Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 28. juuni 2012

Risti ja rästi

Ma tean kuidas on risti. Aga kuidas on rästi?

4 kommentaari :

  1. Eesti keele seletav sõnaraamat ütleb: rästi adv. (koos sõnaga risti) põiki, põigiti. Olen saare risti ja rästi läbi käinud. Üks rada läks risti, teine rästi. Loopis asjad risti ja rästi 'läbisegi' kohvrisse. Küsimust kaaluti küll risti, küll rästi 'igakülgselt'. || (liitsõna järelosana) esineb paarissõnas risti‑rästi.

    Seega siis põiki, põigiti.

    VastaKustuta
  2. Mulle meenuvad ka räsasjalad ja muud kenad räsa-sõnad. Vt ka http://www.eki.ee/dict/qs/index.cgi?Q=r%C3%A4s*&F=M (äkki on rästas ka kuidagi rästiga seotud?).

    VastaKustuta
    Vastused
    1. mina pole küll varem kuulnud seda sõna muus kontekstis. Aga "rästas" on küll hea idee...:) Linnuke, kes laulab põiki....

      Tänan!

      Kustuta
  3. see on lihtne ju: parem jalg üle vasaku on risti ja vasak jalg üle parema on rästi :P

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!