Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 1. oktoober 2009

Õhusõit on ajavõit...:(

Kui teil on küsimusi Praha ja/või Kopenhaageni lennujaama infrastruktuuri ja kaubanduse kohta- siis palun, ma olen ekspert!:)
Juba see päev algas nõmedalt. Lennujaama sõitvas transfeeris istus mu kõrval keegi ilmselt Indiast pärit mees, kes kõik need 50 minutit rääkis mobiiliga... Kell pool seitse hommikul!! Üks kõne lõppes ja teine algas. Mingil hetkel oleks tahtnud selle mobla talle kurku kinni lüüa. Andke ometi aega inimesele ärgata...
Lennujaamas selgus, et lennuk väljub 30 minutit hiljem, mis venis mõne aja pärast veel 15 minutit pikemaks hilinemiseks ja reaalselt koos kõigi jokutamistega väljus lennuk tund lubatust hiljem. Mis tähendas, et Tallinna lennukist olime me juba õhku tõustes maha jäänud.

Prahas anti teada, et võimalik variant saada Tallinnasse on läbi Kopenhaageni. Ning see lennuk väljub alles 6 tunni pärast. Masendav oli see, et kogu pagas on ju ära antud ja ma pole ju ometi nii nutikas, et käekotti pista kaasasolev mp3 mängija, arvuti  ja raamat.. Ja muidugi sai mu mobla aku kohe-kohe tühjaks. Mistõttu võin ma ka kinnitada, et raamatute valik on Praha lennujaamas masendavalt väike. Ja poode on seal ka vähe. Süüa anti õnneks normaalselt. Kuigi kompensatsiooniks saadud 200 tsehhi krooni eest ei saanud suurt miskit. Aga see selleks.
Praha - Kopenhaageni lennuk jäi ka pool tundi hiljaks. Õnneks mitte nii masendvate tagajärgedega- Tallinna lennuki peale jõudsime kenasti.
Tsehhi lennufirmal on kombeks pakkuda (tasuta!) söögiks saiapätse ja ei saa ju võtmata jätta kui tasuta pakutakse... vastik kuiv sai. Mida siis seekord oli võimalus süüa kahel korral.
Huvitav, kas meie turismiametid jt vastutavad  ka kursis on kuidas teised meid reklaamivad? Tallinnat reklaamiti Tsehhi lehes vanalinna ja vabaõhumuuseumiga- täpselt nagu kõiki ülejäänud sihtriike selles kataloogis. Muuhulgas ka "Leedu pealinna Riiat" :). Aga Rootsi- peatükk algas hundi pildiga. Täiesti ootamatu  ja meeldejääv. Ja siis edasi, pildid metsaonnist, selle ees lõket tegevast perest. Väga ahvatlev. Meil on ju ka rabad ja metsavennatalud ja saared ja pokumaad... äkki üritaks samuti natuke meelde jääda...
Kopenhaageni lennujaamas Tallinna lennukit oodates tekkis küll väga e-tunne... iga teine eestlane istus läpakas põlvedel:) Väga hea foto oleks saanud...
Tundub, et Tsehhi lennufirma tunnetas piisavalt oma süüd, mistõttu oli meid pandud äriklassi. Ilmselt esimest ja viimast korda oma elus.Estonian Air oma tuntud headuses! Nagu vanadel headel aegadel, kui Eesti Õhk veel ka tavalistele reisijatele süüa pakkus- kenad portselannõud, metallist kahvlid- noad. Kui keegi sealt firmast seda loeb, siis ma teeksin ühe ratsionaliseerimisettepaneku- jube palju on kandikul igasugu paberit ja mittevajalikku- maitseaineid jm pabereid võiks jagada ainult soovijatele. Hoiaks väga palju kokku ja öko mõttes ka. Kõik kasutatu, mida ka kasutatud pole läheb ju prügisse. Väga eestilik söök oli: kartulisalat, lihalõigud ja marineeritud seened:) Väga maitsev. Ainus tõrvatilk- nii jogurt kui ka või olid Valio omad- häbi  Estonian Air! See peaks ju olema juba põhimõtte küsimus, et pakutakse Farmi või Tere tooteid...:(
Mina olin äriklassis, aga turistiklassis oli Kruuda...:) Kuna minnes oli just lahvatanud skandaal kus lapsesuu-Evelin oma võhiklikkusega tahtes tappa kirpu lõi pea maha ka koeral, siis sobis "mürgitootja" imekenasti konteksti.
no vot ja lõpuks kell pool üks olin kodus. Külmas ja vihmases Tallinnas.
Arvud:
20 kraadi oli temperatuuride vahe. Milaanos 27 ja Tallinas 7:(
20 tundi veetsin ma lennujaamas ja lennukitel sel päeval. jehh...

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!