Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

esmaspäev, 23. oktoober 2017

MiTu

Mu elu eredaim ahistamine toimus teismeeas. Olin just kätte saanud tervsietõendi. Et mul pole süüfilist ega tuberkuloosi. Päike paistis, elu oli ilus. Kõndisin piki eramajade rajooni sirget tänavat kodupoole. Minu selja taga kõndis üks mees. Mingil hetkel tegi paar kiiremat sammu. Haaras mu ümbert kinni, kiskus riideid seljast rebima  ja aktiivselt käperdama.
Sel momendil sain teada enda kohta olulise asja: ma ei suuda kriisiolukorras teha piuksugi. Isegi mitte sosistada. Sest häält pole. Võitlesin hääletult.
Ühel momendil tulid kõrvaltänavast inimesed. Paharet lasi mind lahti ja põgenes. Hiljem lugesin kohalikust lehest, et linna teises otsas toimus vägistamine.

Ja mina ei suuda siiani kõndida nii, et keegi on mu selja taga.


Ma olen tavaline naine. Ja ahistamine on norm.
Olukord, kus on purjus mehed ja purjus naised ja asi läheb käest ära on pigem reegel, kui erand.
Viimane juhtum. Olime sünnipäeval. Meiega st olin abikaasaga, kõrvuti, istus meie jaoks võõras paar, kellega saime kohe jutule. Väga toredad inimesed. Tundusid. Ühel hetkel kutsus mees mind tantsima. No ja läks nagu tavaliselt.
Tantsupoos, mille peale Ants Tael oleks minestanud. Ütleme eesti keeles: kaisutamine. Tsiteerides klassikuid: Liiga lähedal. Ikka nii, et lausa raske hinnata. Käed täiesti kogemata strateegilistel kohtadel. Rääkima peab otse kõrva ja siis täiesti juhuslikult libistada nina ja suu kaelale ja juustesse. Ja siis otsesõnu ettepanek minna " külmkappide vahele" seksima.
Juuu...
Mida ma sellisetes olukordades teen.
20 aastat tagasi vaatasin mehele tõsiselt silma ja ütlesin, et ka mina armastan teda meeletult ja eksju, sa armastad mind ka, ütle see välja...ja et me peame nüüd kindlasti abielluma. Ja vatrasin edasi kuidas pulmi korraldada.
Mitte keegi pole nende aastate jooksul läinud mänguga kaasa :) Kõik on loobunud.
Täna?
Täna ütlen, et lõpeta ja keeran end lahti ja jätkan eraldi tantsides. Sest ma ju nõustusin tantsimisega. Teeme kaks kohustuslikku ära ja siis tagasi pinkidele.

Kuidas on sellistes olukordades õige käituda?Anda mehele, kes just on veennud, et on minus leidnud oma unelmate printsessi ja tunnistanud, kuidas ta praegune abikaasa temast ei hooli, vastu kõrvu?
(ja olema valmis )vastama küsimustele - mis teil juhtus? Mis siis juhtus? Tantsisime. Erinevad standardid.
Marrsima demonstratiivselt mehe abikaasa ette ja paluma tal mees korrale kutsuda?
Ükskõik kellelt küsida hiljem tunnistust- mitte keegi ei oskaks tunnistada, et midagi oli. Kui ta just ei valeta. Sest kaks inimest tantsisid. Rääkisid. Tavaline olukord.

Kas ma tunnen ka endal süüd?
Tangot tantsitakse kahekesi.
Kui see juhtuks esimest korda. Kui kõik mu senised kogemused kinnitaksid, et purjus mehed ja naised käituvad kui kloostrikoolikasvandikud. Ning järsku üllatus!!  Sellsiel juhul süüdistaksin ma ainult partnerit,
Minnes purjus peaga tantsima purjus võõra mehega... nagu ma ütlesin, see on pigem reegel, kui erand. Minu valik. Naiivne lootus, et ehk seekord nii pole

