Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

kolmapäev, 29. oktoober 2014

Kirev maailm

Vahel ma lihtsalt ei saa inimestest aru. Ja ehk nii ongi hea:)

Kogus
Ilmselt on nad tähelepanelikult kuulanud ema manitsusi, et taldrik on vaja alati tühjaks süüa ja Aafrikas lapsed nälgivad. Ei ole vahet, kas tegemist on poolekilose või hoopis kilose pakiga, kui on juba ette võetud, siis lihtsalt tuleb see ära süüa. 
Tal on paha. 
Aga küsimus on põhimõttes. Toitu ei jäeta järele.

Kastmed
Keedan inimesele täistera kaerapudru. Igati tore ja maitsev ju. Killuke võid peale ja aitab kenasti süüa. 
Suurem killuke võid. Siis ujutatakse kõik moosiga üle ning täiusliku maitseelamuse nimel kallatakse hõrgutis üle veel ka hapukoorega.
??? milleks üldse see puder. Söö jogurtit?
Aga puder on tervislik, vastab ta häbelikult.

Kulinaaria klassika. Oled tunde pliidi ees veetnud ja näpuga raamatust järge ajades valmis meisterdanud hõrgutise. Ilma ampsu võtmata kallab sööja sinna peale. Ketšupit. Ja siis veel majoneesi. Igaks juhuks soola ka. 

Koogid
Sul on ees vaikne õhtupoolik iseendaga. Saadame su poodi, et ostaksid endale midagi head. Mida sina ostaksid?
On inimesed, kes päriselt ka, ostavad kooke. Ja mitte lihtsalt kooke, vaid ilmtingimata liivataignal kooke. 

Mis mind kookide ja kondiitritoodete puhul veel hämmastab, on see, et ikka veel süüdimatult tarbijat eksitatakse ja mitte keegi pole sekkunud. Kui koogi nimi on "kodujuustu" või "toorjuustu" või "vahukoore". Võid üsna kindel olla, et nimetatud komponenti on vaid mõne protsendi jagu.

Kaal 
Ta on otsustanud pidada dieeti. Terve päeva joob kangelaslikult dieediteed ja paastub. Tööpäeva lõpetab suur 300- grammine šokolaad.

Nii. Alustan dieeti, otsustab ta.  Ja alustab kangelaslikku nädalat pulbrite ja muu keemiaga. Eee.. ehk oleks lihtsam jätta menüüst välja ja/või asendada lahjema alternatiiviga igapäevane banaan, kohuke, hapukoor, vorst ja koogid-koogid-koogid.... jne jne Aga see oleks liiga lihtne ja igav lahendus.

7 kommentaari :

  1. hmm, ma ostan kah vahel kooke. kui mõni eriliselt uhke kook silma alla jääb ja mul õnnestub pakendi pealt välja lugeda, et sinna on päris vahukoort sisse pandud, mitte hüdrogeenitud taimset rasva. reeglina tähendab see, et ostan kooki, kui mõni Werneri või Pihlaka kook on alla hinnatud, sest täishinnaga käivad need üle jõu. ja kuna need on nii head koogid, et haruharva hinnatakse alla, siis ei saa sellist juhust ju kasutamata jätta.

    a muidu ostan sellisel puhul reeglina kõvemat sorti juustu või miskist toorest liha (külmsuitsu peekonit või vinnutatud sinki vms). kooki saab ju ise teha.

    VastaKustuta
  2. Oot, mis koogil viga on? Kui mulle öeldaks, et mine poodi ja osta endale midagi head, lähen ma Kaubamaja Toidumaailma koogileti juurde seisma ja valima. Sest mis muu saab veel hea olla? Puuviljad? Nendest ei saa kõhtu täis. Šokolaad mulle viimasel ajal enam ei maitse. Juustud on üksinda söömiseks liiga vänged ja liha ma ammugi ei taha.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ei olegi midagi viga:) viga on minus, mulle ei maitse ja eriti ei maitse liivataigen.

      minu jaoks on "midagi head" nt viinamarjad, maasikad vm puuviljad, beef jerky, pähklid, värsked köögiviljad (tomat, herned, kurk nt) miks mitte ka juust jne.'

      puuviljadest saab vabalt kõhu täis. kui ma üksinda olen, siis ma lausa sunnin end vahele ka valku ja rasva haukama.

      Kustuta
  3. hehe, mulle vänge just meeldib, mutku tassin neid laagerdunud juuste koju. Kookide puhul niisamuti, nii et kui ma ise küpsisetorti teen, kukub vahel välja pigem midagi rummikoogi vängusastmes ja A. ei taha seda hästi süüa. Aga sellest, mis koogil kui niisugusel viga, ei saa minagi aru - kuigi ma möönan, et väga paljudel poekookidel ON midagi viga, see äraneetud kunstvahukoor näiteks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ja puuviljad on ka head ja oleks ainult, et ei saa kõhtu täis, sest siis saaks lõpmatuseni süüa... paistab, et mulle kärab "millekski heaks" ükskõik mis toit, mis mingi ilgusega ära rikutud ei ole.

      Kustuta
    2. ma 100-ga ei lajataks. On ka häid poekooke, aga väga hoolega peab pakendit lugema.

      Kustuta
    3. no just, peab pakendit lugema, et mingit jälkrõvedust sisse ei oleks pandud.

      (ma ei saa aru, kellele ja miks seda kunstvahukoort tehakse. mul on sõbranna, kes ei talu laktoosi ja talle see igatahes ei maitse, nii et "laktoositalumatutele" ei ole õige vastus.)

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!