Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

kolmapäev, 5. jaanuar 2011

Minu € + Sotsiaalvõrgustik

Krooni saabumist ma eriti ei mäleta. Eelneva õhtu peost oli kõva pohmell, ja õigust öelda oli  "raha" aastal 1992 minu jaoks äärmiselt ebaoluline teema. Armastus, noh:)
Sellepärast siis saagu ajalookroonikatesse jäädvustatud kirjand teemal "minu euro"...

Otsustasin oma talveuneks planeeritud puhkuse katkestada ning kinno minna. Ja mitte autoga, sest a) ma ei viitsi autot välja kaevata; b) linnas parkimskohta otsida ning c) närveldada, kas tagasi jõudes on mu eelmine parkimiskoht veel alles. Ma olen tänaseks majale ringi ümber kaevanud, Jõud lõppeb, ei jaksa enam...
Viimase krooniostuna- appi kui labane, ostsin ma leiba (11,40 kr), euro tuleks pidi natuke kultuursema alguse saama.
Niisiis, vaatasin üle oma kodus olevad reisidest allesjäänud eurovarud- ja juhhuu, mul oli lausa 17 eurot ja (pidin juba ütlema mõned sendid peale, aga olgem täpsed- iga kopikas on nüüd raha) 15 senti. Vinnasin rahakoti selga ja teele.

2 bussitalongi maksid 1,90 euri! Mis tähendab, et ka praeguse bensuhinna puhul on ikka veel odavam sõita autoga. Siis selgus, et ka kinos käimine on odavam, kui trollisõit. 1,20.
Eesti inimesi näib valdavat taaskord selline rahulik ja ühtehoidev laulupeotunne. Müüjad loevad raa..hulikult su mündid esimest ja teist ja kolmandadki korda kokku. Kõik on nii mõistvad ning naeratavad...
Seejärel tegin päeva kalleima ostu- popcorn 2 eurot. Ning kuna mul oli täitsa külm (selgub, et ühistranspordiga sõitjal pole sugugi kulusid vähem. See mis autoomanikul kulub kindlustuse ning hoolduse peale tuleb investeerida riietesse. Ühistransport vajab tugevat tervist ja kvaliteetseid talveriideid. ei ole nali ega ka iroonia)- siis, pidin endale lubama alkoholi- 3 eurot.
Kinos oli meid 16 inimest. 15,6 oleks muidugi veider ka olnud:)

Ja film oli Sotsiaalvõrgustik. Ääretult hea film. Soovitan soojalt, kui see telesse peaks ükskord jõudma. Kohustuslik kõigile meile, kes me siin, internetis, oleme. Meelde tuletamaks, et iga siia kirjapandud sõna eest kannad sa vastutust aegade lõpuni. Mõtteainet psühholoogidele- kas hiljuti kirka tähena üles leitud EQ tähtsus saab taaskord hääbuma, kuna virtuaalmaailmas pole meil ju vaja oskust " võita sõpru ja meeldida inimestele". Igivana küsimus, kas olulisem on idee või selle teostus. Tõdemus, et alati on mingid sarnased ideed õhus..
Ja kinnitus vanale elutõele, et kui teed midagi südamest ja südamega, siis saadab sind ka edu.

Erinevalt näiteks trollibusside tootjast, kes pole ilmselt iialgi ise ida-euroopa teehoolduskvaliteediga lumises linnas ise selle bussiga sõitnud. Ilmselt pole mõtet unistada uutest trollidest, kus on põrandaküte või siis vähemalt trapp , kust sulavesi ära saaks joosta..:(

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!