Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

reede, 10. jaanuar 2020

Tuuleallergia

kallis internet, palun aita mind.
Lisaks päikeseallergiale on mul viimased aastad tekkinud ka tuuleallergia. See ei sõltu niivõrd temperatuurist. Ka soe tugev tuul paneb mu põsed punetama ja tekitab lööbe.

Ma olen asjatult otsinud kreemi, mis aitaks seda ennetada. Selliseid, mis aitavad tagajärgi ravida on mitmeid- alates Elisabeth Ardenist kuni allergiaravimiteni, aga et seda üldse ei tekiks....

Kusagilt internetist lugesin, et süüdi on vesi, et kuna kreemid on nii suure veesisaldusega, siis tekibki tuulega lööve. Et hea on näiteks vaseliin. Läksin apteeki, rääkisin oma mure ära ja tead mis... apteeker keeldus mulle seda müümast. Räägi veel, et ketiapteegi proviisorid on ainult käibe peal väljas..:)
Põhjendas sellega, et vaseliini all ei saa nahk hingata. Olgu, soovitage siis midagi muud, palusin. Andis mulle mingi beebide kaitsekreemi. Mis ei aita ja mul on kodus juures taas üks mõttetu kreemipudel.

Praegu üritan siis ennetada sellega, et kannan nn suusamaski ja määrin põski tavalise toiduõliga. Õli samuti ei aita ja kui metsaminekul on see okei, siis meigituna ma siiski ei tahaks end õlitada :)
Mask, aga, on praeguste soojade ilmadega pisut palju. Hakka või burkat kandma.

Ideid? Mõtteid?

26 kommentaari :

  1. Kui on allergia, siis minu kogemusel ei annagi ennetada, lihtsalt võtadki pidevalt allergiarohtu. Mul on see müstiline urtikaaria, kestab kuskil pool aastat, siis söön iga paari päeva tagant tablette (olevat ka inimesi, kes iga päev söövad, mul õnneks nii palju vaja ei ole), pool aastat on rahulik, siis hakkab jälle. Põhjust ei ole suutnud tuvastada. Pidadagi keskea rõõmud olema.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Keskearõõmud :) :) ole tänatud !:)
      no aga kristallid, karma, õige mõtlemine...?? midagi ju peab aitama, kui Hispaaniasse kolida ei kannata ja toitumine on ka (enam vähem) eeskujulik.

      Kustuta
  2. Aga kui sa proovid mitte midagi panna, mis siis. Ikka lööve?
    Ma olen tõrges igasuguste kreemide suhtes, olen vist ka enne kirjutanud. Ainus, mis ei tekita piinu (ei pane silmi vett jooksma, nahka kihelema ega tekita punne), on olnud dr Hauscka. Neil on eraldi sari daamidele :) ja proovipakendid, st ei pea ostma suurt potsikut koju vedelema.
    Kusjuures mulle nende asjad kõik ka ei sobi, pikaajalise katsetuse tulemusena on pinnale jäänud melissi päevakreem ja näoõli ning punase triibuga pakendis kätekreem. See näoõli võiks olla ehk sobiv sulle, neid müüakse ka hästi pisikeses pudelis nn reisipakendis. Proovi ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. jah, sellest häda hakkaski, et ma mitte midagi ei tarvita. Mul tuttav müüb dr hausckat, väga hea soovitus, uurin, mis ta räägib.

      Kustuta
    2. Mul ka ;) Muidu ma poleks vist üldse kunagi midagi proovinud. Poekraamiga oli alati mingi jama.

      Kustuta
  3. Vastused
    1. ma usun, et mitte, sest siis peaks ju reisidel nt, olema kõik tipp-topp. Või püsivad mõjud pikemat aega? Ja miks just tuul selle välja toob?

      anyway. Kassi ei tohi süüdistada :) :)

      Kustuta
    2. ma sellepärast pakun, et mu ühel töökaaslasel peale kassi võtmist hakkas nägu samamoodi ühel hetkel (mitte kohe) "lõõmama". kord rohkem, kord vähem, rohud klaarisid selle ära. kuna kassist loobuma ta polnud nõus:)

      Kustuta
  4. Isegi sooja tuulega tekkiv lööve võib mumeelest siiski olla nn külmaurtikaaria, sest tuul jahutab nahapinna maha. Või ei? Muidu kibuvitsaõli peaks hea olema niisama näole.

