Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

kolmapäev, 27. märts 2024

Tviit 2


Elu keskerakonnavabas Tallinnas on päikeseline. Päike paistab.

aga asi, millest ma aru ei saa ( pole seotud eelmise lausega). Miks me investeerime viipetõlkesse, kui Eestis on mitusada tuhat mitteeestlast, keda aitaksid subtiitrid keeleõppel ja mitusada tuhat vanemaealist, keda aitaksid subtiitrid saadetest arusaamisel. Ja mitusada tuhat mitte-vanemaealist, keda aitaksid subtiitrid eestikeelsetest saadetest arusaamisel. Sest olgem ausad, on avalik saladus, et eestikeelsetest filmidest arusaamine on keeruline.

ja ma ei tahaks, et on üks või teine. Võiks olla nii supakad kui ka viipetõlge. Lihtsalt supakatele on nagu suurem vajadus ju?  On osati automaatsubtiitrid, aga enamalt jaolt need ei toimi/tööta/pole saadaval.

Täna ilmus viimane Eesti Päevaleht. Üks saaga sai lõpu. Naljakal kombel tunnen ma kergendust, kuna mul polnud nagunii aega lugeda. Veebist ei loe ma "ajalehti" (delfi, postimees jne) enam väga ammu. Elagu ajakirjanduslike uudiste vaba Eesti!

Elagu sotsiaalmeedia infomullid ja vana hea raadio...:)


PS. seda postitust saaks väga hästi kasutada eesti keele õpetamiseks. Niipalju toredaid liitsõnu...:)

5 kommentaari :

  1. Ja, supakad kõlab nagu supelsaksad näiteks.

    VastaKustuta
  2. Kesikute kukkumine vääris tõepoolest tähistamist. Suur hulk soojasid ametikohti likvideeritakse või jagatakse ümber. Iseasi, kas ülejäänud parteid on võimelised milleski kokku leppima peale ühise vaenlase kukutamise.

    VastaKustuta
  3. Minu meelest ETVs on automaatselt subtiitrid osadel saadetel, mul ema on maininud.

    Meil nt on see probleem, et naabrid ei saa magada kui tal telekas hilisõhtul karjub (ta ei kuule ja kodus aparaati ei kasuta, armastab vaadata telekat poole ööni). Subtiitritega filmid on ok, siis saab hääle maha panna. Raadiot kuulab klappidega, aga jah, muud saated on keerulised.

    VastaKustuta
  4. Ja kummalisel kombel on mul koju vedelema jäänud kõik paberlehed, mida vahel olen tellinud. Veebis veel kiirelt lappad kui tööl paus või öösel pole und, aga lehed...

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!