Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 2. mai 2013

Sõnastik tööintervjuuks

Kuna täiesti juhuslikult olen järjest nõustanud noori tööintervjuule läinud inimesi, olen saanud teada, et mul on anne ja see, mis minu jaoks loomulik, ei ole seda mitte kõigi jaoks. Ma jagan seda teiega.

Järgnev ei ole mingi naljarubriik- pea meeles, ei ole häid ja halbu iseloomuomadusi, on vaid taustsüsteem, milles neid vaadata ning just seda tulekski teha.
Üldjuhul küsib iga intervjueerija- millised on sinu tugevad küljed. Juhul, kui sa oledki ambitsioonikas, tark, osav ja töökas on väga lihtne. Aga kui sa oled selline... tavaline inimene:), siis tuleb leida õige vaatenurk. Loomulikult, kõik sõltub ametikohast kuhu sa kandideerid. Raamatupidajale ja klienditeenindajale esitatakse pisut erinevaid soove....

laisk või aeglane ja pika taibuga.
Ma olen põhjalik ja süsteemne inimene. Enne alustamist tahan poolt- ja vastuargumendid läbi kaaluda ja alles seejärel tegutseda.
Ma usun, et rapsimine ja kiirustamine on paljudes olukordades vale ning pealiskaudsus toob pigem kahju kui kasu.

olen tagasihoidlik, halb suhtleja

Mulle on öeldud, et olen suurepärane meeskonnatöötaja. Ma ei domineeri asjata, esinemise pärast, vaid oskan kuulata ja kaasata teisi inimesi.
On kiidetud ka mu töökust ja ajakasutusoskust- ma ei lobise, vaid töötan töö ajal.

kinnine, ebakindel, väldin konflikte,

Mind on kiidetud, et kontrollin väga hästi oma emotsioone, olen hea enesekontrolliga- ei lähe pisiasjade peale närvi. Olen väga avatud ja valmis olukordadele paindlikult reageerima, mitte jäigalt olnust kinni hoidma. Ma teen meelsasti koostööd, kuulan, mida targemad inimesed räägivad- ja võtan seda arvesse. Otsuse teen ju lõpuks ikka ise, kuid see otsus on kindlasti parema kvaliteediga, kui mõnel teisel inimesel.

kärsitu, kergelt ärrituv
Ma olen ideaalne projektijuht- mulle meeldib, et asjad on kontrolli all, tehtud südamega ja korralikult. Olen nõudlik nii enese kui ka teiste suhtes. Ma olen kiire, paindlik ja multitaskingu meister. Kui ma võrdlen end kolleegidega, siis ma teen sama ajaga suurema hulga tööd ära. (Selle peale küsitakse- kas sa niimoodi vigu ei tee. Ja sa vastad enesekindlalt: ei tee, loomulikult olen ka mina inimene ja võin vahel eksida, aga ma lihtsalt liigutan end kiiremini, mitte ei ole lohakas.)

ei pea tähtaegadest kinni, inimene kes ei tunne kella
ma olen avatud, eelistan muutuvat, arenevat ja loovat keskkonda, ei salli rutiini

ükskõikne, egoistlik
olen iseseisev, sõltumatu. ma ei ürita teistele meeldida, mistõttu on mul kerge öelda ei, juhtida tähelepanu näiteks alluvate ja koostööpartnerite vigadele

korratu, lohakas

pööran tähelepanu tööde sisulisele küljele, olulisem on tervik ja suure pildid nägemine

ma pigem tegeleksin oma hobidega, kui tööga. Ületunde ei kavatsegi teha.
(su vanemad arvavad) et sa pole väga kohusetundlik
Alusta looga oma isast või vanemast kolleegist, kes sai äsja infarkti. Ja siis jätka- õnneks olen ma inimene, kes oskab hoida töö ja vaba aja tasakaalus. Mul on prioriteedid paigas, ma tean mis on tähtis ja oluline (ja oluline on ka saadav töö...)
Mistõttu mul on energiat, ma olen postiivne ja rõõmus - te ju kuulutasite, et otsite säravate silmadega ja positiivse ellushtumisega inimest...:)

arvutisõltuvus
mul on imeline rutiinitaluvus, ma suudan teha ja keskenduda ühele tegevusele vajadusel tunde.

Kui oled kiitmise lõpetanud, siis üldjuhul palutakse nimetada ka mõned puudused. See on veel lihtsam- võta mõni oma positiivsetest omadustest ning lisa ette "liiga".
Näiteks:
mu eelmine ülemus ütles mulle, et mul on tüüpiline liiga intelligentsete inimeste probleem- ma eeldan, et kõik teised on sama nutikad ja saavad asjadest kiiresti aru.

Kõik tööandjad annavad andeks inimesele, kes on "liiga" töökas, täpne, põhjalik jne...

1 kommentaar :

  1. See "liiga" teema on väga tuttav - kuna meil töökuulutuses alati sees, et vaja inimest, kes oleks täpne ja hoolas, siis absoluutselt kõik kandidaadid on välja toonud, et nende nõrk külg on liigne hoolsus ja detailidele keskendumine :)

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!