Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

pühapäev, 14. aprill 2019

Aeg muutusteks

Ma olen seda järjejuttu, kuidas mul on vaja uusi tosse, pidanud vist ligi aasta. Kahjuks ei olnud seda enam võimalik edasi lükata ja ma olin sunnitud kasutusele võtma radikaalsemad meetmed.
Ilmselgelt olen ma oma loogika ja arusaamadega eelmises sajandis. Minu mõttekäik käib sedamoodi, et ilusa ilmaga, puhtal teel, võiks jalas olla heledad, tekstiilist jalatsid. Metsa, rappa ja sohu tahaksin ma vettpidavaid nahkseid jalatseid, mis kannataksid tolmu, vett, märga rohtu, pori ja lörtsi. Ja et ei määrduks nii kiiresti, siis oleks praktiline tume värv.

Teeme nüüd mõistatusmängu. Mis te arvate, kui tahate osta tosse ja lähete poodi, kas te siis saate need? Õige vastus. Ei saa ..:)

Tekstiilist ja cortexiga on musta värvi ja tegelikult kogu vikerkaar. Nahast, need mis minu loogika järgi sobiks mutta, on... valged ja roosad.

Mu õde küsis väga terased küsimused. Esiteks, et miks ma ei kõnni mööda teed, nagu daamile kohane. Ja et miks ma ei otsi jalatseid matkapoest. Vastan.
Käiks mööda rada, aga alati ei lähe rada sinna, kuhu minul on vaja. Ja matkajalatsid on üllatavalt rasked. Mul on taas, ilmselt möödunud sajandist, pärit eelarvamus, et jalats võiks olla udukerge.
Tundub, et ka see eelarvamus tuleb saata ajaloo prügikasti ja anda võimalus.

Niisiis. Valides valge ja roosa vahel, valisin roosad. Peale maksmist meenus mulle, et mu suvejope on heleroheline. Aga missiis. Keda see tegelikult huvitab. Kui raamist välja, siis olgugi.

Nagu juuresolevalt pildilt näha, on minus siiski säilinud renessanssi...Kuna paelad läksid lahti, siis need on pisut porised, aga muidu, kui inglike väljusin ma täiesti roosana :)
Teise paari ostan matkapoest, ja te veel näete, ma lausa lendan nende raskete käimadega..:)

On muutuste aeg ja Uus aeg vajab uusi inimesi :)

13 kommentaari :

  1. Matkajalatseid võib ka väga kergeid leida. Mina kasutan matkal alati, ka mägimatkal sandaale või võrkkattega (tuul käib läbi) kergeid matkajalatseid. Märgades oludes käib vesi läbi ja sügavasse mudasse astumist üritan vältida. Rabas muideks parimad just sandaalid, lihtsalt peab veits ettevaatlik olema et orkidega varbaid ei lõhu.

    VastaKustuta
  2. Ma tahtsin ka kohe karjatada, et matkajalats ei pruugi üldse olla raske :) Mul on miskised koerajalutamise varjud, just sellised polüfunktsionaalsed. Peavad vett, tumedad ja jalas mõnusad. Ühe paar kandsin läbi, teise samasuguse mudeli ostsin suve hakul 50% alega. Minu jaoks on oluline, et tald oleks hea. Mitte liiga pehme ega mitte liiga robustne. Jalakaart toetav.

    VastaKustuta
  3. Ma ei tea, millest sa kirjutad...
    Ma olen viimased 10 aastat ringi käinud matkatossudega, mis on:
    - suhteliselt kerged, umbes nagu tavaline king või toss
    - tumedad
    - keskmiselt muda- ja veenkindlad
    - nii soliidsed, et ma olen nendega käinud miljonis välismaa komandeeringus
    - väga vastupidavad, VÄGA

    Salomon, AT spordi müüdud.

    Suvel kannan (matka) sandaale (Keen, Matkasport, samuti super vastupidav jalanõu). Kui on päris paks lumi, siis matkasaabast (hetkel samuti Keen, samuti ootamatult vastupidav). Ametniku-aastal käisin osa aega "päris kingadega".

