Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 11. mai 2017

Minu Blogiauhinnad 2017

Kuna mul on oma teise blogi eksperimendiga nii palju tegemist, siis vabandan kõigi oma püsilugejate ees.  Pole aega ei kommenteerida ega kirjutada.
Aga riskides tuhandete blogikirjutajate, keda pole nimetatud, pahameelega, tahaksin ma siiski välja anda oma blogiauhinnad. Kirjutajatele, kes muudavad mu päevad paremaks, panevad mind naerma ja vihastama ja vaidlema ja mõtlema. Ehk see, mida ma arvan, ei olegi kõige õigem?! :)

Ja selle aasta auhinnasaajad on:


Parim Feministlik ja Raamatuarvustuste ja Elust arusaamise blogi. 
on Marcalt maailmale. Selge ja minu standardite järgi normaalse maailmavaatega noor inimene, kes lisaks kirjutab hullult häid raamatute kokkuvõtteid.  Rohkem kui sageli tabab mind üllatus, et pealkiri nagu oleks, aga sisu, mida ma lugesin, oli hoopis teine. Lisaks on mul Marcat hea lugeda, kuna 90% juhtudest arvab ta nii nagu mina. Ehk siis õigesti :) Ei pea ise kirjutamisega vaeva nägema, las profid kirjutavad :) Ja diplom selle eest, et Marca blogist tuleb mulle väga palju lugejaid.

Parim Eesti Esindaja Välismaal  on Tanja blogi Estonia- Paradise of the North . Ma ei ole viitsinud uurida, kui palju on tal lugejaid, aga oma postitustega teeb ta ära rohkem kui välisministeerium ja EAS kokku. Ja täitsa tasuta.

Parim Küpse ja Ratsionaalse Ellusuhtumise ja Maailmavaate Blogi auhinna saab Hundi Ulg.
Btw, kas keegi teab, miks on blogijate hulgas nii vähe mehi?! Igaljuhul diplom Meheks Olemise Eest.
See on blogi, mida tuleb lugeda selleks, et saada oma maailm tasakaalu. Näha ka teist poolt  ja igapäevase kärsituse kõrvale Rahu.

Parim Ta Mõtleb Nagu Mina Järelikult on Tore Inimene Blogi auhind läheb Hääleta Õigel pool teed blogile. Ma arvan, et Krisga võiksime me päris elus olla sõbrad. Või siis mitte, kuna sarnased ju ei tõmbu?! Kuigi meie blogisid kõrvuti lugedes see välja ei paista, sest mis seal salata, minu jaoks on blogimine eksperimenteerimine erinevate ideede ja maailmavaadetega, siis lugedes Krsit, ma ainult noogutan. Just. Õige. Nii. Täpselt. Ongi.

Konkurentsitult Parim Pereblogi on loomulikult Iibisel. Ma olen teda varemgi nimetanud Eesti Astrid Lindgreniks. Ja mul on niiii kahju, et  Väikevend ja teised lapsed saavad suureks. Teismelistel on teised elud ja teised teod. Aga see soe huumor, armas ja südamlik ellusuhtumine. Kas me anname Iibisele Aasta Ema tiitli?! Nõus? :)

Diplomi Parima Kommentaatori. Diplomi Parima Isablogi. Diplomi Parima Ratsionaalse Mõistuse Hääle eest saab Kaur.

Vaimukama Blogi Auhinna saab iseenesestmõistetavalt Alli Juhtumisi.   Ma ei tea, kas see vajabki kommentaari.  Ma naeran iga kord südamest ja naer on hea ja huumorit on nii vähe. Ei. Anname Allile lisaks ka diplomi ja eripreemia.  Palun jätka.

Parim Miseiletelekasoli Blogi, Parim Elu ja kuidas see tegelikult olema peaks Blogi on Kristallkuulil.
Ma tean, ma tean. Tegelikult ootasid Sa auhinda teises kategoorias, ja peaksid selle ka saama. Aga on täiesti hämmastav, et meie blogimaastikul (loe: minu listis) ei ole blogi, kus saaks südamerahuga arutada eilse seebika või mõne muu saate üle. Täiesti täitmata nišs!! Liskas on kristallkuul vaimukas, terava sotsiaalse närviga kirjutaja. Väga hea!

