine ei olnud mina.
    Ma otsin palitut kui keegi kuskil alet näeb, võib vihjata. Peab olema klassikaline sirge, taskud sees, väike krae, sõna otseses mõttes palitu :)

    VastaKustuta
  7. Just äsja avastasin sellise koha nagu ohmy.ee. Tallinna inimene peaks ta telliskivist üles leidma küll. Kui odav hind peab olema, seda muidugi igaüks ise otsustab. Kui mul oleks vaja kena kontorikleiti, siis ilmselt ühe või kaks ostaks kohe nende valikust, iga päev muidugi samaga käia ei saa, siis teiseks päevaks oleks midagi debenhamsist. Pealinna kontoris vist sidonia poe riietega käia ei sobi, aga neilgi on vahel miskit kena olnud.
    Ja palitu oli ka ohmy.ee lehel täitsa olemas.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hea soovitus, tänan! Uurin.

      Debenhamsi materjalid mulle kahjuks ei sobi. Ma olen nii kõva laeguga, et suudan isegi puuvillasest staatilise elektri välja võluda :).

      Kustuta
    2. Mis materjalid sulle meeldivad? oletan, et lisaks süntole on ka siid ja vill liiga elektrilised (õudne, mida vill võib talvel kuiva ilmaga seljas teha, silmaga on sädemeid näha).

      Kustuta
    3. Üritan naturaalseid leida,fliis nt on välistatud. Muude puhul peab proovima, sest ka viskoos käitub erinevalt.
      Kui ikka juba poes sädemeid lööb, siis kahjuks ei...
      aga paratamatult on mul praegu teise parfüümina kasutusel Mayeri antistaatik:)

      Kustuta
    4. Hea leht aga hullud hinnad. Palitu leidsin aga kahte sotti mina ei maksaks :p

      Kustuta
    5. Minu kogemust mööda käitub viskoos reeglina paremini kui ehtne vill/siid. st minu jaoks on viskoos puuvilla elektriomadustega, aga kompamiselamuse ja langevuse mõttes väheke siidisem. Aga elastaanisisaldus võib muidu ohutud materjalid särtsuvaks muuta. Ka puuvilla.

      Netipoodidest ostes on lisaks see oht, et "puuvill" osutub pärast "100% sünteetiliseks puuvillaks". Pärispoes saab näpuga katsuda.

      Kustuta
  8. Mul on kõige paremad kogemused nn "no name" pesuga. Komplektid ei sobi üldse ning materjal on kriitilise tähtsusega.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!