Seltskonnas Taavi juhtumit arutades ei saanud mina aru, kuidas ( ajalehes väideti, et see oli järjest juba mitmes peokoht) juleti üldse sellise seltskonnaga kaasa minna. Kõik mu tuttavad naised ütlesid, et nemad oleksid ka läinud. Nad eeldavad, et käed ei lähe käiku.
Mina poleks läinud,. Sest mina eeldan, et lähevad,
ja kui mulle tehakse ettepanek " natuke värsket õhku hingata" või et " ma näitan sulle oma tuba" või et " lähme istume kusagil vaiksemas kohas, siin ei saa rääkida"... siis on see ettepanek seksiks mitte  võimalus intelligentseks vestluseks.
Kogemused.
Ja see on otseloomulikult väga kurb.

Kui olla mitmeid kordi koos poolvõõraste tuttavatega nt kolleegidega, näed mustrit. Ongi mingid tüübid, kel pitsiga hakkab kohe sügelema.
Kui muusika hakkab mängima, siis naised  kas põgenevad, lähevad omakeski tantsima, tõstavad ette kausi salatit... Eks neist meestest on natuke kahju ka. Kui ühiskond kiidab heaks selle, et naised lähevad põrandale omakeskis, siis meeste puhul vaadatakse ikka viltu.  Ainus võimalus on liituda mõne naisgrupiga. Või siis tulebki tantsida paaris. Ja mõistata siis, kui lähedal on lähedal ..:)

Minu ebaprofessionaalne hinnang ütleb, et jah, Kohati on motiiviks võim. Aga sagedamini. Armastuse puudus, füüsilise läheduse ja soojuse vajadus (mitte et mina peaks seda kõigile jagama). Ja alkohol võtab need piirid ja inimesed on nii ilusad ja head.

see pole õigustus. Aga minu arusaamine.

Minu jaoks on ahistamine see esimene, alguses kirjeldatud juhtum. Ma olen rahulikult, ajan oma asju ja keegi tungib mu privaatruumi. Ja ma ei asetaks esikohale seksuaalset. Mind kurvastab ja ajab kurjaks ka kõik muu ahistamine.  Ja et seda on iga päev ja kordades rohkem, siis kohe eriti.
Et mu auto on parklas blokeeritud, et liikuses ollakse ebaviisakad. Et keegi lihtsalt karjub ja sõimab. Et keegi kiusab. Et keegi on ülbe. Et keegi valab mu peale pahameele. Et keegi diskrimineerib mind vanuse, rahvuse ja soo pärast. Nii igapäevane.

Marca kirjutas nii hästi sellest, et meid ei õpetata reageerima ( kes leiaks küll lingi :)) ja KK kirjutas eelmise postituse kommentaaris samuti sellest, kuidas selle kõige taga on meie kasvatus.

Ärge jooge nii palju.
Ärge usaldage võõraid inimesi
Kasvatage enesekindlust ja õppige end kehtestama.

Kenad soovitused. Seni on elu. Seni kuni me kõik kasvame ilusateks ja headeks.




14 kommentaari :

  1. Ma ei tea kuidas olen suutnud oma pika elu jooksul külmkappide seksuaalsest tõmbest teadmatusse jääda. Juba mitmes kord kui kuulen sihaste aparaatide sensuaalsest salaelust, mida põnevat küll külmkapid näinud on :D

    Aga tantsuolukorda kommenteerides. Koos lähestikku tantsides siiski naine valib kui lähedale ta mehe laseb ja kas aksepteerib tolle käte paiknemist strateegilistes piirkondades või mitte. Ka kõva muusikaga saab viisakalt mainida, et mul on ebamugav ja iga normaalne tüüp saab vihjest aru. Kui ei saa siis tõsisemalt öelda ja ennast kaisust välja pöörata. Keegi ei hakka sind tantsupõrandal rahva hulgas väevõimuga kinni hoidma.