Parim Vanade Raamatute ja Küpse Maailmavaate blogi on LInda Kruusatee.   Ma lihtsalt olen juba selles eas, et tahan vahel nostalgitseda ja meenutada vanu aegu :) Aitäh, Linda!

Parim Käsitöö ja Koerablogi on loomulikult Kuduval Koeraomanikul. No öelge, palun, kuidas on võimalik nii peent näputööd küll teha?! Lisaks eripreemia ja diplom kommentaaride eest. Ja lugejad paluvad rohkem koerapilte :) Tänan!

Parima Seksistliku Meeshuumori Blogi auhind läheb Lendavale Konnale.  Peale Marcat ja Rentsi täiesti tasakaalustav :) Tegelikult peaks kõiki huumoriblogide autoreid kandma kätel. Miks külll, miks on neid NII vähe?

Parim Kokablogi on Läbikäigu K. Jaaa Notsu, vabandan, Ma tean et tegelikult peaks hoopis Su teine blogi saama parima kultuuriblogi ja intelligentse väitluse auhinna. Ja saab ka. Palun:) Lihtsalt, Su kokablogi on nii out of box, et seda ei saa jätta auhindamata :) Ja diplom veel ka Parimate Kommentaaride eest.

Parim Lastejuttude Blogi on loomulikult Manjanal. Äge ja särtsuv. Diplom asjalike ettevõtlusnõuannete eest.  Ja diplom julguse eest erineda.

Aeg muudab meid kõiki. Ja ka seda, mida me kirjutame. Parima Spordiblogi ja feminismiblogi auhinna saab Rents. Sul on kirjutamisest natuke kõrini, eks:) ? Ma soovin jõudu ja inspiratsiooni, sest Eesti blogimaastik ja sotsiaalmeedia lihtsalt vajab Sind.  Eridiplom loomakasvatusteemaliste postituste eest.

Kauneim ja Intelligentseim Raamatublogi on Rabarberibulvaril. Ja vaadake neid fotosid. Sellest naisest me veel kuuleme tulevikus.

Parim Mõnusa õhkkonna  ja Aktiivse Arutelu  ja Reaalne Elu Teismelistega Blogi on konkurentsitult Ritsikul. Tegelikult on see üks mu lemmikblogi. Ja millegipärast ei oska ma rohkem midagi iseloomustuseks kirjutada. Tore on see, et Ritsik saab ka diplomid kasside ja koerte eest:)

Maailma Parim Arvamusblogi on konkurentsitult Tavainimesel. Korraldage mistahes võistlusi, siin kategoorias lihtsalt konkurente pole. Geenius, kes suudab lihtsalt, selgelt ja vaimukalt sõnastada maailma.

Parim Raamatublogi ja Parim blogi lastega ja lastest on Tildal ja tema tarakanidel. Tilda tuli nägi ja võitis. Supernaine, humoorikas, intelligentne. Lugege ja te nõustute minuga.

Ja järgmine preemia esiteks selle eest, et tegemist on mehega, aga ka Parim Liberaalse Maailmavaate ja Poliitikanalüüsi Blogi eest TT-.le. Lisaks veel peoga elust Kanadas ning lastest, kes on saanud suureks :)

Parim Pisiasjade Märkamise ja Neile Tähenduse Andmise ning Sind Mõtlema Panemise Blogi on ju teatavasti Mmurcal. Eriauhind ja Lakkamatud Ovatsioonid fotode  ja eriti fotoallkirjade eest. Inimene, kes on suutnud kummutada klišee: üks pilt räägib rohkem kui tuhat sõna. Ei ole nii. Mmurcal räägib pildiallkiri terve romaani ja annab mõtteainet päevadeks.

Parim Haridusblogi, Parimat Eesti Keelt Kasutav Blogi on Pehkindpriimula. Kuna me kõik teame ju täiesti täpselt, kuidas peab lapsi koolitama ( ja inimesi ravima), siis koht, kus saab osaleda ägedates diskussioonides, saada teada mis toimub haridusmaastikul , Ja diplom veel selle eest, et Eliisabet on nii soe ja armas inimene, (huvitav, kas ta vahel vihastab ka?). Õnnelikud on lapsed, kel on selline õpetaja.