    VastaKustuta
  5. Vaseliini võiks ikka korraks proovida. Apteekrile minu meelest ei pea täpselt rääkima, mille jaoks seda vaja on.
    Aga mul tulid ette vanad-vanad Nivea kreemi reklaamid, kolmekümnendate ajakirjadest, mis algasid sõnadega "Näib ta, nagu kardaks ta külma ja tuult?" ja jõudsid pärast kauni suusatajana pilti lubaduseni, et enne talvel õueminekut nägu Nivea kreemiga määrides ei tule mingit soovimatut punetust või kuidas nad seda nimetasidki. Ja ma millegipärast loodan, et Nivea ei ole oma retsepti viimase 90 aasta jooksul radikaalselt muutnud.
    Teine kaitsva kreemi võimalus oleks äkki mingi ökokreem, mis ongi täiesti keemiavaba, aga ma hetkel ei tea, mis neist paljudest aidata võiks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, ma ise olin rumal, et hakkasin seletama. Pärast sellist reaktsiooni sain kohe aru, aga siis oli juba hilja :)
      Ma olin suur Nivea fänn, aga mingil hetkel nad muutsid retsepti, või siis vähemalt lõhna. Ja uus lõhn ei meeldinud mulle niivõrd, et lõpetasin kasutamise. Peab uuesti proovima. Võimalik, et midagi on taas muudetud või siis juhtus mulle tookord lihtsalt mingi praakversioon.

      Kustuta
  6. Facebookis on Manxu Saialill, tal on väga mõnus saialillesalv, mis just õueskäikudeks sobib nahale panna. Ja muidu ka igasugu nahaprobleemidega. Ma ise kasutan kogu aeg ja mu Lapimaal elav sõbranna ka kiidab seda salvi, ütleb, et see on ainus, mis talle sobib. Ja ta on proovinud ikka palju neid.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lapimaa kõlab kui soovitus. Kui sealses kliimas aitab, siis peaks siinses ka sobima. Proovin, tänan!

      Kustuta
    2. Ma soovitan võtta see searasva baasil tehtud saialillesalv, see on mu meelest mõnusam kui oliivõliga. Lapimaa sõbrannal on ka searasva oma:)Ma panen seda ka huultele enne õueminekut, väga hea on!

      Kustuta
    3. Oh meenus, mul ema tegi seda ise vanasti. Magedast searasvast. Kandadele oli jube hea.

      Kustuta
  7. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  8. Me kasutame Lapimaal suusatamas käies igasuguseid kreeme. Põhimõttelisel oleme nädal aega Arktikas ja kogu valge aja õues, olgu siis päike või lõikav tuisk. Näod saavad haiget.

    Ja siis on alati mingi kreemiteema. Isegi mina olen nõus endale midagi näkku mökerdama.

    Proovinud oleme igasugu asju. Todasama "Nivea" oma. Mingeid geele. Aaloega. Ilma. Beebikreeme. Mida iganes..

    Tulemus on minu arust see, et punetuse tekkimist määrimisega ära hoida ei õnnestu. Seda leevendada aga küll. Ja siin pole vahet, _millega_ määrida. Kui nahk tunneb, et sa tema eest hoolitsed, siis ta paraneb. Aga tulitama hakkab ta külmas varem või hiljem ikka...

    VastaKustuta
  9. Ja mina arvasin, et juttu tuleb Hiiumaa tuulepargist või Ida-Viru radaritest:)

    VastaKustuta
  10. Mul ei ole vist päris sama probleem, aga kui mingite ilmadega nahk lõhki hakkab minema, siis on vahel lihtsalt või määrimine aidanud. Või imendub kuidagi paremini kui toiduõli, ei jää rasvase kihina nahale, vaid läheb ilusti sisse. Aga paraku tuleb siis ringi käia, lõhnates nagu piimapood.

    VastaKustuta
  11. Kodust öeldi, et imevahend on sheavõi. Sellest tehakse igasugu kreeme, aga kõige lihtsam on tarbida puhast varianti:
    http://www.minerva.ee/epood/Sheavoi--OKO--80-g/
    Ja see pidi tuule vastu tõesti ka ennetama.

    VastaKustuta
  12. Tänan teid kõiki heade soovituste eest, eks ma pean hakkama nüüd järjest testima, mis just täpselt minu nahale sobiks!!

    VastaKustuta
  13. Vau, need viienda korruse jutud! Vägagi muljetavaldav ja silmiavav. Saan aru, miks kommentaarid on kinni, aga tahtsin kuidagi tunnustust avaldada....

    VastaKustuta
  14. Jah, need viienda korruse lood on võimsad. Absoluutne kvaliteetajakirjanduse tase. Ma saan aru, kui sa ei taha neid oma nime all avaldada, aga asi oleks seda väärt.

    VastaKustuta
  15. Super lugemine. Küll tahaks kommenteerida :), aga ka ilma on väga väga hea. Aitäh!!!

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!