    Seksi ettepaneku kohta saab selle sõltuvalt olukorrast lolliks naljaks pöörata või tüübi pikemata kukele saata. Pole vaja füüsilist stseeni teha, piisab kui muie näol soovitad tüübil külmkapi kallal oma ihasid rahuldada. Seksi ettepanekut tavaliselt päris lambist ei tehta. Nüüd teoretiseerin aga meestel on arusaamine, et kui lubad juba tantsupõrandal strateegilist kätepaigutust siis äkki võib pika moosimise üldse vahele jätta ja otse asjatama hakata ;)

    Peaks olema päris selge kas keegi kutsub sind intelligentsele vestlusele kirjanduslikel teemadel või on tal plaanis esimesel võimalusel käsi püksi ajada. Kahtluse korral aga soovides põnevuse mõttes edasi suhelda tuleb lihtsalt hoida sellisesse kohta, kus ülejäänud rahvas silmapiiril. Intelligentseks vestluseks ei pea minema kellegi hotellituppa, fuajeest piisab täiesti.

    Kokkuvõttes kasuta oma "common sense" nagu igas muus olukorras. Juba eos väldi ja ära lase tekkida situatsiooni, mis võib kujuneda ebameeldivaks.

    Avaldan siin ka meeste saladuse, et enamus meist tantsimisest üldse ei hooli, pigem peavad seda tüütuks kuid kohustuslikuks eelmängu osaks :P

    P.S. Purjus olek on vaid mugav ettekääne ja seda mõlema poole jaoks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. "Avaldan siin ka meeste saladuse, et enamus meist tantsimisest üldse ei hooli, pigem peavad seda tüütuks kuid kohustuslikuks eelmängu osaks :P"

      Kõik maailma laulud jagunevad ka kaheks - oivalus, ma ei saa ja mida kõike ma olen valmis tegema, et saada ning oi, ma saan ja mida kõike ma olen valmis tegema, et mitte ilma jääda.


      Kõik maailma naised jagunevad kaheks - need, kes ei anna on piprad ja need kes annavad on litsid.

      Mehed, teatavasti, jagunevad kolmeks.

      Öhöhöh.

      Kustuta
  2. Selle kohta, et "meestel on arusaamine, et kui lubad juba tantsupõrandal strateegilist kätepaigutust siis äkki võib pika moosimise üldse vahele jätta ja otse asjatama hakata" - ma olen näinud mehi, kes on selle strateegilise kätepaigutusega salakavalad - nad doseerivad selle täpselt nii, et seda saab veel võtta kui "käsi juhuslikult libises" ja "on lihtsalt selline tantsuasendi harjumus". Mis tähendab, et kui on õnnetus sellise mehega tantsupõrandale või muusse suhtlusolukorda sattuda - ega tantsupõrand pole ainuke - siis viisakal inimesel on kole raske sealt resoluutselt välja tulla. Täpselt sama raske, nagu siis, kui näiteks kellegagi on suheldes isikliku tsooni piir eri koha peal - kuidas sa ütled inimesele, et "tagane minust 10 cm, mul on muidu vastik".

    ja kuna teine pool ei saa sellest olukorras resoluutselt välja tulla, sest üldtunnustatud käitumisnormide järgi olukord VEEL ei õigusta seda, siis saab too kavalate kätega mees endale ühtlasi õigustuse kaugemale minna - "ma panin talle käed ümber ja ta lasi panna, ma arvasin siis, et ta tahab ka kaitsevahenditeta anaali".

    tüübi jaoks on see turvaline lahendus, mis töötab mõlemat pidi - ühest küljest pole ta sel hetkel veel justkui midagi seksuaalset teinud, teisest küljest justkui on piisavalt teinud, et sellele toetuda, kui kaugemale minnes vaidluseks läheb.

    ja ma ei räägi siin meestest, kes on päriselt naiivsed - need tõmbuvad kohe tagasi ja häbenevad silmad peast, kui selgub, et nad said valesti aru. neist on päriselt kahju, nendega võib sõbraks saada ja anda soovi korral head nõu, kuidas naistega suhelda. nondel kalkuleerivatel peenhäälestatud käperdajatel on spetsiifiline vaib. on hästi vastik olukord, kus tüüp teeb selliseid ambivalentseid liigutusi, näost on näha, et ta teab väga hästi, mida teeb, ja et ta naudib osalt ka teise poole kimbatust, kellel käitumisnormid ei luba midagi äkilist teha - ja mitteäkilised taganemisteed oskab tüüp kinni panna. nt ütled "vabandust, ma väsisin ära, tahan istuma minna," tüüp ütleb "oi, ma saadan sind" jne. pmst pole ühtegi viisakat võimalust temast lahti saamiseks ja ebaviisakaid võimalusi kasutades jääd ise tropiks ja seltskond vaatab "issand, mida ta tõmbleb, mees ei teinud ju midagi".

