Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

teisipäev, 2. märts 2010

Geni lood vol1

jess!!! Valma.
Või tegelikult on korrektsem öelda, et sugupuu on olemasolevate materjalide põhjal põhimõtteliselt valmis. Sest su esivanemad on Murphi seaduse põhjal juhtunud ju elama just selles paikkonnas, mille materjale veel pole üles laaditud/olemas või unistas sissekannete tegija arstiametist (e käekiri loetamatu).


Seis siis järgmine:
ägenenud randmepõletik, silmade ülekoormusest tingitud peavalud; meeleheitel suguvõsa, kelle meilboks on ummistunud geni-teadetest. Palju unetuid öid mõtiskledes Marride-Hansude -Jaanide puzzle kallal...:)
Tõdemus, et kui kogu su sugulaskond kinnitab, et nende vanaema sündis X järve ääres ja ta isa nimi on Y, siis suure tõenäosusega on järve nimi hoopis Z ja isa nimi W. Ehk siis usalda, aga kontrolli. Ning ka arhiivimaterjalid on kirja pandud üsna loominguliselt: Hendrich-Hendrik-Endrik- Endu võib vabalt olla sama nimi ning Jaani muutumine Kustaks pole samuti võimatu:)

Positiivse poole peale võib kanda teadmise, et kui perekonnanimi tuleks emaliini pidi (nagu tegelikult õige oleks), siis oleks mu perekonnanimi hoopis Kütt...
Kuigi vanemad seda kinnitasid, on nüüd faktiliselt tõestatud, et olen matsiplika ja maatüdruk. Mõni esivanem oli ka taluomanik, aga paljud mõisasulased (pärisori ei kõla ju nii kenasti).
Kuna ma ajalootundides magasin, siis tean ma nüüd millal kaotati Liivimaal pärisorjus, millal said eestlased perekonnanimed; millal Liivimaa perekonnad õigeusku kupatati, kuidas on saksa keeles vallaslaps ja tiisikus...:)
Leidsin väga laheda tüdruku nime. Kui peaks juhtuma ime ja küsitakse minu arvamust lapselapse nime osas, siis Hip on väga sünge nimi.
Suvine reisimarsruut on paigas- eks ikka oma juuri otsima ja põllukünkal esiemade hingust tunnetama..:)
Lisaks on ootamatult juba paaris seltskonnas selgunud, et geni on päris hea icebreaker- "kas sa feisspukis oled, a genis?..."
Ja väide, mida oligi vaja tõestada- kõik eestlased on omavahel sugulased. Laar, Kingissepp ja Koidula igaljuhul. Kogu eliiti pole viitsinud läbi proovida:)

Nojah. Tegelikult ei saa sugupuu muidugi veel niipea päris-päris valmis. Päris mitu mõistatust jäi andmete puudumisel lahendamata- tuleb oodata, kuna e-eesti valmis saab. Või natuke rohkem mõelda, kuidas läbi kaudsete materjalide jõuda otse allikateni.


DIQMZRAM

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!