Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 3. oktoober 2019

Elu suurimad saladused vol 3

Te ju kõik teate seda nippi, et ütled endale.... ma ärkan 15 minuti pärast. Paned silmad kinni, magad ja ärkadki 15 minuti pärast.
Huvitav, kas  see on seotud sellega, et aju loendab alateadlikult sekundeid? Kas see toimiks ka juhul, kui hoones on ainult elektroonilised, tiksumisvabad kellad?



Kas  kassipisssised saepurugraanulid, mis on paberkotis on a) paberiprügi b) biojääde c) segaprügi?


Kas Kalev Cramo tantsutüdrukutel on juuste lõikamine keelatud või kuidas on võimalik, et kõikidel on pikad juuksed?


Kas Lennal on aega veel ka laulmise ja muusikaga tegeleda? ta kokkab, lüpsab kitse ja disainib riideid ja ....

31 kommentaari :

  1. See pikkade juuste mood on vist osadel miskisiest popist filmist alates juba aastaid. Ei taheta lõigata põhimõtteliselt. Mu ristikaperes tüdrukud kolmekesi kasvatavad võidu, et kel pikemad. Ja siis see hooldus hommikuti, mis võtab ikka aega. Ma oleks mitmekordselt juba tüdinud!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui ainult aega võtab, siis polegi nii hull . Ma mäletan, kui tütrele sai patsi tehtud. iga hommik algas lahinguga " milline pats on okei ja milline mitte"..:)

      Kustuta
    2. Ma olen aru saanud, et samasugune ei tohi olla nagu õel. Muu on ok.

      Kustuta
  2. Ma tean ainult seda nippi, et paned 10 minutiks silmad kinni ja ärkad pooltest tundi hiljem 🙂.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul sama! Töötab alati. Ilmselt siis ka aju loeb sekundeid, aga kahtlustan, et seekord täiesti teadlikult.

      Kustuta
    2. Mul oleneb kõik väsimuse astmest, mis une-ärkveloleku tsükli hetkel ma pikali viskan jne. Võin omast arust teha "15 min uinaku" ja ärgata 3 tundi hiljem, aga võin ka 15 minutit hiljem silmad lahti teha.

      Kustuta
    3. mul siiani ptüi-ptüi-ptüi töötab. Isegi kui päris magama ei jää, siis mingi sisemine sund sunnib õigel ajal silmi lahti tegema ja kella vaatama.

      Kustuta
  3. Kuhu jäid kaks peamist küsimust ?
    a). Kust tuleb tolm?
    b). Kuhu kaob raha?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Haa, aga neid vastuseid ma juba tean :) :)

      Kustuta
    2. Pigem - Kuhu kaob armastus? Raha kohta on andmeid küll ja veel.
      Järeldus: tolmuks saanud armastus

      Kustuta
  4. Kui sa selle kassigraanuliasja teada saad siis räägi mulle ka.
    See "magan 15 minutit" töötab ilusti ilma tiksuvate kelladeta keskkonnas

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma pole siiani hotellis jms julenud proovida. Teen testi :)

      Kustuta
  5. Oleneb graanulitest. Kui on pehmed kodumaised saepurugraanulid, mis ei paaku, need on biojäätmed ja nt mina saadan nad jupikaupa kempsust alla. Jupikaupa sellepärast, et ei ummistaks, aga muidu nad lähevad ilusti pehmeks pudiks. Paakuvad on immutet maitia mis liimja ollusega ja need liigituvad olmeprügiks, ei nimetaks neid enam biojäätmeteks. Rääkimata kristallidest või tsemendipurust, need kaks võiks minna peaaegu et lausa ehitusprahi alla, irw.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on rutiin, et kord nädalas tühjendan kogu kasti, see on kempsu jaoks liiga palju. Jooksvalt puhastades läheb jah peotäis kempsu.

      Mul on kõige odavamad, mis ehituspoes müüakse. Puhas saepuru, peaks olema puhas loodus ja puit.

      Kustuta
  6. Ahjaa, ja paakuvaid ning neid teisi ma muidugi kempsust alla ei lase. Samuti ei paneks ma neid kompostihunnikusse. Ikka - kilekotti ja segaprükki.

    VastaKustuta
  7. Tantsutüdrukutest ma ei tea küll midagi, aga äkki see küsimus laieneb muudele ka?
    Mina ei saa aru, kuidas on võimalik, et noored tüdrukud endal juuksed lühikeseks lõikavad. Õigemini, mis imeasja pärast see neile meeldib. Juuksuriäride ette piketeerima siiski ei lähe, nudipäine olek on vabatahtlik, ega minu ilumeel mingi etalon ei ole. Lihtsalt… lühikesed juuksed teevad noored tüdrukud kuidagi nii vanainimeselikuks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No sõltub ikka juustest. mul on nii lirud, et isegi parimatel päevadel oli pats sõrmejämedune :) Pikk soeng oleks lihtsalt kole olnud :)

      Kustuta
    2. Kui ma noor olin, siis tahtsidki noored tüdrukud suured välja paista. Kui selle asjaga on endistviisi, siis vanainimeselik ei pruugi nende silmis miinus olla.

