Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

reede, 6. september 2013

Toitumisuuring 2

Täitsa pekkis, KUI tüütu on toiduainete kaalumine.
Inimene, kes sa tahad dieeti pidada. Soe soovitus: ära pista enne suhu mitte ühtki pala kui oled selle kaalunud ja kirja pannud. Pane tähele, et hiljemalt nädala pärast loobud täielikult söögist.
Ja kirja peab panema toidu kohe. Vähemalt minul on täielik väga selektiivne mälu:) Uskumatu, kui kiiresti unustad söödu. Eriti just need näksid- jäätised jms.


Kaur eile küsis, et kust ma toidu kaalu tean. Pakendatud toiduainetega on lihtne- seal on kirjas.  Isegi leivaviil on tänapäeval kaalutud ja kirjas. Siis on mul veel pisike köögikaal, mille pealt lahtised asjad läbi lähevad. Mingite asjade puhul- toorjuust ja sink leival, näiteks jms pisike-peenike usaldan pr. Masso toiduretseptide raamatus kirjasolevat  ning võrdlen seda TAI leheküljel pakutava keskmise portsjoni suurusega.
Ainus, mida ma kaaluda ei viitsi, on õunad. Nende kogus on umbes. Väike statistiline viga on siin sees nagunii. Aga kuna eesmärk pole mitte minu kalorite lugemine, vaid lihtsa naise söök ajaloo huvides, siis pole mõtet pilli päris lõhki ka ajada.



Neljapäev
täisteraleib toorjuustu, suitsusingiga. 2 tomatit. Koorega kohv.
Õun. u 250 g arooniamarju 45 g
2 Eskimot ( btw Balbiino oma oli parem)
sprotid tomatikastmes 100 g ja täisteraleiba 3 viilu.
3 šokolaadikommi 
ahjus küpsetatud kanafilee ( 100 g) ja avokaado-tomat-kurk-parmesan-salat ( 230 g) ja 470 (liiga palju) g arbuusi

Kokku: 1790 kcal. Liiga palju rasva ja valku. Ning nagu juba heaks tavaks on saanud- loomulikult liiga vähe süsivesikuid ja kaltsiumi.
Mulle meeldib see programm. Ma lihtsalt ei jaksa nii palju kommi ja jäätist süüa, kui tervislikuks toitumiseks vaja oleks:)

Öösel ärkasin kõva kõhuvalu peale. Nii et ärge igaks juhuks eelnevat ise kodus järele proovige. ...


4 kommentaari :

  1. Seekord on isegi arusaadav, sest 2 jäätist, kohvikoor, avokaado, parmesan ja kommid viskasid rasvanäitaja kohe lakke.
    Peaks proovima mõne päeva suht rasvavabalt teha, näis, mis programm ütleb.

    VastaKustuta
  2. Jube hea on teise inimese toidusedelit jälgida (loe: ei pea ise kaaluma).
    Rasvavabalt on võimatu seda asja teha...

    VastaKustuta
  3. Peaks vist köögikaalu ostma :D Ei ole siiani viitsinud ühtegi koostatud dieeti järgida, sest kes see ikka viitsib jälgida täpseid toite ja koguseid, kaalu ka pole ja kui oleks, siis kaaluda ei viitsiks.

    VastaKustuta
  4. Kunagise kaalujälgijate programmi usina järgijana soovitan kaaluda umbes nädala või paari jooksul tõesti iga suhupistetavat pala. Seejärel võid tükk aega muretu olla - oled omandanud oskuse hinnata toidu kaalu visuaalselt piisavalt täpselt.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!