Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

esmaspäev, 9. jaanuar 2017

Operatsioon Kuusepuu

Viimased aastad oleme me toonud aasta lõpuks ka kuuse.
Ja ma ei väsi ikka ja jälle mõtlemast ja juurdlemast, kuidas saavad selle projektiga hakkama üksikud haprad naised.

Kui kuusk on õnnelikult kohale sõidutatud, tuppa taritud. Siis järgneb pea tunnike kuuse kohandamiseks kuusejalaga. Mees haarab kirve ja sae. Laasib ja lõikab.
Hüva, see on hea eesmärgi nimel. Ühel hetkel on kuusk püsti ja pidupäevad saavad alata.

Aga pidu saab läbi. Ja kuusel on aeg välja kolida.

Taas haarab mees sae ja kirve, Tõelise kuusemõrvarina, laasib ja tükeldab ja pakib kuuse autotranspordiks sobivasse kilesse.

Meie pakitud kuusk sõidutatakse teise linna otsa.

Linnaosavalitsus annab teada, et kuna eelmistel aastatel poetati kuuski lisaks spetsiaalsele konteinerile ka mujale, siis nemad nii ei mängi ja konteinerit ei telli ja kuuse saab ära viia... teise linnaossa.

Kas pole suurepärane loogika. Prügikasti ei tohi kuuski panna, spetsiaalset kohta pole. Ilmselgelt teevad kõik 20 tuhat siin elavat pere nii nagu meie. Laasivad, lõikavad, pakivad ja viivad näiteks trolliga teise linna otsa.

Kas pole elementaarne, et nii nagu sajab lund= tuleb puhastada teid. Või lehed langevad= need tuleb kokku korjata... nii oleks minu napi mõistuse järgi ka loogiline: müüakse kuuski= need on vaja kuhugi paigutada.

Meie, kodulinnaosa, on täis hüljatuid okasteta kuusepuid.

15 kommentaari :

  1. Mhhhh??????

    1) Osta normaalne kuusejalg.

    2) Ehk saab maja peale ühe suurema auto korraldada, millega kuused teise linnaossa viia? Et ei peaks trolliga toimetama? Kortermajas on enamasti KÜ, millel on juhatus, see korraldagu. (Meie oma lahkelt viitas, kus lähikonnas kuuse-kogumis-konteinerid on.)

    Mul tõi-valis naine kuuse. Üles panin ja ära viisin mina, aga ausalt - mingit mehelikku eripära see töö ei sisalda, ka kuitahes habras naine oleks hakkama saanud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. 1) see on tänuväärt mõte ja et meelest ei läheks, siis lõpuks panin ta 2017 aasta kalendrisse detsembrisse kirja. siiani on jõul ja kuusk kuidagi ootamatult alati tulnud...:)
      2) meil on auto. Aga mida need teevad, kel pole. Ilmselgelt keegi trolliga õikalt nõmmele ei kolista, et kuuske ära viia. KÜ- dele ilmselt ongi panus tehtud. Et LOV ei tee, las inimesed ise teevad ja maksavad. Reaalsus on, et ei maksa. Jätavad vedelema, topivad prügikasti. Mis tähendab, et prügiarve tuleb kõigile kopsakas.

      Kustuta
    2. Meie jalg:
      http://www.joulupuud.ee/index.php?pid=6
      Ostetud mingist päris-poest, mitte netist.
      Tundub pommikindel ja igavene.

      Õige oleks panna kogumise kohustus kuuse MÜÜJATELE. Et kui ma tassin autokoorma kuuski Õismäele, siis oleks mul ka korraldus kasutatud "taara" tagastamiseks.

      Kustuta
  2. Õndsal nõuka ajal mängis üks sõber oma klassivennale (ütleme Petsile) vembu. Pets elas Lasnamäel. Sõber pani vene õhtulehte kuulutuse "ostame vanu näärikuuski". Petsi aadressiga. Petsi maja ümbrus nägi veel jaanipäeval välja nagu väike metsatukk või raagus kuuseistandus :)

    VastaKustuta
  3. Meil visati aknast välja ja proua hull pole veel toda sealt ära vedanud. Teistel vist ei olnud kuuski, vähemalt ei ole täheldanud aktsioone.

    Minul on potikuusk, kasvab kenasti ja ajab kasve. Pean toas hoidma veel 3 kuud, siis võin tasapisi harjutada õueõhuga. Plaan on kevadel ta maal kasvama panna. Kanada kuusk on, suure potiga ja selline toredakene :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Meil elab siin palju venelasi, st suurem kuusendus tulebki alles sel nädalal.
      Aga ilmselt elad pirkonnas, kus on tublid ja korralikud inimesed :)

      Kustuta
    2. Mina elan maal :)
      Meil on vallakuusel veel küünlad öösiti põlemas...

      Kustuta
  4. Siin selles ülevaates olnud pedaaliga kuusejalga (ma tean et see kõlab napakalt) on inimesed tõesti kiitnud, oli olnud müügil nt K Rautas. http://tarbija24.postimees.ee/3954171/postimees-katsetab-milline-kuusejalg-jaetab-peresuhted-lohkumata

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ole viite eest tänatud:)

      jätab peresuhted lõhkumata.. no tõesti :D, mul on ikka hästi läinud

      Kustuta
    2. Meil on selline, mida seal ülevaates pole. Otsingust ka ei leidnud. Töötab 5+. Panen pildi, millalgi.

      Kustuta
  5. Mul mees just arutas mõni päev tagasi, et kuusendus on ainult väikelastega perede teema, hiljem saab paari oksaga hakkama. Meil endil kunstkuusk, mis küll iga-aastase kokku-lahti pakkimise tulemusena on üsna rääbakaks jäänud (vot see kokku pakkimine on ka üks hirmus töö, mina seda ei tee, ilmselt vihastaksin ja viskaksin kah kuuse jäänused lõpuks aknast alla, üldse igasugune asjade tagasi toppimine karpi, millest need algselt tulid on enamasti üks võimatu missioon). Täna linna tulles vedeles kuuski tõesti kõikvõimalikes kohtades, üks oli näiteks kaubanduskeskuse parkla sissesõiduteel. Meil on väike, 9 korteriga maja ja alla pooltel on päris kuused. Üks kuusk oli prügikasti kõrval küll, mu meelest prügisse neid panna ei tohi, aga ära nad sealt kaovad, ma ei olegi tuvastanud, kuidas :) Ilmselt usuvad paljud mingisse kuuski-kaotavasse haldjasse.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ilmselge, ju. kui on olemas hambahaldjas ja jõuluvana. miks siis ei peaks olema kuusehaldjat..:)

      tegelikult ju naturaalne asi, puit. aga lihtsalt kahju on vaadata ja seniks kuni tuul need minema viib on ju kole ka.

      Kustuta
    2. ilgelt kahju on. Mõtle, kui palju tulehakatust sellest saaks, ja kui palju on tegelikult neid, kellel tulehakatusest kasu oleks.

      See jutt pani mul nüüd korilase instinktid tööle ja tuli kohe tahtmine linna peale hagu korjama minna. Aga ma ei ole Tartu peal neid eriti vedelemas näinud. Vbla ma ei käi ka õigetes linnaosades, siin, kus ma ise olen, köetakse kuused tõenäoliselt ära.

      Kustuta
  6. http://www.tallinn.ee/est/Uudis-Joulukuuskedest-tuleskulptuure-poletatakse-ka-tanavu?&filter_otsing_uudis_rubriik_id=35

    VastaKustuta
  7. Eelmisel nädalal nägin, kuidas viienda korruse aknast visati kuusk välja.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!