Blogimise suur suur pluss ja väärtus ja point ja mõte on see, et saad lugeda väga erinevate inimeste eludest. Kui me tavapäraselt suhtleme maailmavaatelt väga sarnaste " oma" inimestega, siis sotsiaalmeedia annab meile võimaluse piiluda ka teistsugustesse maailmadesse. Kui sa julged.

Elustiiliblogid. Tähenduses, et Elud, mida elatakse täiesti erinevalt, kui seda elan mina. Ja see on kompliment.

Parim Selge Arvamuse ja Peene iroonia Blogi.
on Ebapärlikarp. Kaks aastat on tegelikult blogimises päris pikk aeg. Minu seisukohast Ebapärlikarp tuli hiljuti. Ja tuli ja võitis ( meie kõikide) südamed. Kuigi ta just hiljuti kirjutas, et on täiesti ambitsioonivaba, siis pange mu sõnu tähele: see naine jõuab veel kaugele ja aasta kümne pärast näeme me teda loodetavasti ministritoolil. Iga asi omal ajal. Aeg antud ambitsioonideks ja aeg antud ambitsioonituseks.
Ma naudin taas seda, et  (välja arvatud minu blogi lugejad ja need blogijad, keda mina jälgin) üks noor inimene, kes on keskmisest haritum ja intelligentsem. Kes viitsib blogida ja oma maailmavaadet tutvustada.
Eripreemia selle eest, et tema blogist tuleb minu blogisse (liiga) palju lugejaid. Ning loomulikult Nunnudiplom kasside eest.


Parim Elu on Elamiseks Naudi Hetke Blogi auhinna saab Mäemamma. Ma saan aru, et ta blogi on muutumises, seega, ees on põnevad ajad. See on elu, mida ma tahaksin elada ja eelkõige: osata sellist elu elada.

Parim Blogi Kui Kuidagi ei saa, siis Kuidagi Ikka saab on Kai Pimeduses kobamas.  See eneseiroonia, optimism, kannatlikkus... Igakord kui ma jälle virisen, et elu on raske, loen ma Kai blogi ja lihtsalt häbenen. Inimene on nii tubli, et... Kai,ma soovin Sulle jõudu ja jaksu ja kõike kõike head!!! Ja Diplom Janetile. Numpsik!!

Parim Konservatiivse Maailmavaate Blogi on Reedal.  Koduperenaine. Ilma Meeleheiteta. Nii nagu blogi nimigi ütleb, üks eesti naine, jalad maas ja mõistus selge. Teab mida tahab, ja mis kõige olulisem, teebki seda, mida tahab. Julgus olla peavoolust erinev ja ajada oma asja. Minu kummardus, lugupidamine ja tänu!

Parim Mulonjumalastsuva, mis toob klikke, Ma Kirjutan Mida Ma Tahan Blogi auhind läheb VVN blogile Maha Mure. Pekki, kui aus võib üks inimene olla.

Elustiil mille üle olen ma üleni kade . Parim Elu Välismaal ja Elu Kanadega Kanadas Blogi on Anul. Ma ei tea kedagi, kes seda blogi ei teaks. Soe huumor, toredad elamused ja seiklused. Kaunid pildid.

Maailma kõige Romantilisem Blogi on Soodoma ja gomorral. Kuna ta ei taha liigset tähelepanu, (olen nii aru saanud), siis ma linki ei anna. Aga, Naine, Sa oled hull. Heas mõttes. Oleks meil kõigil selline julgus võtta elult kõik, mida see pakub. Soovin Sulle edu.

Parim Elublogi üksikvanemana ja andeka disainerina on Vaalade Kalmistu. Lisaks on Morgiel täiesti täiega hobid. No loe ja imesta, mida üks inimene suudab,


Ja ülejäänud eripreemiad, kallistused lilled ja kommid kõigile neile blogijatele, kes siin nimekirjas mainimist ei leidnud. Ma armastan ka teid !! :)
Tänan, et te olemas olete.







