Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

reede, 22. september 2023

Kaduv kunst

Kaurilt inspiratsiooni saades jalutasin ja vaatasin oma linnaosa grafiteid. Näha on, et ( Keskerakond) lov hoolib. Hästi kiiresti pestakse maha või värvitakse üle. Isegi koroona-aegseid mõtteavaldusi pole enam alles. Üks, ilmselt meie linnaosa kõige kuulsam, on vahepeal maha võetud. Mälestades kummardus kadunud Lindale. 

Lisaks vanale koolile




on lisandunud uus žanr. LOV poolt tellitud pildid. Kas nunnu ja armas seinamaaling on üldse graffiti?







Või on graffiti ainult mitteprofessionaalne või sotsiaalse sõnumiga? Siiras ja südamest ja mitte liiga ilus?

Ja steitmente on vähem, kui vanasti. Nn meie ajal oli haiguste ravi kontrollitud ja punk põhiline.. nüüd on nii.


2 kommentaari :

  1. Üks õpilane tegi mul kunagi tänavakunstist uurimistööd. Graffiti oli ainult üks tänavakunsti liike, kahjuks ma detaile enam ei mäleta. Seinamaalingud on midagi muud, aga toredad vaadata ikka.

    VastaKustuta
  2. Oo, tore! Ja päris kena.

    Lasnamäel on ka isetekkelist graffitit, mis näeb päris kaunis välja. (Või - oli - ma ei ole mõned aastad hulkunud seal.)

    Definitsiooni mõttes. Nii Wikipedia kui EKSS ütlevad, et graffiti on mistahes seinakunst, ja siis lisavad "enamasti mitteametlik". Segadust lisab, et tihti näevad ka tellitud tööd meelega "illegaalsed" välja.

    Piret Voolaid on sellest kõigest esitluse teinud, rohkete näidetaga ja täitsa toreda:
    https://folklore.ee/CEES/doktorikool/prese/voolaid_janeda.pdf

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!