    "Peaks olema päris selge kas keegi kutsub sind intelligentsele vestlusele kirjanduslikel teemadel või on tal plaanis esimesel võimalusel käsi püksi ajada. Kahtluse korral aga soovides põnevuse mõttes edasi suhelda tuleb lihtsalt hoida sellisesse kohta, kus ülejäänud rahvas silmapiiril."

    naiivseid naisi on ka olemas, kõigil ei ole kohe selge. eriti noortel naistel - neil on sageli oma atraktiivsusse väga vähe usku ja lihtsalt ei tule see variant pähe, et mehel võiks mingid mitteintellektuaalsed tagamõtted olla. tüdruk teoreetiliselt teab, et mingid mehed kuskil tahavad kelleltki keppi, aga ei suuda ette kujutada, et just temalt, küllap ikka mingitelt seksikatelt naistelt. paljud noored tüdrukud on oma arust sajaga eemaletõukavad.

    a vanemaks saades õpivadki paljud naised kohtlema kõiki mehi kui potentsiaalseid kurjategijaid. mis on tegelikult masendav ja enamiku meeste vastu ebaõiglane.

    *

    Indigoaalase kirjeldusest jäi mulle mulje, et tegemist oli pigem naiivse jobuga, kes siiralt sai valesti aru. Aga ma võin ka eksida.

    Naiivsete jobudega on häda, kui nad on erakordselt juhmid eitavaid signaale püüdma. justkui nad igatseks, et nad jõhkralt persse saadetaks, sest millestki muust ei saa aru. ja siis on viisakal inimesel jälle häda, mida teha - et tüüp pole jõhkrat perssesaatmist veel ära teeninud, aga on juba muutunud rängalt ebameeldivaks ja ei saa ühestki viisakast signaalist aru.

    võõraste tüüpidega on mul vahel toiminud see, kui ma ütlen, et olen lesbi, aga kui oli juba kahe abielupaari vaheline suhtlemine, siis on sellega raskem.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vat sulle sähh, mina mõtlesin et on normaalne kohe järele jätta kui naine ütleb "aitab", nüüd saan teada, et olen hoopiski "päriselt naiivne". Siin see vähk kivi all peidus on: igal naisel erinev tolerantsus kui aktiivne tohib mees olla. Kuidas vaesed mehed peaks teadma, kus see piir on kui naise ütlemist ka ei või usaldada. Mis siis imestada kui ise jätate mulje, et "ei" tähendab "võib-olla" nagu ma tekstist aru sain.

      Kustuta
    2. Sa said täpselt vastupidi aru. "Päriselt naiivsed" on need tüübid, kes saavad aru alles jõhkrast perssesaatmisest, aga mitte näiteks sellest, kui naine tõstab tema käe kuskilt enda keha pealt eemale või tõmbub nii eemale, nagu saadaolev ruum võimaldab, ja mässib end äärmiselt suletud poosi. Arukam mees loeb juba kehakeelest välja, et ups, läksin liiale, tuleb tagasi tõmbuda.

      naiivsed tüübid on need, kes siiralt usuvad, et "ta rääkis minuga - tähendab, tahab minuga seksida".

