Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

pühapäev, 2. juuli 2023

Nädalavahetus

Laulu - ja tantsupidu oli kena nagu alati. Kõige rohkem avaldasid mulle muljet noored, kes esitasid kõnekonkursi lugusid. Ilma nähtava närvita. Sajatuhandelise publiku. Kaamerate ees. Vau. Meie uued Obamad ja Thatcherid.


Jagasime lastele suppi. Meil paluti kandikuid minimaalselt kasutada ja soovitada lastel kandikut sõbraga jagada. 

Ühel hetkel tuli kuri õpetaja nutva varateismelise tüdrukuga. Laps olevat söömata, kuna kandikut kästi jagada, aga temal pole sõpra ja siis ta üksi ei julgenud. Hiljem kuulsin nutvast pillilapsest, kes jäi rühmast maha ning ei osanud laululavale minna. 

Sa ei või eeldada et 25 000 last saavad ühtmoodi aru. Alati võib olla üks, kes saab aru teisiti. Kurb.

Laulupidu suudab alati ilma muuta. Tavaliselt lauldakse päike välja, sel korral siis kauaoodatud vihm.


Hellenurme Vesiveski perenaise elutarkus. Me kõik teame, et 2 kõva kivi head jahu ei jahvata. Pealmine peab olema pehmem. Aga mis juhtub pealmise pehme kiviga. Pehmem kulub ja vahetatakse välja.

Mõtlemapanev. Kui laenata klassikutelt.


Ps. Kas teate kui ilus linn on Elva 


8 kommentaari :

  1. Elva on kaunis - kinnitan… olin seal neljapäeval. Söök on hea (keeglisaali restoranil on lausa oma kuldsete kirjadega salvrätikud), teenindus rahuliku tempoga- st võta aega ja ära kiirusta. Kui tööpäev läbi, keerad ukse lukku ja jalutad poodi, koju.

    PS! Noorte kõned olid suurepärased, noormees M.Metsat on au tunda :)

    VastaKustuta
  2. Elva on tõesti ilus, aga seda näevad pigem võõrad. Kohalikud inimesed on tihtipeale harjunud ja ei oska oma männitukkadest, järvedest ja jõest piisavalt lugu pidada. Olen Elvas sündinud, suurema osa elust ka elanud ja näinud seda paika mitmest vaatenurgast. Elamiseks ei oska paremat paika tahtagi, loodus on väga lähedal, aga linnamugavused ka olemas ning iga laps saab jalgsi kooli mindud, kui ainult tahab. Muusikakool, huviringid, väga mitmekesised sportimisvõimalused. Praeguseks olen Elvast ära maale kolinud, linna ei igatse, kuid laste kasvatamiseks oli see igatahes ideaalne koht.

    VastaKustuta
  3. Elva - jaa. Korraldasin eelmisel suvel rattamatka Tartu - Elva - Tartu, kolm päeva. Imetore oli!!!

    Laulupidu vist õnnestubki teiesuguste taustal toimetajate tõttu. Aitäh!

    VastaKustuta
  4. Pidu oli võimas! Äike, kallav vihm ja tublid noored!
    Ma eile enne uinumist kuulasin veel neid noori, nagu naelapea pihta:
    https://youtu.be/x7xdqqEYKoI

    VastaKustuta
  5. Ka noorte intekad olid muljetavaldavad! Vaatasin telekast laulupidu ja taustal kummitas kõikse aeg "Singing in the rain":)

    VastaKustuta
  6. Elva on super, seal on seda heas mõttes väikekodanlikku vanaaegse suvituslinna hõngu.

    VastaKustuta
  7. See nuttev ilma sõbrata laps olin mina väiksena. Mind ajasidki kogu aeg sellised asjad segaduses ja sõpru polnud mul niikuinii. Lihtsam oli kuskile nurga taha maha istuda ja nutma hakata.
    Noorem laps oli üsna samasugune. Aga nutma ei hakanud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hästi hästi kurb. Ainuke lohutus, et see oli selle massi seas ( loodetavasti) üksikjuhtum. Pärast seda käisin kõik lauad läbi ja loodetavasti suutsime oma sõnumi arusaadavamaks teha ning lapsi rohkem jälgida.

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!