Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

kolmapäev, 5. detsember 2012

Küsimused vastustele

Uue menuromaani arvustamisel tõi kriitik positiivsena välja selle, et kirjanik on tõstatanud ja püstitanud väga olulised küsimused.
Imelik, mõtlesin. Mul on terve peotäis maailma rahu ja eksistentsi seisukohast elutähtsaid küsimusi.
Näiteks? No näiteks.

Kas vastab tõele, et meis kõigis on sees julmus, ainult sotsiaalne kontroll takistab selle avaldumist. Aga kui peaks tulema keegi, kes ütleb "Võib", siis saab meist igaühest sadist. (loen raamatut staliniaegsetest repressioonidest).

Kui ma peaksin elama autos, siis kus oleks Tallinnas kõige turvalisem koht autoga(autos) ööbimiseks.

Kuidas teha javasriptis sellist tabelit, et saaks summeerida iga rea eraldi.

Millal saab evolutsioon aru, et me ei raseeri endid lõbu pärast. Et karvastik on relikt ning inimesed  st naised ei vaja seda.
jne.

Ehk siis mul on küsimused, mis võiks olla justkui eeldus hea loo kirjutamiseks, Aga ma pole saanud viimastel nädalatel teha ühtki korralikku blogisissekannet, sest mul puuduvad VASTUSED. 

Küsimuste püstitamine võib olla oluline, aga mulle näib, et inimesed otsivad rohkem vastuseid. Millega nõustuda või millele vastu vaielda.

7 kommentaari :

  1. mis mõttes me ei raseeri end lõbu pärast? Miks siis veel?

    VastaKustuta
  2. Ma kergitan ka kulmu selle raseerimise-koha pealt. Mu meeles on see tahtmise küsimus, tahan, raseerin, ei taha ei raseeri.

    VastaKustuta
  3. Kallid daamid. No KUIDAS panete te jalga läbipaistvad sukad, kui tumedad karvad läbi paistavad. Kole on ju.

    VastaKustuta
  4. sellist ilma, kus läbipaistvate sukkadega oleks meeldiv olla, meie kliimas (või üldse mis tahes kliimas) naljalt ei ole - soojaga ei taha üldse sukki, külmaga tahaks pakse ja vähemalt puuvillaseid -, nii et see on nii või teisiti üks olukordi, kus ilu nõuab ohvreid ja mida rohkem, seda parem, siis on kohe tunne, et oled tsivilisatsiooni heaks pingutanud. Manolo Blahnikute kandmise nimel väikesest varbast loobumisega võrreldes nagunii nigel vägitegu. (muide, huvitav, kas ka varbaopereerijad kiruvad, et miks evolutsioon sellist mõttetut relikti nagu väike varvas ära ei ole kaotanud, et ega naised ei eemalda seda lõbu pärast?)

    Eks neid karvu ole ka mitmesuguseid, häbemekarvastikul (eriti naiste omal) pidavat olema mitu kasulikku funktsiooni, mis praktikas tähendab peamiselt seda, et kui nad ära võtta, on suurem pärmpõletike risk. vbla kui pesu ei kannaks, oleks seda probleemi veidi vähem, aga me kanname ju enamjaolt. Siin kliimas eriti.

    Igatahes on selliste tsivilieeritustunnuste puhul ju mõnes mõttes kasulikki, kui need ei ole kaasasündinud. On kergem omi võõrastest eristada.


    A olulisematest asjadest, nimelt seesmisest julmusest: elu on näidanud, et päris 100% kõigist ei saa ikkagi sadiste. Ei saa ka Stalini või Hitleri vms režiimis, nii et kõigile ei piisa sellest, kui öelda "Võib" või isegi sellest mitte, kui öelda "peab" ja mõnel eriti drastilisel juhul isegi sellest mitte, kui "peab" öeldakse surma ähvardusel (mõni ei olnud nõus ju kupjaks hakkama koonduslaagriski, kuigi see oleks ta elu päästnud). See ei ütle küll midagi selle kohta, kas neis on seesmine julmus või mitte - tõenäoliselt ei ole nad hormonaalselt või aju ehituselt radikaalselt teistsugused kui teised inimesed (st nad ei ole arvatavasti äraspidised psühhopaadid, kelle ajukeemia on teistsugune). Aga just siis ütleb see seda enam selle kohta, et seesmised pahed ei pea määrama käitumist.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. kusjuures mõnes mõttes võib ka nende julmusest keeldujate kohta öelda, et neid takistab sotsiaalne kontroll, ainult et neil on see internaliseeritud. väärtustesüsteemi näol näiteks. Ja nii ei ole neil vahet, mida nõuab parajasti väline kontroll.

      Autos ööbimise kohta ei oska midagi öelda, aga mul vilavad linnades alati silmad kahele poole, kus oleks hea põõsa all magada, isegi kui akuutset vajadust ei ole ja isegi kui hüpoteetilistki vajadust ei ole, sest linn on sõpru-tuttavaid täis.

      Kustuta
  5. ma oma kommentaariga mõtlesin seda, et ega muud põhjust ju ei ole nende karvade ajamiseks, kui tuua lähemale olukorda, kus nt voodiLÕBU või vähemalt kohtamisLÕBU saabuvad. Või siis vähemalt edevusLÕBUjanu rahuldatud saab =)

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!