32 kommentaari :

  1. Oh ma tänan! Piltide teemas ma olen natuke tõrges aga ma mõtlen :)

    Kuidas sa jõuad neid blogisid kõiki lugeda?!
    Ma lisasin mõned vihjete peale omale feedlisse kui blogide reklaamimine oli. Põnevad paigad aga no ma ei suuda jälgida, eriti kui pikem diskussioon tekib ja kaasa mõtelda on vaja.
    Täna panin siit taas mõned lisaks, oeh. Kuhu kaob aeg ja kust tuleb tolm?

    VastaKustuta
  2. Nõus, nõus, jah, just.... oih, seda ei olegi lugenud... jah, jah. Ja ausalt, juurde ei oskaks midagi lisada.

    VastaKustuta
  3. Tuleb välja, et peale kaasa on mul veel paar lugejat :D Aga nüüd hakkan klikkima su nimekirjal, sest osadest blogidest, mis tunduvad paljulubavad, pole kuulnudki.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina loen ka! Väga huvitav blogi on!

      Kustuta
    2. Äitähh kiitmast, ma kohe punastan heameelest ;)
      Muideks leidsingi paar uut huvitavat blogi su auhindade hulgast, tänud jagamast!

      Kustuta
  4. Oih, mul tuli nüüd surve peale :D Aga see on hea mõte, et kui ma seniilsena enam blogis räusata ei viitsi, siis lähen riigikogu infotundi imelikke küsimusi küsima :D
    Aga tõsisemalt.. Aitäh :)

    VastaKustuta
  5. Suur tänu, Indigoaalane! Ja peaaegu kõiki Sinu nimekirjast ning ka Su enda blogi loen ka mina enamasti suure huviga.
    (Lihtsalt väikese ääremärkusena: vanade raamatute blogi on küll rohkem mu Tütarlaps linnast, aga ka Kruusatee on tunnustuse eest väga tänulik.)

    VastaKustuta
  6. Aitäh ja ma armastan Sind ka!
    Nüüd ma leidsin veel suure hulga mulle varem mitte ettejäänud blogisid, mis tunduvad täiskasvanule sobiv lugemismaterjal olevat. Tänud ka selle eest!

    VastaKustuta
  7. Oih. Ma tänan.
    Ma jagan sinu arvamust paljude parimate osas. Lisaksin ühe veel - isiklikult minu arvates on parim küpse ja aruka täiskasvanu blogi indigoaalane.blogspot.com.

    VastaKustuta
  8. Ühinen eelkõnelejaga 😊!
    Väga lahedad auhinnad ja aitäh!

    VastaKustuta
  9. Tänan!:) Igaks juhuks lisan, et mind peaks kandma kätel neljakesi, nõrgukesi võiks olla kaheksa!

    VastaKustuta
  10. Ma mõtsin, et ma ei meeldi sulle eriti =)
    Tähhh!
    Noh, ja "Aga nüüd hakkan klikkima su nimekirjal, sest osadest blogidest, mis tunduvad paljulubavad, pole kuulnudki."

    VastaKustuta
  11. Oh sa püha püss! Mul läks tuju kohe paremaks, suuur aitäh!
    Sul on vapustavalt ilus kass :)

    VastaKustuta
  12. Selline ilus äramärkimine tegi pika pai. Aitähh Sulle!
    No ja muidugi hästi muhedad auhinnad!

    Päikest Alpidest!

    VastaKustuta
  13. Eelmisel aastal hääletati mind parimaks meeskirjutajaks ilublogijate seas. See oli lõbus. Kuid kui nüüd mainiti Hundi ulgu minu arvates ja vaieldamatult praeguse hetke eesti parimate blogijate hulgas, siis see ... Olen sõnatult tänulik.

    VastaKustuta
  14. Tänulik kummardus!
    Meie lugemislaud on üpris sarnane, vaatan ma.

    VastaKustuta
  15. Oi, aitäh, aitäh! Ja veel nii heas seltskonnas! Puhas rõõm!