    Nii et minu kogemuse järgi on matkajalats funktsionaalne, vastupidav, mugav ja universaalne jalanõu. Aga ma pole ka kordagi sattunud poodi, mis püüaks mulle roosat jalatsit müüa...

    VastaKustuta
  4. Nojah, Indigoaalane, kui sul pole just liiga väike jalanumber, siis äkki saad midagi meestejalatsite osakonnast?

    VastaKustuta
  5. No seda ma arvasin ja see oli ka postituse mõte, et inimesed annavad nõu :)
    Ma töötasin läbi terve Rocca al Mare sh ka meeste-ja lasteosakonna, kuna vahet pole. Mu number on 38 ja no EI OLE. Tumedaid nahast ergonoomilise tallaga jalatseid.

    Eks ma võtan spets matkapoed uuesti ette, saabki uue postituse :)

    VastaKustuta
  6. Ma ei tea, mis on "nahast". Aga tõsiselt ka vaata AT-sse.

    VastaKustuta
  7. Mul on ühed õhkkerged nahast Riekerid, millega ilmselt kannataks ka matkal käia (vähemalt Viinis läbisin nendega hajameelselt oma arust lihtsalt ühe jalutuskäigu, aga kaaslane ütles pärast oma sammulugeja pealt, et 10 000 sammu oli ära tulnud). Aga paraku kaltsukast saadud, ma ei tea, kas uuekingapoes on praegu. Riekeri firmapoes on küll arvatavasti suurem valik kui segapoes.

    VastaKustuta
  8. Kui väga ei raatsi investeerida, siis matkapoodide ja spordipoodide outlet poodidest võib imeasju leida, eriti väljaspool hooaega.

    VastaKustuta
  9. Mitte vaid outlettidest... Mul korraldus pühapäeva õhtul isetekkeline matkavarustuse turg. Üks külalistest võttis veini asemel kaasa seljakotitäie teise- või kolmanda- ringi kola. üsna mitu eset vahetas omanikku. Jalatseid polnud, aga kindlasti saaks neid ka.

    VastaKustuta
  10. Aga outletid jne vajavad paindlikkust.

    Mu oma arvamus on, et matkavarustus on nii vastupidav, et võib ka uuest peast osta. Mu eelmine jope pidas vastu umbes 13 aastat. Lõpuks läks lukk katki. Võiks välja vahetada, aga ma olen sest jopest lihtsalt tüdinud... Sama on jalatside ja muude asjadega, nad lihtsalt kestavad nii kaua, et lõpuks pole vahet, kas sa maksid outletis 50 või poes 100 eurot.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Muidugi võib kui tegemist on aktiivse matkajaga.
      Mina üle 100 ei taha asjadesse investeerida, pigem siis juba vaatan teist ringi või outlette. Isegi kui nad kestavad aastaid.

      Kustuta
    2. Eiei.. matkamine on suva, seda tehakse nii vähe. Pigem peab inimene kandma "matkatüüpi" riideid mujal ka.

      Kas sa paned tööle minnes selga tossu ja jope?
      Või kontsaga kinga ja mantli?
      Kas sa sõidad jalgrattaga või kõnnid jala või viib abikaasa sind autoga tööle?

      Igapäevaselt tarbitavate asjade ja teenuste eest võib ju maksta küll. Kapis hallitava udupeene varustuse eest ei ole aga mõtet. Ja matkamine on matkavaruste kasutamise kõige harvem juht.

      Ma lähen õhtul rattaga sõitma; seljas on 100% sama riietus, mis Norra suusamatkal. No kiiver on lisaks.

      Kustuta
  11. Iseasi on spets-varustus. Mul on näiteks mäesuusakindad. Neid on väga väga vaja, aga neid on vaja (ajaliselt) väga väga vähe. Ütleme, pool tundi aastas. (Aga kui sul neid sellel poolel tunnil siis ei ole, on täiesti pekkis.) Need on mul küll mingist outletis ja hästi odavad.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!