      Ma ei saa praegu isegi aru, kuidas mu lõigust "erakordselt juhmid eitavaid signaale püüdma. justkui nad igatseks, et nad jõhkralt persse saadetaks, sest millestki muust ei saa aru. ja siis on viisakal inimesel jälle häda, mida teha - et tüüp pole jõhkrat perssesaatmist veel ära teeninud, aga on juba muutunud rängalt ebameeldivaks ja ei saa ühestki viisakast signaalist aru." on võimalik täpselt vastupidine välja lugeda.

      kuna nähtavasti on vaja olla erakordselt selge, siis kordan üle: "ei" tähendab "ei". Aga kuna naisterahvaid on õpetatud viisakas olema ja otse perssesaatmist loetakse ebaviisakaks, siis võib enne reaalset perssesaatmist tulla tükk aega eitavaid signaale, millest arukas inimene saab aru; naiivne (kui asi on kogenematuses) v loll (kui pole ka kogemustest õppinud) ei saa; ja pahatahtlik saab aru, aga teeb näo, et ei saa.

      Kustuta
    3. ehk veel puust ja punasemaks: naiivsed on need, kes taipavad ALLES SIIS tagasi tõmbuda, kui otse öeldakse (nagu see tüüp, kes pärast kolm korda trepist allaviskamist siis, kui talle viimaks otse öeldi, reageeris "öelnud siis kohe, milleks need vihjed".

      mittenaiivsele soovimatule külgelööjale pole vaja otse öeldagi, ta raalib kiiremini välja (ja siis on juba tema moraali küsimus, mis ta selle teadmisega teeb).

      Kustuta
    4. a pmst on see valetõlgendus praegu jube sümptomaatiline.

      Mina: sageli antakse mõista, et "ei", juba ammu enne "ei"-ütlemist.

      TT: ahah, "ei" tähendab mõnikord "jah".

      Kustuta
  3. Kuna mina olen nii umbes 17-25-aastaselt olnud korduvalt purukainena mõnevõrra joobnud seltskondades ja pidanud ka nii mõnelgi korral tõrjuma äkitselt mähkuvaks kaheksajalaks moondunud tantsupartnerit, pean ma seda kaheksajalaolekut ja külmkapijuttu ahistamiseks küll. Selles mõttes, et mina meeste klaasitäisi ei lugenud ja põue ei pugenud, tantsisin niisama viisakuse või äkki-on-tore-inimene lootuse pärast kaasa. Paar sellist olukorda juhtus ka, et ainult viisakast eemaletõmbumisest ei jätkunud, õnneks polnud ükski neist muud kui ebameeldivalt totter. Aga ma iial ei tahaks, et mõni mu poegadest kunagi kellegagi kaheksajalaks muutuks, sest lugupidamiseväärilised need mehed kindlasti ei olnud ega ole praegusedki.
    Selles mõttes on hea olla baptist - ei tarvita alkoholi, ei tantsi, lahkun alkoholiga pidudelt siis, kui seltskond on esimese õnnesooviklaasi ära tõstnud...
    Purjus inimeste kohta ütles kunagi minu ema, kes on alati viisakuse-klaasid pidudel ära rüübanud: "Enne purjujäämist oli ta kaine," tähendab, täiskasvanud inimene peaks teadma, mida alkohol temaga teeb, ja oskama piiri pidada.

    VastaKustuta
  4. Reeda öeldu kandis mind lubatava-lubamatu käitumise rajal edasi: TT võib ju tantsimisest arvata, et see on eelmäng, aga üldiselt on meil ühiskonnas tantsimine siiski puhtseltskondliku tegevusena olemas ja "eelmängutantsudel" on eraldi tunnused. Ja kui üks pool on seltskondlikkuse korras tantsima läinud ja teine poole hakkab sellele tantsule eelmängu tunnuseid (käed vales kohas jne) külge kleepima, ilma et teine oleks talle enne erootilisi žeste ja vihjeid teinud, on see ikkagi valesti käitumine. See võib tulla lollusest, mitte pahauskselt, aga sel juhul on see ikkagi tolle eelmängutseja lollus, mitte vastupidi.

    no ja vahel on see muidugi seltskondlikkuse piiresse mahtuva olukorra alatu ärakasutamine. võrreldav sellega, kui keegi kasutab ära seda, et teine on seltskonnas juhtumisi tema kõrvale istunud, ja hakkab käsi igale poole toppima ja pärast teeb lolli nägu, et "ää, ise ta istus minu kõrvale".

    selline sihilik valestitõlgendamine, kus tüüp teab küll, et meie ühiskonnas ei tähenda see, et naine mehega üldse suhelda julgeb, et ta annaks rohelise tule mis iganes seksitegevuseks, aga käitub, nagu oleks pärit kuskilt burka-maalt.

