Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

laupäev, 4. detsember 2021

Spotify 2021

Just sellises Eestis ma tahaksingi elada. Kus on soe suvi, kuldne sügis ja lumine miinus viis talv. Loodetavasti tuleb ka kevad õigel ajal.
Metsas on praegu IMELINE. Ja kui sul on käes KK kootud soojad ja ilusad nutinäpikud, siis.. elu on muinasjutt.

Enne põhiteemat veel.

Ma hakkasin mõtlema. Kui linnud on tänu koroonale st mürafooni hääbumisele hakanud vaiksemalt laulma. Siis vanasti, kui polnud tööstust, autosid... Kas nad sosistasid ?

Kuna Spotify pakub juba 2021 aasta statistikat, siis ilmselt ongi mõistlik see postitus ära teha. Ja hakata jõululaule kuulama :)

Selgus, et ma olen kuulanud 79% rohkem, kui teised eestlased, 648 erinevat lugu 53 erinevas žanris. Kes oleks osanud arvata, et maailmas on olemas nii palju erinevaid žanre?

Aga mu top on mis on. Kaht esimest laulu olen ma kedranud tõepoolest söögi alla ja peale. Nagu Spotify leebelt ütles, nii peabki.  Sia ja LP on mu selle aasta lemmikud. Üks mu tuttav ütles - nagu Rihanna. Vabandust!? Kindlasti mitte.

Kolmas ja viies, on väga vanad, aga täpselt 27 kraadise suve laulud.

Neljas on tegelikult üllatus. Mulle meeldib see laul, aga 4. koht? Ja nii mõnigi teine laul pani kulmu kergitama.

Samuti on esitajate top üllatav. Smilers on esi 100s vaid 3 lauluga. Aga kes numbrite vastu saab. Olgu siis :)

Naljakas on see, et ma lõin selle konto, et koguda tempokaid laule, mis mind autosõitudel ärkvel hoiaks. Mu laps  on lisanud mulle väga särtsakaid ja häid prantsuse- ja hispaaniakeelseid laule. ( Viimati näiteks Stromae. Carmen, väga hea, soovitan !) Aga mu romantiline, igatsev ja unistav mina on saavutanud ülekaaluka võidu :)

Ma tahaks endale ajaloo huvides esile tõsta on hoopis neli selle aasta avastust. Need on vanad tegijad, aga mina jõudsin nendeni sel aastal. 

Ansambel Priklyucheniya elektronika. Vene bänd, mis esitab mu lapsepõlve lemmikmuusikat.  Krõlatõe katšeli, Ot ulõbki jne. Mäletate? Stiililt natuke nagu meie Vennaskond.

Tom Waits. Miks mulle seda lauljat varem pole tutvustatud. Nüüd jõudis ta minuni oma surmasegadusega. Aga saan aru, et kõik on siiski hästi.

Miley Cyrus. Jah, ma teadsin, et ta on olemas. Aga tema Nothing else matters töötlus pani mind ka tema teisi laule otsima.
Viimane uus avastus on Olivia Rodrigo. Näis, kas suudab Sia troonilt tõugata.

 

( Kogu nimekirja nägemiseks lükka paremas servas olevat noolekest ja kuulamiseks pead vajutama Spotify ikoonile paremas servas)


9 kommentaari :

  1. Tore, et kindad ikka kestavad :)
    Kas sa Korea poppi ei kuula? Ristilapsed räägivad, et see on praegu hull trend. Noorima klassist osad lausa õpivad keelt. Uskumatu.
    Näited:
    https://youtu.be/MBdVXkSdhwU
    https://youtu.be/JQGRg8XBnB4



    VastaKustuta
  2. Suurepärane, nüüd ma istusin paar tundi spotifys ja tegin omale liste :D Siiani olen suutnud end eemal hoida.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Millal seda premium kontot üldse vaja oleks?
      Jube lihtne ja mugav keskkond, miks ma enne pole katsetanud :D (st olen, aga siis olin ma spotify jaoks ilge idaeuroopa):

      Kustuta
    2. Premiumis ei ole reklaame. Mingil hetkel muutusid need nii intensiivseks, et enam ei suutnud :)

      Ja teine väga hea asi on - võimalus lisada local files, ehk siis oma muusikat, mida seal pole. Seda ma kasutan küll usinalt. Ja kavatsen neile ka kirjutada, et antku lahkelt teada, kui minu lisatud fail on nüüd " legaalselt" saadaval. Näiteks avastasin üllatusega, et lõpuks ometi on ilmunud Karavni jõulu"kassett", sain oma failid ära kustutada ja esitajad saavad nüüd vähemalt mingigi kopika.

      Kustuta
    3. Minul pole tavakontot kunagi olnud (kohe algusest saadik Premium), aga jah, reklaamid, ja vanasti vist ei saanud lugusid suvalises järjekorras mängida vms.

      Kustuta
    4. Huvitav, mul on äpp telefonis ja sõitsin Viljandisse ning tagasi, taustaks kogu aeg muusika. Ei täheldanud reklaame ja enda meelest mul ei ole premiumi :D

      Kustuta
    5. nad alustavadki nii natuke ja tasa ja targu. Aga mingi paari kuu pärast keeravad vindi üle :) :)
      Aga võimalik, et ka algoritmi on muudetud? Kui sa ei maksa, siis premium ei ole.

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!