Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

kolmapäev, 26. september 2018

Äriidee nutikale disainerile

kui sul on vaja koosolekule kaasa võtta läpakas, hiir, prillid, telefon ja taskurätik. Ja vahel tahaks ka näiteks joogitassi sellesse koormasse lisada.
ja sul ei ole juhtumisi seljas taskutega riideid.
ehk siis, sa oled nagu pisike koormaeesel.

siis kuidas seda lahendada.
Ideid? Mõtteid?

35 kommentaari :

  1. Mõni sangaga ajalehekorvike või office stuff basket võibolla.

    VastaKustuta
  2. läpakas seadistada nii, et kaane saab kinni panna ilma, et arvuti ise tukkuma hakkaks. kõik asjad laduda kaanele nagu kandikule. asjad, millel on rõngad (veetops, võtmed), saab 'kandikut' kandvate sõrmede otsa haakida. liikuda mõõdetud sammudel põlvi lukustamata.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

      Kustuta
    2. Ma saan aru et tegemist on professionaaliga :) :)

      Kustuta
    3. Mul on sama süsteem :)
      Ja koosolekuruumi korraldada lisatassid, mida saab kohviga täita ruumi ees olevast kohvimasinast (meil on kaks, üks töötajatele ja teine ees, külalisele).
      Hiir sageli ununeb...

      Kustuta
  3. need on juba ammu leiutatud, kilekott ja termos.

    VastaKustuta
  4. Kas see ei ole just seletus, miks on vaja käekotti või mis iganes kotte selle nimega hõlmata saab?

    Tantsu suvekoolis oli mul vaja regulaarselt üle hoovi kaasa võtta selline komplekt: läpakas ja tema laadimisjuhe; tantsusussid; kastanjetid koos oma karbiga; veepudel; suur (poolekilone, aga järk-järgult tühjenev) pakk kummikomme; taskurätid; võtmed; rahakott; telefon; märkmik. Kõik need asjad mahtusid ilusti ära presendist, tugeva laia õlarihmaga tööriistakotti, mida ma nimetan oma käekotiks. Oleks kuuma joogiga tass kaasas olnud, oleks saanud rahulikult näppu võtta.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tööl käekotiga koosolekule tulek oleks võrdlemisi imelik. Ehk siis, keegi ei tee nii, ma ei tea miks, isegi kui see päriselt tunduks täiesti mõistlik.

      Kustuta
    2. aa, küsimuse sisu on ühesõnaga "kes disainiks käekoti, mis ei näe välja nagu käekott".

      esimene postmodernistlik variant, mis pähe tuleb: käekott, millele lisada ilus suur silt "see ei ole käekott".

      see pani mõtlema, et järsku on viimase paari aasta läbipaistvate kottide trend samast põhjusest tingitud.

      Kustuta
    3. Vaat, see on tegelikult ühest toast teise minek
      Loomulikult on võimalik võtta kott, aga... saad aru, see oleks imelik? Sest kõik kasutavad kuhjameetodi.
      Ju peaks lihtsalt olema esimene ja trende muutma.

      Kustuta
    4. kott oleks vbla ka ebamugav, kui asjad on enne koosolekule minekut kotist väljas. Siis oleks kandik tõepoolest etem.

      (aga taskute olemasolu lahendaks ka siis mitu probleemi, kui ei viitsi toppida).

      a muidu oli mul seal tantsukoolis kah sageli ühest toast teise minek, lihtsalt tuba oli 2 korrust allpool.

      Kustuta
  5. http://www.amysparksmakeup.com/newspaper-rack-magazine-holder-basket-bins-office-classroom-paper-stuff-storage-container-hi6oxq0k6-home-accessories.html
    Mul on sellist asja vaja.

    VastaKustuta
  6. Ma muidugi imestlen, misasjad on ilma taskuteta riided. Läpaka + kohvitassi igipõlist häda need ei lahenda, aga nagu ikkagi?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mis küsimus? Suur osa kleite, seelikuid ja pükse on taskuteta :)

      Kustuta
    2. Kaur, Kaur, siin kõneleb sinus taskuprivileeg. Naiste riietele ei tehta mitte poole vähem, vaid kümneid kordi vähem taskuid. Ja meeste riided igale naisele ei istu, valede mõõtudega.

      Kustuta
    3. Ja sinus räägib teistele näpuga näitamise sündroom. Rõivadisainerid on enamasti naised (lagerfeld jne on erand). Te ISE ei tee neid taskutega riideid!!

