Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

laupäev, 24. aprill 2021

Televisioon


Masendavalt palju on viimasel ajal teles saateid, mis võiks vabalt olla raadios. Kaks inimest räägivad.

Eriti kurvastavad mind "kontserdiülekanded", mille jooksul lastakse paar laulu ning muu aeg lihtsalt räägitakse.

Millal ja miks võttis televisioon üle raadio funktsiooni ning kaotas suured etenduste ja kontserdite ülekanded internetile? 

9 kommentaari :

  1. No aga vaata siis internetist, ongi mugavam - pole reklaame ja iga moment saad pausile panna. Traditsiooniline kindla programmiga tv sureb niikuikii välja.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on telekast ju sama :) järelvaatamine, on pausid ja reklaamivaba :) Me pole seda juhet suutnud hankida, mis arvuti telekaga seob, vana mudel. Suurtelt ekraanilt on ikkagi parem vaadata :)

      Kustuta
    2. Mulle meeldib traditsioonilise TV puhul sama, mida Notsu kuskil mainis. Et seal sa ei otsi ise, mida vaadata, vaid vaatad seda, mida pakutakse. Ja nii satud vaatama selliseid asju, mida ise poleks osanud otsida. Youtube'is pakutakse sulle algoritmi alusel sisu, mis sarnaneb sellele, mida oled varem vaadanud. Midagi uut avastada on nii vähetõenäoline.

      Kustuta
    3. Mul vist sama seis, järelvaatamist enamasti ei kasuta. Vahel taustaks Jupiterist vanu osi vaatan. Ja jutusaated on toredad :), kuigi ma ei tea, mis kanalitest jutt. Ma piirdun ETV omadega kui üldse.

      Kustuta
    4. Juutuubiga oli vanasti kusjuures paremini - siis tulid soovitused vähemalt žanrite ja teemade kaupa ja kuskilt võis ikka midagi huvitavad hargnema hakata. Nüüd mõjutab viimane vaatamine kogu soovitustepaketti ebaproportsionaalselt palju.

      Kustuta
  2. Kenitlemist kohtab Eesti telekanalitest liiga palju. Sama seltskond, pikad heietused iseenda vaimukuse üle. Õnneks on olemas on/off nupp ja head raamatud, klassikalised filmid ning sõbrad :)
    PS! Ühel ilusal päeval jalutades kuulasin linnulaulu asemel (ühe spordiala) podcasti (kestus 50 minutit), esimesed 20 minutit sisutühja "jahumist", loobusin pettunult. Tulin koju, kurtsin muret, mille peale noorem generatsioon selgitas, et see ongi podcasti mõte.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, nõus, ajad on muutuvad. Ma alati imestan, et kellel on ometi aega vaadata neid lõputuid videoklippe Youtube, tiktok, insta ja FB storyd ja lived, isegi Delfi ja Postimees ei kirjuta vaid näitavadki ne jne.
      Aga on.
      Ma elan lihtsalt mingis teises rütmis.

      Kustuta
  3. Podcastide alt leidab ka arhiivis olevaid raadiosaateid nt, seega oleneb. Koolitööde taustaks ma ikka kuulan neid, ammendamatu allikas on nt Vikerraadio omad. Telefonisse ja autos hea taustaks või klappidesse kui vaja laua taga istuda.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!