    VastaKustuta
  16. Aitäh, et lugemas käid ja kaasa räägid :)

    Et minust on saanud mis-eile-telekas-oli blogija, tuli mulle praegu küll külma dušina, sest see pole suund, kuhu olen üritanud tüürida. Aga võib-olla peaksin oma suunda siis ise rohkem juhtima, praegu olen lasknud vabalt voolata :) Või vaatama tõele näkku ja tunnistama, et just sellise mulje ma endast jätan.

    Igal juhul panid mu mõtlema! Ja mõtlemine on alati hea.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Anna andeks, see ei olnud üldse pahatahtlikult mõeldud. Ma olen Su blogi lojaalne lugeja ju juba väga pika aega ja tean väga hästi, et fookus on hoopis mujal. Lihtsalt viimased postitused on olnud nii mõnusad- täiesti tühi ja vaba nišš, mida oleks võimalik sisuga täita ...
      Ära minu pärast küll midagi muuda. Sa oled juba praegu väga hea, ma tõin välja lihtsalt midagi, mis eristub, erinev ja mis konkreetselt minule meeldib ja silma jäi.

      Ma tõesti vabandan veel kord !!!!

      Kustuta
    2. Mkmm lõpeta ära, ei pea üldse vabandama! :D See pani lihtsalt mõtlema. Et kui ma kirjutan, et mingi mõte sai inspiratsiooni sellest, mida ma telekast nägin, kas jääbki äkki mõte, et ma muud ei teegi, kui vaatan ainult telekat. Läksin lõin arvuliselt selliselt alanud postitused kokku ja neid oligi viimastel kuudel päris palju. Ma polnud sellele ise üldse mõelnud.

      Ma pooldan täiega tegelikult vabadust kirjutada, millest parasjagu soov on. Tahan, kirjutan Prooviabielust, tahan, kirjutan poliitikast. Ja lugejad saavad selle endale kaela, take it or leave it. Ja ma tean, et Sina ei pane kumbagi suunda pahaks :)

      Aga päriselt ka, ei pea üldse vabandama. Ma ei mäleta, kas Sinu puhul lähevad kallistused loosi või ei, aga saadan virtuaalselt ühe.

      Kustuta
  17. Avastasin siit neli blogi, mida varem lugenud ei olnud.
    Lahe! Aitäh!

    VastaKustuta
  18. Whaat..?
    Aitäh!

    Aga täiega disainiblogi ma annaks Lendavale hoopis. Ilma konnata Lendavale. Vaata, misasju ta teeb!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah!

      Kui juba lisanomineerimiseks läheb, siis ma märgiks filmi-/raamatublogi kategoorias ära trakyllmaprokrastineerinj2lle. Ja (akadeemilise) elublogi kategoorias sama tegija trakyllmaolenjubaj2llekonvekal. Kust mujalt saab lugeda kogemusi PUTide ja IUTide kohta?

      Kustuta
  19. Haha. Aitäh. Ja õhtul sirvin üle need sinu lingid, mida ma varem ei teadnud :)

    VastaKustuta
  20. Sa oskad ikka nii ilusaid kategooriaid välja mõelda :) Väga täpseid ka sealjuures.

    Ja muuseas, vihastan küll mõnikord. Ma mõtlesin isegi välja, millal viimati - 8 nädalat ja 3 päeva tagasi :D Tavaliselt olen ma lihtsalt nördinud :D

    VastaKustuta
  21. Mis tore nimekiri. Ja geniaalsed kategooriad. Sain hea mitu uut lugemist.Ole sa tänatud!

    VastaKustuta
  22. Tänan. Tunnen end kui moosi sisse kastetuna kukkel.

    VastaKustuta
  23. Tänan! Kus ja millal toimub auhinnagala? :))

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Igaüks paneb kodus peenemad hilbud selga ja patseerib mööda vaipa. ;)

      Kustuta
    2. INDI Awards - mina tuleksin küll kohale :)

      Kustuta
    3. no ei ole survet...:) Vaatan, mis teha annab. Äkki ma ikka suudan oma graafikusse sobitada Ritsiku ürituse ja diplomid ja medalid kohale tuua :) :)

      Kustuta
  24. Oioioioi! Aitäh Sulle! Nii ilus!

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!