Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 17. jaanuar 2019

Most

Selle aasta võõrkeelsete komöödiafilmide võitja on leitud. Most/sild.

Kas keegi saab aru, miks nad vene keeles ei võiks rääkida?!
Kas tõesti on Eesti näitlejate autoritasud niiii kõrged?!
Ma saan nüüd aru, mida võiks tunda venelased vaadates hollywoody filmides "venelasi".
Naljakas ja arusaamatu.



Ma sain teada, kuidas vanainimesed metsa ära kaovad.
Käisin oma tavapärasel jalutuskäigul. Hakkasin Harku mõisast Tähetorni poole tagasi jalutama. Tavapärast teed, mida ma olen käinud musttuhat korda... ja jõudsin Veskimöldresse.
Ma pole seal mitte kunagi varem käinud. Seda, et tegemist on Veskimöldrega sain teada, kui google mapist üritasin tuvastada oma asukohta. Rahvast oli metsas palju, aga tundus kuidagi imelik küsida, vabandage, kus ma olen.
..
Ja need u 4 km möödusid nii, et mul ei tekinud hetkeks kahtlustki, et olen valel teel. Tõsi, päikest polnud, see oleks ilmselt reetnud...
Täiesti arusaamatu. Ma pidin kusagil keerama kogemata vasaku asemel paremale. Aga millal ? Miks?
Üritades samm sammu haaval trajektoori taastada, ei suuda ma seda kohta välja mõelda.

Järelikult. On ikkagi olemas metshaldjad, kes sind keerutavad ja vahel valele teele viivad.




Ma olen vaimustuses, kuidas AgathaChristie klassikaline teos  st praegu jooksev seriaal "Ja ei jäänud teda ka" on toodud tänapäeva, See, et neegritest on saanud sõdurid, on eilne päev. Mulle meeldib, et kujukesed laual pole isegi enam sõdurid, mis oleks samuti seksistlik.
Vaid rohelised androidid. Või siis marslased?

22 kommentaari :

  1. jumalukene, sa oled kuskil mulle nii lähedal. ammu enam ei peaks, aga ma siiani alati ehmatan, kui tajun, et blogija on täitsa päris inimene:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No vot, kui näed metsas üht naist sihitult uitamas, siis aita raja peale. Äkki olen mina :)

      Kustuta
    2. See tunne on veider jah, ma olen ka vahe tajunud, et appi, inimeme eksisteerib :D

      Kustuta
  2. A. Christie teose pealkiri muudeti, sest neeger on paha sõna mõnek maal. Samas on briti tv-s neegrite üledoos-mitte üks saade, dramatiseering ega film pole enam ilma. Vahet pole, millise ajalooperioodi või sündmusega tegu.

    VastaKustuta
  3. Käisin Harku metsas eile õhtul, üleeile õhtul ja üldse. Kui näed oranžis jakikeses onu suuskadel paterdamas, siis ütle tere :) Jalutajaid oli metsa all küll, aga need olid kõik koeraga ja tundus, et mitte-veel-eksinud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See meenutab mulle kodust olukorda, kus mina ei tunne neid ära, kes ilma koerata jalutavad või poes vastu tulevad ja nemad ei tunne mind ilma koerata ära. Rääkimata sellest, et ma tean koeranimesid aga inimesi ei tea :D

      Kustuta
  4. Muide sel suvel sel ainsal päeval kui läksin seenele, muide jalgrattaga, eksisin kah ära, koju ma sain, aga tegin umbes 3 km ringi ja hoopis teisest kohast kuhu oma arust oleks pidanud tulema. Samuti sadusid kordi käinud.

    VastaKustuta
  5. Neegripoiste filmi tegevus toimub mu arust ikkagi peale I MS, puuduvad ju tänapäeva ikoonid - moblad ja arvutid:D

    VastaKustuta
  6. Gert Kiileri FB lehel oli Sild kolmas variant, tegevus toimus Viljandi rippsillal. Edasi vaadake ise seal.

    VastaKustuta
  7. Ma pole kunagi saanud aru, miks ei võiks kasutada subtiitreid, kas tõepoolest arvatakse, et kodanikud ei evi lugemisoskust. Hullult segab kui mokaliigutus heliga kokku ei jookse.

    Automaatne orienteerumisvõime on vist natu pärilik, mul vedanud. Samas kui ikka üldse ringi ei vaata vaata võib igaüks korraks ära eksida.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. TT, Vene "Sillaga" on teine lugu - see on vene sari, kus osa tegelasi peaks teoreetiliselt olema eestlased, mis tähendab, et vene näitlejad pungestavad eesti teksti purssida. Välja kukub sama naljakalt nagu Hollywoodi filmide "venelastest" tegelaste vene keel.

      Kustuta
    2. Tuttav sügisel otsis oma isa metsast taga poole ööni. Kodumets, alati käivad seal seenel, lapsepõlvest saadik ja mitte kunagi ei olnud eksinud. Nii et vist ei tasu loota automaatsele orienteerumisele, eriti vanas eas. Võib juhtuda kõigiga.

      Kustuta
    3. Eks see "automaatsus" tekib läbi detailide. Mina näiteks vaatan päikest , lisaks mingid puud ja künkad, mis on orientiiriks.
      Ja siis piisab tõesti vähesest, jätad midagi märkamata, seeni otsides oled tiirutanud ringiratast, päike on pilvetaga ja lähedal pole teed, kus sõidaks mõni auto st oleks müra kuulda. ja oledki keset kuusikut, aru samat, kus pool on kaasik.

      Kustuta
  8. Kui ma kunagi ammu mingis võõras x jaamas rongi ootasin, et Tallinna sõita... ja rong hoopis teiselt poolt tuli, ma enam oma orienteerumisoskusele ei looda...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. :)
      mul on olnud sarnane juhtum. Samuti Tallinn läks kaduma ja asus vales kohas :)

      Kustuta
    2. Ja siis, kui Eestis on rongiorienteerumine ikkagi tekkinud, lähete Rootsi ja kõik on jälle segi, sest seal on rongi- ja metrooliiklus vasakpoolne (vanast ajast jäänud, rööbasteeliiklust oli nähtavasti raskem parempoolseks ümber korraldada kui maanteede oma). Mis tähendab, et rongid tulevad teistpidi kui autod või bussid.

      Kustuta
  9. Mina olen käinud Harku metsas suusatamas, see tagumine ca 8 km ring, mis peaaegu mõisa juurde välja jõuab. Ja siis Rabajooksudel, milla ringil on nimetet suusaringiga ühisosa. Ja siis sattusin ükskord orienteerumisneljapäevakule samasse piirkonda, selgus et maakera sees on veel teine maakera, ehket kahe omavahel osaliselt kattuva paikkonna vahel on veel üks täiesti uus ja tundmatu ala koos seninägematu maastikuga. Täitsa ulme.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See kehtib kõikide o-päevakute ja maastike kohta. Hea rajameister leiab ka Tallinna Raekoja platsi kõrvalt orvandi, soosilma ja nõgesevõsa!

      Kustuta
  10. Aga film oli ju väga hästi tehtud!
    Mul on ere mälestus ETV lavastusest, seal olid minu meelest ikka mustad kujukesed.
    Meil oli võllanali vahepeal kontoris, et paneks failikapile ka 10 kuju. Koondamine käis nii hullu tempoga, et kui 10 alles jäi, tekkis õõvastav hasart :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Film oli väga hea :)
      ja kujude idee on samuti v hea, jätan meelde :)

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!