Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

pühapäev, 18. november 2018

Natuke

Ma olen näinud viimasel ajal korduvalt üht unenägu. Ma olen võõras linnas, viimati Pariisis. Ma tean, et mul on lennukini teatud aeg tunde ja ma peaksin otsustama, mida selle aja jooksul teha, kuhu minna. Ma vaatan oma telefoni ja sellel pole levi ja aku on vaid 36 % ( ärgates selgus, et tegelikult oli 26%). Ja mul tekib paanika.
Mis edasi saab, ma ei tea, kuna kas kell heliseb või hüppab kass mu rinnale, ja ma ärkan üles.
Ma üldjuhul oma unenägusid ei mäleta. Aga see motiiv on juba mitmendat korda järjest ja meeles. Ja see ajab närvi. Mida mu aju üritab lahendada? Mida ta mulle öelda tahab?


Mul on praegu igas mõeldavas kehaosas põletik. Ma tarbin endiselt oma tavapärase koguse antioksüdante ( loe : puuvilju ja rohelist teed. Tõsi, punast veini pole ammu joonud?). Ma tean, et mu keha ei talu rafineeritud suhkrut. Kas võib olla et praegune hooaeg; hurmaa ja viinamarjad on lihtsalt liiga magusad?

17 kommentaari :

  1. Pane need kaks oma postituse lõiku kokku ja saad esimesele poolele vastuse - Võõrad või uued olukorrad või keskkonnad või seltskonnad, kus sa viibid, tõmbavad su energiast tühjaks (ja suhtlemiseks (telefonilevi) ka jõudu pole). Seepärast sa haige oledki.

    VastaKustuta
  2. Kui sa tead (kuidas, tekkib muidugi kohe kusimus) et keha suhkrut ei talu, siis viinamarjad pole tõepoolest hea tarbida. Väidetavalt pole erilist vahet mis suhkruga tegu, keha omastab ja kasutab kiireks energiaks ning salvestab ulejäägi rasvana kõigi puhul. Pole "head" ja " halba" suhkrut, sildistamine puhas enesepettus.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, keemiliselt on sul õigus
      Aga reaalses elus tekitab šokolaad punnid. Puuvilja suhtes on ilmselt resistentsus tekkinud, kuna kogused on kilodes :). :)

      Kustuta
    2. Oled sa kindel, et šokolaadipunnid tulevad suhkrust? Kakaol on halb komme histamiinitase üles lüüa, nii et kui histamiiniga on probleeme, siis ei ole see kõige ohutum toiduaine (kuigi sel juhul on ka paljude muude toiduainetega jama - ma kunagi kahtlustasin, et mul on nõgestõvi ja lugesin siis, mis toiduained selle vallandada võivad - tulemus oli meie kliimavöötme jaoks täiesti masendav, sest kõik kääritatud ja laagerdatud toiduained oleks olnud keelatud).

      Kustuta
    3. ma pean mh silmas, et kõik šokolaadid pole isegi teab mis suure suhkrusisaldusega, kui karamellide või marmelaadiga võrrelda.

      Kustuta
    4. Hea teada, tänan!
      Ma väga shokolaadi ei armasta, aga vahel tuleb ette :)

      Kustuta
    5. ma olen ise viimasel ajal märganud, et šokolaad ajab seest keerama või kõhu valutama, nii et parem hoidun. v.a neil harvul korril, mil mul on järsku kõrvulukustav šokolaadiisu. siis sellest ei tule tavaliselt mingit häda ka.

      umbes nagu teejoomisega (päris teepõõsa-tee) - tavaliselt kõht üldse ei kannata, aga vahel haigena on see ainus jook, mida juua kannatab.

      kange kraam on see šokolaad, tahtsin ma selle kommentaariga öelda.

      Kustuta
  3. Kui inimene on haige pole tal energiat. Ma ei tea söö toitu mitte ära tarbi antioksüdante kõlaks vähe elutervemalt. :)

    VastaKustuta
  4. Kui su keha suhkrut ei taluks, poleks sa eluski.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nõus. Suhkruallergiat pole olemas.
      Küll aga on šokolaad ise tõesti kange kraam ja olenevalt tootjast segatakse selle sisse ka mitmekesine valik muid aineid. Ja kiiresti imenduvate lihtsüsivesikutega liialdamine võib omakorda põhjustada muude ainete puudust kehas - aga sama põhjustab ka stress.

      Kustuta
  5. Mul on sama motiiv ja erinevatel eluetappidel vahetub transpordivahend. On olnud trammiperiood, rongiperiood ja lennukiperiood sh lennujaamad. Alati takistused ja aja peale spurt. Ma olen enda jaoks tõlgendanud neid elus-töös mingite lahendamist vajavate seisakutega. Nagu ei julgeks end kokku võtta ja edasi liikuda. Et teed küll suure sammu aga mitte lõpuni minnes vms.
    Viimasel ajal olel küll lennule jõudnud aga täiesti vale pagasiga, lahendamata olukordadega (koer, arvuti jne) või hotelli bronnita.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. hea teada, et ma pole üksi :) ükskod me saame kohale nagunii :)

      Kustuta
    2. Ma olin täna öösel Aafrikas, boarding pass oli kadunud ja töötaja eestlanna. Probleem sai lahendatud ja ma sain lennule. Harva on suund koju, enamasti ikka kodust eemale :)
      Jälle eesmärgile lähemale või mis?

      Kustuta
    3. Palju õnne :)aga on siis elu ka rahulikum? Või midagi muutunud?

      Kustuta
    4. Rahulikum ei ole aga ma ise olen õppinud kuidagi end taandama, ei põle nii hullu leegiga vist? Ei hooli 120%, kuigi see kõlaks justkui negatiivselt aga samas ei ole, lihtsalt kuidagi küllastumine tekkis pidevast hmm kuidas seda öelda? Poputamisest, muretsemisest, ülenärveerimisest? Mingi sisemine muutus, ilmselt olen liiga kaua ühes kohas olnud (14. sai just täis, uskumatu), kuigi erinev vastutus, töö sisu jne.

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!