Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

laupäev, 30. mai 2020

Siuts

Mul on uus mänguasi !! Jee. Metsaskäigud pole enam kunagi need, mis varem.Okei, tegelikult mulle ei maksta reklaami eest.
Sel kevadel kolis mu rõdu lähedusse siutsuja. 
Siuts.
Siuts.
Siuts.
Siuts.
Lisaks sellele, et siutsumine närvi ajas, ajas hulluks ka see, et ma ei näinud KUS ta on ja KES ta on.
Nagu taeva kingitus tuli Proeksperdilt äpp. Aga. Applele. A mul on käsi sees ja ei kulunud kaua, kui sain testversiooni androidile.

See on nii lahe !!! 
Mu kodulinnud on musträstas, koduvarblane ( btw,kas teadsite, et varblasi on mitu liiki ?), künnivares. Pääsukese,  lõokese, ööbiku, tuvi ja kajakate liike pole jõudnud veel tuvastada.

Aga põnevam on see, kes on Nõmme metsa kõige kõvemad lauljad. Need on väike- lehelind, mets- lehelind ja metsvint. Metsvindiga tutvumisest on mul eriti hea meel. Ma olen teda varem näinud, imeilus roosa kõhuga lind. Ja mul polnud aimugi, kes see on. Nüüd oleme tuttavad :)
Ühes konkreetses kohas elavad talvike ja vainurästas.

Momendil on hingel üks piiksuja. No nagu kaubaauto, mis tagurdab. Aga hästi hästi haledalt. Piip. Piip. Piip. Seni kuni telefoni välja otsin ja äpi käivitan. On piiksujal paus. Hüva. Ootame.
Ja kui ta siis taas laulda otsustab, hakkab nagu kiuste mõni rästas või lehelind karjuma.

See on ka üks selle äpi nii öelda puudusi. Mina kuulen kägu, aga tema ei kuule. Ehk siis lind peab olema lähedal ja soovitavalt laulma üksi. 
(Btw, kas keegi teab kus telefonide mikrofon asub ?)

Teine puudus on lindude vähesus. Näiteks nägin käbilindu ( wikipedia andmetel ), aga tema laulu valikus polegi. Loodetavasti on see testversiooni puudujääk, mis päris äpis saab likvideeritud.



Ja see siutsuja mu rõdu juures on koduvarblane. Otsustas naabri rõdule pesa teha.

Aga soovitan ja kiidan. Väga mõnus mänguasi :)

17 kommentaari :

  1. Üht-teist on siin ka olemas, nt kuuse-käbilind.
    https://www.loodusheli.ee/ET/loomaliigid/linnud/taxonid=316#V%C3%A4rvulised

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah sealt ma surfasin ja sain aru, et osa linde on puudu :)

      Kustuta
  2. Üks tüütu piiksuja on aed-lepalind.
    https://www.youtube.com/watch?v=TswJqZZecm0
    Aga sul vist see ei ole - pole mu arust piisavalt hale kaubaauto.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja ongi see !!!! Tänan!
      Sa pole lihtsalt piisavalt kaubaautosid kuulnud :) Ma elan poe kõrval ja olen ekspert.

      Kustuta
    2. Mäletan, kuidas naabrinaine varahommikust alates aiamaal toimetas ja umbes lõunaks oli nii tüdinud sellest piiksujast, et oleks tahtnud at maha lüüa. Kui ainult oleks kätte saanud.

      Kustuta
  3. Tahan ka!!!!! Äppi tean ammu, aga meil on kodus kõik Aaandroidid!!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Androdile on olemas samal põhimõttel töötav BirdNET. Kuna see eesti keelt ei tunne, siis tuleb eestikeelse liiginime kätte saamiseks pisut rohkem vaeva näha. Ise kasutan alates selle aasta kevadest, seni suurim üllatus oli salvestisi analüüsida lastes avastada merikotka häälitsused.

      Kustuta
  4. a huvitav, kuidas see äpp matkijatest aru saab? ma mõtlen seda, et rästalised laulavad vahel hoopis teiste laule, kuigi pikapeale hakkab aru saama, millal on päris ööbik ja millal liba. Kas äpp saab aru, et ärajoonud häälega tihane ("SHIIT-SHII-KHLEITH") on tegelikult hoopis kuldnokk?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei tea veel. Seda saaks ilmselt testida, kui ise reaalselt lindu näed.
      Aga usutavasti ta nii tark pole :)

      Kustuta
  5. Lugesin "matkajatest"... Et keegi joriseb lõkke ääres kitarri näppida ja äpp peab aru saama, kes ja mis laul on :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul oli kunagi Shazami toimimisest naiivromantiline arusaam, et jorised omaette viisikatke, mis meelde jäi ja Shazam annab teada, mis lauluga tegu.
      Ei töötanud.
      Ma võtsin seda isiklikult...

      Kustuta
  6. Ma pisut pettusin selles äpis, sest just, ta nagu eeldaks, et sul on 1 lind korraga. Mul pole siin veel olnu dsellist varianti, et vaid 1-2 lindu. Hommikul käib selline möll ja siis ta pakub mulle täiesti absurdseid vasteid :D A la vaata, siin on sulle 10 lindu ja vali nüüd ise. Kui kuulama hakkad, on vahe nau öö ja päev.
    Ma kasutasin aastaid sellist nagu Eesti linnud. See ei tunne hääle järgi aga on selline tore põhiliste lindude baas - pilt, hääl, kirjeldus. Ma olen sellega kodus kaelustuvi närvi ajanud. Läksin kuulama, et kas on ikka kaelustuvi (meil enne polnud neid aga kuidagi ühel sügisel tekkisid hulkadena) ja üks isend läks telost kostuva hääle peale täiesti segadusse :)
    Päris lõbus oli.

    VastaKustuta
  7. Mikrofon on sealpool otsas, kuhu sisse räägid, kui telefoni helistamiseks kasutad?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ma ei tea. Seal pole ju ühtegi auku vms. Ainult sisse-välja lülitamise nupp ja juhtmete augud.
      Müstika.

      Kustuta
    2. Peidetud juhtme augu sisse?

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!