Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

kolmapäev, 21. juuli 2021

Kutsumata külalised

 

Hakkan kapsašarlotkat tegema ja avastan, et mu jahus on mardikad.

Tõsi,  ma pole piinlikult kaua oma kappe tühjendanud. Uhan riiulid ja praod äädikaga üle, vaigistan endas "lapsed nälgivad"  ja alustan kappide tühjendamist.

Saan teada, et vanaaegsed mummulised plekkkarbid ja kaasaegsed klaaspurgid "hermeetilise" kaanega, pole ühtigi hermeetilised. Elu käib igal pool. 

Kui kummaline on ikka putuka elu. Su elu on ainult üks ootamine, et siis elada hetke. Ja ootad kannatlikult oma aega, kui on sobivad tingimused koorumiseks. Ja mitte keegi ei armasta sind...

Ja võid ju arvata, et putukas on mingi tume tegelane. Vale puha. Mu makaronid kihavad, aga sarnases pakendis olevad täisteraspagetid ja riis on vähemalt pealtnäha puhtad. Valges suhkrus käib pidu, aga pruun pole vist olnud piisvalt magus.

Irooniline, et internetis soovitatakse tõrjeks loorberilehti. Minul hullavad mardikad loorberilehe pakis, ju see on mingi vanakooli mardikate hirm.
Võib olla olen naiivne, aga paberpakis ingveri ja soola jätan alles, no ei ole ju võimalik selles elada? Või on?  

Eks see on väikese leibkonna rõõm ja mure, et kõike kulub natuke. Ja sellepärast on mul palju ja erinevaid pakikesi. Kodumaa võib igatahes mu rikkalike varude üle  uhke olla.  Kes võis arvata, et mul on alles herneid, läätsi. Eelmisest koroonaaja potisaia perioodist spelta- ja rukkijahu. Tavalist- ja toortatart. Tangu, hirssi ja tatart. Wokinuudleid ja riisinuudleid. Kinoad ja kuskussi... 

Mõned täiesti kinnised läbipaistvad pakid, milles hetkel elu ei paista, siiski säästan ja kiletan põhjalikult ning panen kenasti omavahel sotsiaalset distantsi hoidma.  Uued pudruhelbed kallan keeratava kaanega klaaspurki, et oleks näha. Ja huvitav ka. Kas saavad ligi või ei.

Mu kapid on nüüd tühjad. Ega keegi juhuslikult ei tea, kaua peab karantiini hoidma?

Loodetavasti ei saabu nüüd vahepeal maailmalõpp, 

(kuigi ma jään endiselt riigiga eriarvamusele ja jonnakalt oma arvamuse juurde, et juhul, kui mul pole elektrit ja vett, on kapsast rohkem abi, kui toorest tatrast või makaronist.)

11 kommentaari :

  1. Päevateema! Tütreke eile õhtul ütles, et tegi köögikappides suurpuhastust ja tühjendust, teadsin kohe, et mul ka vaja, nii et täna plaanis.
    Saabki ürituse "Teeme ära"....
    Ta oli veel kotitäie vanaks jäänud nõusid kõrvaldanud.
    Toortatra saab likku panna ja siis heade lisanditega (jogurt) kõlbab täitsa süüa. Kui elektrit ei ole, aga jogurtit on.
    Putukate leidmine kapis on hea leidmine. Olen kuulnud, et vaklu on ka supi seest leitud, koos kruupidega. Õnneks ma ei mäleta, kes rääkis ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, kruupide puhul on ussikesed kruubitera sees, nii et kahtlustki ei teki. Enne kui tõugud supis on. Mul on see kogemus mitu korda, et kui olen korralikult kapid puhastanud, siis olengi putukaist ja tõukudest lahti saanud - ei ilmu kuskilt paari päeva järel uuesti välja.

      Kustuta
  2. Kiirnuudleid saab ka niisama krõbistada.

    VastaKustuta
  3. Ma avastasin eelmisel sügisel oma kuivainete kapist need "külalised". Päris kahju oli kogu kapitäit toitu prükki loopida aga ei riskinud ka terveid pakendeid jätta kuna võimalus, et kuskile kile või pakendivoldi vahele võis keegi peitu jääda, oli reaalne. Just vahetult enne olin varunud pruuni suhkrut, suvel taimeteesid, eri pastasid... Kuram, vihaseks ajas...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma pärast mõtlesin, et äkki oleks pidanud kuivained metsa lindudele viima. Või oleks see reostus?

      Kustuta
  4. Kinnised pakid, mia jäävad alles pane mõneks päevaks sügavkülma.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja tulevikus, kui tahaks kuivainevarusid soetada ja külmkapis on juhtumisi ruumi, võib selliseid kuivaineid, mis väga ruttu ei kulu, hoida hästi suletuna lihtsalt külmkapis.

      Kustuta
    2. Jah, seda soovitust lugesin ka internetist, aga paraku on ajastus väga halb. Mul on sügavkülmik moosi täis, isegi jäätis ei mahu :(:(
      Ma nüüd enne augustit mitte midagi ei osta, päris hästi saab hakkama ( soola jätsin ju alles :))
      eks siis hakkan paki haaval ja vastavalt vajadusel ükshaaval juurde lisama.

      Praegu tundub, et kõige olulisem on jahu. Moussaka, sharlotka, quiched, seenekaste jms vajaksid lusikatäit. Praegu on köögivilju ja värskeid ürte lahedalt, seega riisist - tatrast nagu ei tunnegi puudust.

      Kustuta
    3. minu majapidamist ründavad selgrootud söödikud jätavad riisi kusjuures rahule, samamoodi valge jahu. Tahavad täisterajahu, tatart, kaerahelbeid, pähkleid, päevalilleseemneid jne. Nähtavasti põhimõttel "mida rasvasem, seda parem".

      Maisitangupurki tungisid nad ükskord sisse, aga nähtavasti ei olnud see neile sobilik substraat, sest ma leidsin sellest purgist ainult kaks surnud liblikad ja null vastset.

      Kustuta
    4. Väga teadlikud ja tervislikud valikud. Kohe näha, et heas(t) perekonnast :)

      Kustuta
  5. Mul on olnud mannas ja jahus peamiselt, jube tüütud.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!