Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

reede, 20. märts 2020

#kriis Meelelahutused

Hei, hobipsühholoogid, aidake mõistatusi lahendada.

Mis teema on isamaameestel sammastega. (Jätame, palun, Freudi kõrvale.)  Parts ja Lihula, Aaviksoo ja klaasrist. Ja nüüd pensionisammas. Kogu maailm vangub elu- ja surmapiiril. Aga taadil on kinnisidee. Miks? Kuidas?
Ja mis on minu mõtteviisis valesti, et ma juurdlen täpselt vastupidisel teemal. Milliseid aktsiaid osta. Ma olen seni lähtunud oma personaalsest eelistusest ja maailmavaatest. Ma eelistan energiat, telekommunikatsiooni, ravimeid ja loomse valgu asendamisega seotud ettevõtted.
Mida veel? Kas need? Nii keeruline....
Lisaks tasakaalu leidmine. Äkki on täna 1942, kus iga investeering  ja otsus on halb otsus?  Äkki ongi vanamehel õigus, elame päev korraga ja pärast meid tulgu või veeuputus?



Seejärel paluks ma abi religioonipsühholoogidelt.  Kas keegi oskaks mulle öelda, mis muudab katoliiklased kriisiolukordades mölakateks? Tõsi, igas kriisis on tüüpe, sõltumata taustast ja usutunnistusest, kes üritavad teiste õnnetuste ja hädade pealt rikastuda.  Aga siin hakkab tekkima juba muster. Poola juhtumit te kõik näete. Üks suure turujõuga katoliikliku taustaga omanike ja juhtkonnaga ettevõte andis oma partneritele teada, et Tsitaat:
Mõistame praegust olukorda, kuid peame oluliseks, et lepingupooled tegutseksid vastavalt allkirjastatud lepingule. Tuletame meelde, et lepingupool vastutab kohustuse rikkumise eest, välja arvatud, kui rikkumine on vabandatav. Eeldatakse, et kohustuse rikkumine ei ole
vabandatav.
.........Vääramatu jõud ei hõlma juhtumeid, mil turul ei pakuta kohustuse täitmiseks vajalikke kaupu, lepingupoolel puuduvad vajalikud rahalised vahendid või võlgniku lepingupartnerid rikuvad oma kohustusi.

Ehk siis neile, kes ei viitsi pikka teksti lugeda lühike kokkuvõte: mul suva, et su kaup on piiril kinni ja sa ei suuda reageerida suurenenud nõudlusele. Mina nõuan oma trahvid sisse. Õnneks suudavad eestlased raskes olukorras ikkagi koostööd teha ja see asi läheb avalikuks ning valitsuse tasemele.

Aga, mind huvitab ikkagi sellise suhtumise tekkimine. See foon, mis minu ümber täna on, on pigem- hoiame kokku, saame hakkame, läheb mööda...  Mu hommikusel terviserajal on isegi eestlased hakanud naeratama ja mu teretusele vastama,
Masendav. Kui vähegi saate, siis mõelge, kellele te tänases olukorras oma raha viite.


Ja siis veel üks pakiline küsimus. Kas teie tunnete kedagi kes suudaks kuulata üle ühe korra ühe artisti plaati järjest.
Kuna ma sõidan ajal, mil raadiost tulevad peamiselt jutusaated, siis olen hakanud kasutama Spotifyd.  Aga kui ma vaatan tema soovitusi, siis jookseb mul juhe kokku. Ega see, et mul on listis üks Abba laul, et tähenda, et ma tahan kuulata ka teist Abba laulu!!! Mulle meeldib just see konkreetne.
Kas ma olen maailmas ainus, kelle listis on sõbralikult kõrvuti Tšaikovski, Rita Ray, Boyzone, David Guetta, Evanescence, Billie Ellish, Led zeppelin...
Ehk siis. Taas tõden, et algoritmikirjutajatel on veel suur töö ära teha, et mõista inimeste tõelisi motiive...


Jagan internetist:
eurovsioon on ukule määrtaud...

https://www.facebook.com/162111721174824/videos/346668679596943/UzpfSTEzNzcxMzMzMDQ6MTAyMTY2MjI4MDE3NDcyODU/?q=eurovisioon&epa=SERP_TAB




8 kommentaari :

  1. Oi, muusikaküsimus, lubage mina vastan! :) Suudan küll ühe artisti plaati mitu korda kuulata kui tuju on, aga üldiselt eelistan ka oma playliste sellisel kujul nagu Sina. Spotify genereeritud playlistid on jah nagu nad on, lahenduseks ainult isiklike listide tegemine. Neid ma kuulan ka shufflega, aga mulle tundub, et sealgi valib algoritm sageli pidevalt samu laule (no ja mu playlistid on pikad, pikim hetkel 3900 lugu).
    Kuigi ilmselt on vaheldusrikas muusikamaitse erand. Ma kasutan Last.fm-i ja see näitab ära, mitut erinevat artisti ma kuulanud olen. Mul on see arv ikka kõvasti keskmisest suurem. Seega ilmselt suur osa inimesi ikkagi tahabki kuulata peamiselt Abbat ja siis ehk vahele paar lugu Boney M-i, aga mitte midagi tundmatut või eristuvat.

    VastaKustuta
  2. Freudi sa sambateemast ei välista mingi valemiga, üks katoliiklik tropp ei ole esinduslik valim, kuulan küll terve plaadi ära, kui see on hästi koostatud, kes on KK?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma armasta konkreetseid naisi :) :)
      KK viide
      https://kuduvkoeraomanik.blogspot.com/2020/03/taas-paevakohane-nali.html

      Kustuta
    2. Ma ju kommenteerin alati oma konto alt ja seal on ka viide blogile :)

      Kodus kuulan terve plaadi, autos väga harva. Spotify´d pole siiani kasutanud, oma listid telefonis ja autos olev süsteem võtab sealt otse.

      Kustuta
    3. Mingid ahned inimesed lähevad ikka mölakateks, kui teised kriisis kokku hoiavad. Õigemini, küllap nad olid kogu aeg mölakad, aga enne ei olnud nii silmnähtav.

      Vt need, kes leiavad, et praegu oleks õige aeg oma intellektuaalomandi õigusi taga nõuda - küll need, kes üritasid patendinõudega Itaalias mingi meditsiinile praegu eriti vajaliku, aga kalli klapi 3d printimist torpedeerida, küll need, kes üritavad just praegu meditsiinilisi katseid patendinõudega ära keelata:
      https://www.techdirt.com/articles/20200316/14584244111/softbank-owned-patent-troll-using-monkey-selfie-law-firm-sues-to-block-covid-19-testing-using-theranos-patents.shtml

      Kustuta
    4. ja muide, mina mõtlen samuti, et äkki peaks hakkama praegu aktsiaid ostma.

      Kustuta
  3. Hmmm, selline lepingu punkt? Eestlased on kanged reklamatsioone esitama, äkki on sellepärast nii?
    Oma tööandja juures esitame samuti reklamatsioone iga tolerantsidele mittevastavuse pärast ja vahel juhtub, et tarnija saadab pipramaale ka, kuna kogu aeg kaebleme. Kätt südamele pannes võin öelda, et enda vastu oleme veel nõudlikumad.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!