Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

teisipäev, 30. mai 2023

Infoks fakt


Ükskõik, kas räägitakse automaksust, bioprügist ja selle sorteerimisest, maamaksust või elektri hinnast,  Siis põhjuseks miks üht või teist pole mõtet kehtestada, tuuakse üksi suurel krundil eramajas elav memmeke, kes ei ole võimeline seda maksma ja kes seeläbi kannatab.  


Vaatsin huvi pärast. Üksi eramus elavaid inimesi  vanuses 65+ on Eestis 24 tuhat.  

#keskpäevatund #samostjaaaspõllu

10 kommentaari :

  1. Ma hakkan varsti selle 65 suhtes närviliseks muutuma (keeldun memm olemast :D).

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Memm on ju nummi? Eit, mammi jmt ei tahaks olla ☀️

      Kustuta
    2. Mina olengi see 65+ taat, kelle suhtes mõned närvilised on:)
      Memm on ka, aga ta veel + pole:D
      Maksud - need ju olemegi meie, vanusest hoolimata. Pole makse, pole riiki.

      Kustuta
    3. See loogika on inimestele kuidagi nii haaramatu. Viimasel ajal ükskõik, mis teenusega ma siin "maal" kokku puutun, kõik käib sulas. Iluteenused, ehitus, remont, pagarid, jne. Olen püüdnud siin nii, et toetan kohalikke, aga sisuliselt vaid kolm kogemust on sellised, kus korrektselt pakutakse kirjalikku kinnitust, toidukäitlemine on auditeeritud, pangaarvele makse on ok või siis kaardimakse aktsepteeritud. Argumendid : "oh, siis tuleb hinnakirja järgne hind; oh meil on vaid kodukohvik; ah, see maakoht, omadele vaid teeme" jne...

      Aga riik peab andma, tegema, pakkuma, hooldama... Suht masendav.

      Kustuta
    4. ära hakka... praegu liigub ringi roheväidete reguleerimise eelnõu, millega on plaanis mikroettevõtted vabastada st nad võivad öelda nt, et neil on 100% taaskasutatav pakend, ilma, et peaksid seda tõestama. Ülejäänud ettevõtted, peavad tõestamiseks tellima auditi...
      Võitleme viimase veretilgani..:) :)

      Kustuta
  2. Muidugi puhas demagoogia. Kui tahame eelarve tasakaalu, mis pikas plaanis on hädavajalik, tuleb kas maksusid tõsta või kulusid vähendada - kumbki pole populaarne mõte rahva hulgas. Pole ka imestada, inimesed tahavad saada aga mitte anda, riigivõlg tungub mingi kauge ja umbmäärane asi, mis tavakodanikku ei puuduta. Aga puudutab just teda ja veel kui valusasti.

    Auto puhul oleks ju lihtsaim ebapopulaarne lahendus jällekord bensu hinda tõsta, nii maksavad automaatselt rohkem need kes rohkem sõidavad ja kel suurem mootor, rohkem teid kulutavad ja saastavad. Aga siis tuleb hädaldamine transafirmade ja piirikaubanduse teemal - lätlased tõstke ka hinda!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ongi demagoogia. Aga mõjub ju külmetav memmeke, kellelt riik nõuab räimepea panemist kompostihunnikusse ( teglikult, see on halb näide, KK kirjutas mingi aeg tagasi sellest pikalt, kuidas maal bioprügiga on). Kõikidel hakkab kahju ja siis saab ka ülejäänud sihtgrupid maksudest vabastada..

      Kustuta
  3. Vanuse järgi lahterdamine + sildistamine -> toetust/abi vajav (mittetoimetulev), ainult stigmatiseerib vanemaealisi - toimub nö diskrimineerimine. Näen, et see on süvenev ja tekitab "halli massi" tunde, meedia üksnes võimendab...ja siis imestame, miks vanemaealisi koheldakse kui üksi mitte hakkama saavaid inimesi... inimene vananeb üks päev korraga. Igaüks isemoodi ja hakkama saavad ka - igaüks isemoodi.

    VastaKustuta
  4. No siis tuleb 65+ automaksust vabastada ja ongi kõik kombes!

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!