      Kustuta
  8. Tolmu saladuse on Kivirähk juba lahendanud. Raha lendab tuulde. Lenna on lihtsalt armunud ja nihkes, varsti saab inimeseks tagasi. Juuksed on vaikimisi reegel. Armastus kaob eelkõige inimeses mugavuse ja ego taha?

    Graanulitest ei tea muhvigi. aga seda tean kohe kindlasti, et kui tekib huvi ja vajadus, siis on kõik kohad "graanuleid" täis.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mida Sa küll sööd... :) :) aga graanulite osas tahaks ikkagi teada. See on praktiline küsimus

      Kustuta
  9. Lühikesed juuksed ja vanainimeselik -- no ei ole nõus.

    Sa Ritsiku juttu Koharust lugesid?
    Videot vaatasid?
    On vanainimeselik? No ei ole ometi.
    https://ritsikukodu.wordpress.com/2019/09/07/kellamees-tomatid-ja-koharu/

    Seda küll, et ta (ja teised pixie cut'iga plikad) ei ole klassikalised printsessid. Aga kas siis kõik peaks olema???

    Kaur

    VastaKustuta
  10. Mahalõikamine näitaks nagu julgust ja iseseisvust, eriti kui isepäine otsus. Mulle hullult meeldis see trend kui kõik hakkasid omale mustreid pähe lõikama. Mul polnud julgust. Muudkui pesin ja föönitasin ja patsi. Lõpuks läksin ühe toreda venelanna juuurde ja tema otsustas, et nyyd juuksesorakad maha. Mu elu parim soeng! Ma ei tea, mda ma ootasin.

    Kõik oleneb ju olemusest, kuidas välja kannab, mis stiil ja vàrv. Lühikei soenguid on väga ägedaid. Palju hullem minu meelest 80+ ja põlvedeni juuksed. Blondeeritud nt. Võeh.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. kui ma nii vanaks elan, siis minust tulebki arvatavasti see 80+ ja põlvedeni juuksed (ainult blondeerimata), sest no lihtsalt ei viitsi juuksuris käia. Pikki juukseid saab ka mees otsast kärpida, lühikeste soengutega peaks hakkama regulaarselt juuksuri vahet jooksma. Kui just masinaga paarimillimeetriseks siiliks ei lase.

      Kustuta
    2. Kust sa 80+ vanuses mehe võtad???
      Nood on ammu ära surnd seks ajaks.
      (Kliimakriis võib muidugi lokaalse demograafia väga segi lüüa ja maa mobiilsete lõunamaa meestega täita.)

      Kustuta
    3. iial ei või teada, mu meespool on suguvõsast, kus ka mehed on väga vanaks elanud. Soorollid on meil kah pigem vahetuses, see võib anda lootust, et ta elab mu üle.

      ja no alati võib vajadusel mõne noorema mehe otsida, kes kord kahe kuu tagant juukseid lõikaks. :) Sellise noore, särtsaka, 65-aastase.

      Kustuta
  11. Notsu - mina lõikan ka lühikesi ise - kahe peegliga. Mul spetskäärid ka, tavalistega ei maksa proovidagi, see muidu üks tühi närimine.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ei usalda oma käelisi oskusi selleks piisavalt. ma olen isegi teiste inimeste juukseid kogemata viltu lõiganud, kusjuures lihtsalt kärpides, mitte mingi sellise kõrgema pilotaaži peal nagu lühike soeng.

      Kustuta
  12. Mina olen ses osas ebausklik :D Ise lõigates lõikad oma õnne maha, ütles minu vanaema. Õnneks kohalik juuksur maal on nii imeodav, et sinna raatsib korra kuus ikka minna.

    VastaKustuta
  13. Selle konkreetse rühma kohta ei tea, aga vahel on tantsutüdrukutel šinjoonid. Igaühel on tsiviilis olles oma isikupärane soeng, lavale minekuks panevad need, kes muidu lühikest soengut kannavad, kunstpatsi pähe. See koos esinemiskostüümiga suurendab koreo ühtlust oluliselt ja on osa grupi stiilieeskirjast.

    VastaKustuta
  14. Vastused
    1. (ühtlasi veel üks põhjus, miks ma oma juukseid eriti lõigata ei lase, lisaks laiskusele: muidu oleks mul vähemalt kaht erinevat parukat vaja, vbla isegi kolme. Ja parukakandmine on kole palav.)

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!