      Kustuta
    4. Viide?

      guugeldasin huvi pärast, esimene vastus, mis ma sain (2016. aastast), oli see, et "Of the 371 designers helming the 313 brands surveyed by BoF across the four fashion weeks, only 40.2 percent are female." Hoolimata sellest, et moekoolides õpib palju rohkem naisi kui mehi.

      https://www.businessoffashion.com/community/voices/discussions/how-can-fashion-develop-more-women-leaders/less-female-fashion-designers-more-male-designers

      Nii et suuri trende määravad pigem mehed. Suurem osa inimesi muidugi nii kallist moodi ei osta ja need, kes ostavad, jaksavad rätsepalt ekstra taskudki tellida, aga tippmoemajade moekunst mõjutab tugevasti ka laiatarbemoodi - väikese ajalise lõtkuga jõuab kõik ka õhh ja õmmi jne. Ja sealt kaltsukasse, kust näiteks mina oma riided ostan.

      Kusjuures: kui naisteriietel ON taskud, sis pahatihti on need poisiliku lõikega, mida minusugune ei saa selga panna (vöökoht on vales kohas, reied ei mahu pükstesse ära, särkidel peab valima, kas õlaõmblus on küünarnuki peal, nii et käsi ei saa liigutada, või ei mahu nööbid eest kinni). Moekunstnikel paistab olevat mingi loogika, et kui puusad ja tissid on laiemad kui talje, siis ei tohi taskuid olla, taskud on ette nähtud ainult sirge kehakujuga inimestele.

      Kusjuures minusugustele taskute tegemine pole ju tehniliselt võimatu. Mul on paar korralike taskutega hilpu, mis oskavad olla parajad nii õlgadest, rinnast kui ka puusast (vähemalt kui nööpe natuke teise kohta õmmelda), ja mille saatus on nähtavasti ribadeks kandmine (mantel juba narmendab varrukaservast). Saab küll.

      Üks inglise tädi tegi suure vihaga omaenda riidefirma - https://www.bbc.com/news/business-37084813 -, aga no mina näiteks olen käsitöös koba, mulle ei ole see lahendus; ja samuti ei ole sellest kasu neil, kelle rahakott ei hakka muu kui odavmoe peale.

      Kustuta
  7. Vöökott (selline klõpsakaga kinnituv - timmitav vastavalt ümbermõõdule) - on ammu unustatud vana. Lisaks on sellel isendil erinevad lukuga sahtlid, võtmerõngas jms vidinad. Kui veel juurde pookida tassihoidja, mille nutikamad isendid meisterdavad ise ehituspoes leiduvast plastist rõngast.

    VastaKustuta
  8. Pmst koorub siit tegelikult välja, et nutikas disainer võiks äriideeks võtta taskutega naisteriiete tegemise. Selliste, mis läheks selga ka liivakella- ja pirnikujulise figuuri peale. Ja millega kannataks käia ka sellisel tööl, kus matkariietele vaadataks viltu.

    VastaKustuta
  9. Jutt või asi. Toodet kujundab ikkagi turg. Kui naisteriietel pole taskuid, siis järelikult eelistavad ostjad ilma taskuteta riideid. Ise teate, miks. Otsustage ära, kas te tahate olla oma käekotist sõltuvad nukukesed või ei :)

    Aga Indigoaalase küsimust see ei lahenda. Ka saja taskuga mehed tantsivad koosolekule, kauss kuskusiga läpaka peal tasakaalus (mina hetk tagasi) või umbes nii.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. turg kujundab asju ainult samal moel nagu evolutsioon - just nagu evolutsioon selekteerib olemasolevate tunnuste hulgast, nii konkureerivad ka turul üksteisega ainult müügil olevad tooted. mitte hüpoteetilised tooted.

      Pmst võiks muidugi protesti märgiks puudulikud riided ostmata jätta, aga kui selgamahtuvate (ja taskukohaste) hulgas ühtegi taskutega asja ei ole, siis laheneb dilemma "kas käin paljalt või ostan ilma taskuteta riide" kahjuks tavaliselt riietatuse kasuks.

      mind seiras küll täna ebatavaline õnn: leidsin kaltsukast püksid, mis olid parajad! (pükste puhul nii või teisiti väga haruldane omadus - et kui puusast mahuvad ümber, siis vööst alla ei vajuks) ja millel olid pealekauba taskud! totaalne haruldus. keegi oli ometi teinud minu figuurile pmst teksase tüüpi püksid. Tavaliselt tehakse minusugustele ainult villaseid viigipükse, millel on taskuid haruharva. Ära küsi, miks, mina ei tea, miks naiste viigipükstele taskuid ei tohi teha.

      naised kirjutavad neti peal isegi unistusfiktsioone sellest, kuidas unelmate prints tuleb ja koob oma südamedaamile kleidi, millel on TASKUD.

