Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

esmaspäev, 9. september 2013

Toitumisuuring 3

Kui ma varem kahtlustasin, et mul puudub pühendumuse-kire geen. siis nüüd olen selles veendunud. Mul on siiralt kahju inimestest, kes mingil põhjusel peavad pidevalt jälgima oma toidulauda. Söök on su elu ja mõtete keskpunkt. Mitte spontaanne isude järgmine vaid teadlik planeerimine ja valik. Mina nii ei suudaks. 

Ja ühes olen ma veel veendunud : Jamie Oliveril on õigus. Probleem pole eelkõige mitte inimeste soovimatuses tervislikult toituda, vaid selles, et nad lihtsalt ei oska.  Mina ka. Ning see, et retseptid on kättesaadavad, see pole piisav. Kui sa jõuad õhtul hilja näljasena koju, siis sa ei juurdle- oo, teeks midagi ägedat. Sa teed midagi, mida oled 100 aastat teinud, millele ei pea mõtlema, mis tuleb automaatselt. Ja seda automaatsust saab arendada ainult lastega koolis. Siis ehk tekib mingi lootus, et kasvab uus põlvkond, kes teeb teistmoodi toite kui nende vanemad ja ei pea lihtsaks lahenduseks valmistoite.  Sest on veel lihtsam lahendus.



Reede jätan vahele, kuna kõht kangest valutas ja olin sunnitud paastuma.

Laupäev:
2 singi, tomati, salati ja toorjuustuga leiba, muna, koorega kohv.
45 g juustu, kokku 140 g pirne ja  185 g ploome
ahjulõhe 200 g, kartul 250 g, hapukoorekaste 50 g ja tomat-kurk-salat 70 g
Koorene amps  jäätis ja mu uus lemmik Natür All mustikajäätis
 4 Finn Crispi
Kokku: 1860 kcal, liiga palju rasva ja valku. Juurde oleks vaja süsivesikuid ja kaltsiumi

Pühapäev:
muna, koorega kohv, toorjuustuga leib- üks eilse kalaga, teine juustuga. Salat ja tomat muidugi ka peal.
Kartuli-klimbi-kanasupp 250 g, leib, jõhvikakissell kohupiimavormiga 200/125 g, Eskimo, viinamarju  200 g, ploome 180 g, pirne 140 g
Kokku: 1740 kcal, liiga palju rasva. Juurde oleks vaja süsivesikuid ja kaltsiumi

5 kommentaari :

  1. Sa oled ikka tubli. Ma tulin eile jooksult ja sõin ära pmst kõik, mis kodus oli ja mõtlesin, et kui peaks seda nüüd kaaluma ka... Lihtsam olnuks külmkapp "enne ja pärast" kaalule panna :)

    Et veel huvitavam oleks, võrdled ehk eri toitumis-saitide nõu sama menüü korral?

    VastaKustuta
  2. Mind hakkab see liiga-palju-rasva-valku, juurde-vaja-süsivesikuid-ja-kaltsiumi juba intrigeerima: kas kalkulaator on rikkis või oleks teda võimalik ka rahuldada?

    Mis siis, kui hommikul asendada võileivad pudruga? Kas siis tuleks süsivesikud täis?

    VastaKustuta
  3. Minu arust tahab see kalkulaator öelda, et söö rohkem aedvilja ja piimatooteid, aga väljendab ennast valesti :P Mis tegelikult, silmas pidades kogu selle projekti eesmärki ehk inimeste toitumisalast harimist, on vale puu all haukumine.

    VastaKustuta
  4. Minu jaoks on absurdne, et tabel rasva üledoosi korral (mis mul oli eile) näägutab, et väldi võid, rasvast liha ja juustu ning järgmisel real väidab - liiga vähe D, Ca ja valku, tarvita võid, liha, maksa, munakollast ja piimatooteid!

    VastaKustuta
  5. Minagi tahaksin öelda, et köögivilju on vähe, taldrikureegel ei ole tasakaalus. Pakun osa või kogu lõunakartuli asendamist köögiviljalisandiga.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!