Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

teisipäev, 12. aprill 2016

Bataadisupp

Minu lapsepõlves kujutati piltidel muinasjutumaad- kus on pudrumäed ja piimajõed, piltidel alati millegipärast kollaste (hirsi) pudrumägedena.
Bataat oleks kollasteks pudrumägedeks väga hea alternatiiv.
Samuti magus. Ikka väga magus.
Huvitav, et mulle tundus bataat magusam, kui nt kõrvits või porgand, kuigi  porgandis on suhkrut umbes sama palju kui bataadis. Kui mul oleksid väikesed lapsed, siis pakuks ma neil ilma lisatud suhkruta bataadimagustoite.

Aga supp oli väga hea.  Retsept on Margit Tõnsonilt, tehnoloogia tegin natuke lihtsamaks:
1 suurem bataat
1 suur sibul
4 küüslaugu küünt
1 purk kookospiima
1 tl (kuivatatud ) ingverit
soola, või
serveerimiseks röstitud metspähkleid

sulata paksema põhjaga potis killuke võid, lisa kooritud ja tükeldatud bataat ning suurteks tükkideks lõigatud sibul ja küüslauk.  Kuumuta köögiviljad läbi, lisa keev vesi. Hauta, kuni köögiviljad on pehmed.
Vajadusel kalla liigne vesi ära, Mikserda köögiviljad püreeks, lisa kookospiim, maitsesta soola, muskaatpähkli, ingveriga ja tüümianiga,
Serveeri pähklitega.

kuna supp on, nagu juba öeldud magus, siis mina vedeldaks selle pigem toorjuustu või hapukoorega, et anda hapukamat maitsenüanssi.
aga magusast hoolimata on tegemist väga maitsva viljaga, mida kindlasti tasub proovida.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!