    (rääkimata sellest, et ka seksuaalkäitumine ei anna kunagi rohelist tuld _mis iganes_ seksitegevuseks - ma ei usu näiteks, et mees, kes naise suhtes seksuaalset huvi üles näitab, peaks enesestmõistetavaks, et naine võib ta selle peale tema käest küsimata käeraudadega kinni panna ja dildoga taha keerata vms värki, mida see mees tegelikult ei tahaks, ja esitaks selle õigustuseks argumendi, et "a ta ise tuli minuga kaasa". Vastupidist eeldatakse miskipärast palju sagedamini.

    VastaKustuta
  5. a mis Taavikese juhtumis minu arust liiga vähe tähelepanu on saanud, on see, et ta ähvardas naise tööandjat survestada. Poliitik, kes survestab oma isiklike asjade pärast kedagi töölt lahti laskma või šantažeerib selle võimalusega. öäk.

    VastaKustuta
  6. Mul on vist tiimiga ilgelt vedanud. Eales ei mäleta, et keegi oleks nii purju jäänud, et selliselt pinnalt arusaamatusi oleks tekkinud või keegi kellegagi midagi üritanud. 13a ühes tiimis, rahvusvaheline kamp ja alkoholiga pidusid on olnud küll ja enam. Algusaastatel suisa nii, et meil oli "avatud arve" baaris kuni peo lõpuni ja firma plekkis. Hea lastetoaga inimesed vist koos (mehed siinkohal pigem) või mis :)

    Aga hea teada, kui peaks uude kohta kunagi minema, siis pidudele igaks juhuks ei satu :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma mõtlesin sama - et mul on tutvusringkonnaga üldiselt vedanud. Kõik ahistamisjuhtumid on olnud võõraste meestega.

      Kustuta
  7. "ja kui mulle tehakse ettepanek " natuke värsket õhku hingata" või et " ma näitan sulle oma tuba" või et " lähme istume kusagil vaiksemas kohas, siin ei saa rääkida"... siis on see ettepanek seksiks mitte võimalus intelligentseks vestluseks" pani mu mõtte liikuma suunas, et mingitel ajajärkudel ja mingites seltskondades olen kokku puutunud teatud ...koodidega.
    näiteks minu põhikooliea lõpus olen korduvalt kuulnud kasutatavat "vaatame filmi", "tule minu poole filmi vaatama" jt variatsioonid. see ei tähendanud muidugi mingeid metsikusi, me hoidsime käest, lesisime kaisus või äärmisel juhul julgemad musitasid natuke, aga mõte jääb samaks - sellise kutse saanud ja aktsepteerinud tüdruk vaatas natuke hoolikamalt peeglisse, pesi kaks korda hambaid ja pani puhtad riided selga, kuna ta teadis, mida see tähendas. täitsa võimalik, et koodi mittetundev tütarlaps muust seltskonnast oleks end üsna huvitavast olukorrast leidnud, kui oodatud mitmepealise lärmaka kamba ja märuli asemel oodanuks teda ees häbelik poiss jäätisekausi, romantilise komöödia ja hoolikalt koristatud toaga.
    mis ma selle meenutusega öelda tahtsin, enam ei mäleta, aga sellised koodlaused kindlasti eksisteerivad, ja tõenäoliselt erinevad ka seltskonniti päris suurelt. sorry, kaldusin täiega kõrvale.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. jep.


      sest ma olen igatahes olnud seltskonnas, kus kutsele "lähme istume kuskil vaiksemas kohas, siin ei saa rääkida" järgnebki see, et seal vaiksemas kohas räägime. või mis räägime. vaidleme, silmad punnis peas.

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!