      Kustuta
    2. no ja osa naisi lahendabki probleemi sel teel, et ostab meeste riideid. mis kahtlemata süvendab tootjate ettekujutust, et "mehed tahavad taskuid", aga ei mõjuta naisteriiete tootjaid mingil moel.

      lisaks on tootjad üleüldse vahel arusaaamatult juhmid. ma olen oma harju keskmiste mõõtudega regulaarselt selle lõhkise küna ees, et turule tuleb mingi hea riideasi ja enne, kui ma õieti taibatagi jõuan, on minu suurus läbi müüdud. ja järgmiseks võetakse see tootmisest maha, sest jõle tüütu ju - nii kui valmis toodad, ostetakse kõik ära, nagu sõelaga vett kannaks. Sest mu tüüpdialoog müüjatega käib stiilis "kas kuskil teise linna poes järsku on veel?" - "ei, kõik küsivad kogu aeg, aga otsas on ja võeti tootmisest maha."

      äri ajamine põhimõttel "see on tore töö, kui ainult neid kuradi kliente ei oleks."

      Kustuta
  10. Olen seminaril, vahin ja loen naiste taskuid :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Anna siis teada, palju said :) Ja eelistatult selliste naisteriiete küljest, mis on ikka naisteriided, mitte silmnähtavalt meestekad.

      Mina olen taskuprobleemi lahendanud kas: 1) ise ohtrate taskutega püksid/seeliku/jaki õmmeldes või 2) rahvariiete juurest pätsatud lahttasku-ideega. Muidugi tuleb ka lahttaskud ise õmmelda, kuigi hästi otsides võib mõnda müügist leida.

      Kustuta
    2. Vaatlus.
      Seminaril kanti valdavalt taskutega riideid. Ka seelikutel ja jakikestel olid taskud. Kuid üldiselt tuldi sinna tõesti käekotiga.

      Kontoris jagunevad daamid kaheks. Enamjaolt kantakse "meestekaid" komplekte. Kuid mõned naiselikumad kolleegid on täiesti taskuvabad (vähemalt pealiskaudsel vaatlusel).

      Kuid nagu öeld, ei ole hetkel küsimus taskutes, sest kohvitassi ega võileiba ei pane taskusse ka tunkedes torumees mitte.

      Kustuta
    3. täpsustav küsimus: kas seelikud ja jakid olid päris, funktsionaalsete taskutega? üks masendav naiseriiete disainiomadus on pseudotaskud: asjad, mis väljastpoolt näevad välja nagu päris taskud, liiga läbematu klient ostab juba ära ja pärast kodus avastab, et "tasku" sügavus on 1 cm.

      Kustuta
    4. Minul õnnestus leida tallinna kaubandusest kleit, mis näeb välja väga ilus "kostüümikas", on väga mugavast materjalist ning tollel on täiesti arvestatavad taskud (ühte mahub telo ja teise hiir). Ma olen paduõnnelik :P (ma vihkan muidu nn kontorikleite ja ilmselt oli mul meeltesegadushoog, muidu ei oleks proovima hakanudki). Üks väheseid riideesemeid, mida kandes on komplimente jagatud isegi (reeglina on mul tingimus, et oleks mugav, tühja neist komplimentidest!).

      Kustuta
    5. reklaami tegijat ka. kesse tegi hea kleidi? siis teavad teised kah sinna poodi minna.

      minu üks lemmikkleit (mida minu kehaehitusega peab pluusina kandma, a ikka hea)- sügavate taskutega! on siin pildil:
      https://notsumaja.files.wordpress.com/2018/08/szekesfehervari-linnuses.jpg?w=768&h=576

      Kustuta
  11. Just tuli selline idee, et läpakal võiks olla sang. Siis saab selle kaane kinni vajutada ja arvuti lihtsalt näpu otsa tilpnema võtta nagu muugi pudi-padi ja kätega hoida oma kruusi või kaussi.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!