Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

esmaspäev, 26. november 2012

Fotokalendrid

Ma olen viimased neli aastat teinud jõulukingituseks fotokalendrid. Ning igal aastal arvet tasudes mõelnud, et ega ma ikka päris normaalne pole. Korraliku suurusega kalender, milles pildid on nähtavad ning arusaadavad maksab 35 eurot.
Aga lõppeks on kingitusi ju nagunii vaja ning vanavanemad ise juba spetsiaalselt tellivad ja tundub, et siiralt ka rõõmustavad selle üle.
Üks oluline mõte ja funktsioon on tuua albumifotod nö silma alla. Mina ise armastan lisaks veel võrdlust erinevate põlvkondade vahel. On teatud poosid- vaated, mis järjekindla klišeena alati lastest tehakse: laps potil (no okei, seda kalendrisse ei pane, kesse viitsib nt terve maikuu vaadata potil olevaid lapsi...:)), esimese rattaga, kelguga, kooliminekud ja lõpetamised jne. Ning kui kõrvuti on näiteks 1947, 1974, 1994 on päris armas vaadata, kuidas riided, soengud ja inimesed on muutunud, Kuidas väiksed lapsed on ühte nägu..:) ja lõputult armsad.

Aga no ikkagi 35 eurot?  tegin surfi internetis ning selgus, et hinna taga on nõudlus. Omaraamat.ee on ainus, kes pakub selles mõõdus kalendreid (36x60), kõik ülejäänud pakuvad suurima formaadina A3 (295x 420).

Järgnevalt ülevaade pakkujate teenusest- ehk on abiks.
Pakkujaid on tegelikult veel, kuid neil on võimaluseks kas see, et kujunduse teeb teenusepakkuja või siis võimalus kasutada vaid 12 pilti st igas kuus üks. Aga olgem ausad,  kui ma juba 10+ eurot investeerin, siis peaks saama täie raha eest. isikupärase ja vahva.
Jah, on võimalus programm nö üle kavaldada ja valmis pildid Paintis vms ise valmis nikerdada just sellise tausta ning asetusega nagu ise soovid. Aga see on üsna töömahukas vs võimalustega headel põhjadel lohistada, vähendada jne.

picturehappy.ee
Spets tarkvara tuleb alla laadida.
Pilte ei saa keerata, pöörata- ruudud on ees ja nii ongi.  Mitte sina ei koosta kalendrit, vaid kalendri põhi ütleb sulle milliseid pilte saab üldse kasutada. Formaat on ette antud, pilte saab ainult väiksemaks lõigata ja kui sellest loobuda, siis mahutab programm su foto valge raami sisse st teeb vastavalt väiksemaks, et ruudukese sisse ära mahuks.
Piltide paigutamine ( juhul kui tahad neid siiski suurendada/vähendada) on väga töömahukas- avad eraldi akna- sama  ka nö ümbermõtlemise korral. Selleks, et juba paigutatud pilti eemaldada, peab avama uue akna.
Taustu on, aga väga omapärane valik.
Lisafunktsioonid nt oma tekstide lisamine kuupäevade juurde on tasulised.
A3 kalendri hind 11,50 + tasulised vidinad, mida ise juurde lisad või siis ei lisa. Mulle see programm ei sobinud.

Prindistuudio (koopia.ee)
Tarkvara tuleb alla laadida.
Pilte saab paigutada ja keerata mugavalt. Samuti on lisamine ning eemaldamine mugav. Kuupäevadele saab lisada oma teksti jne, kuid see on võrreldes omaraamatuga suhteliselt ebamugav. Tekstimoodul läheb lihtsalt kalendri peale- ise liigutad õigesse kohta, mitte konkreetse kuupäeva juurde. Samuti ei saa nö peretähtpäevi kalendris punaseks teha.
Kuna vanaema koopiale oleks vaja panna vanaisa pilt ning õele tema peika oma, siis uurisin ka, kui kergelt saab teha väikseid muudatusi. Selles programmis ei saa kopeerida "save as". Kui soovid teha mitu erinevat koopiat, siis salvestad need erinevate tellimustena. Paraku pead need hiljem ka ükshaaval tellima, (Ja igale tellimusele lisandub loomulikult eraldi kulleritasu...:)
Üldiselt päris hea valik ning üsna mõnusa kasutusmugavusega.
A3 formaat maksab 11,50

Arsenprint.ee
Mingit tarkvara alla laadima ei pea, kogu tegevus käib netis
Saab lisada pilte, ka ühele lehele mitu, saab neid keerata ning üksteise alla-peale paigutada jne. Samuti saab lisada lisatekste kuupäevade juurde. Lihtne ja lakooniline: valge põhi, pole taustu ja muid iluvidinaid.
A3 formaat maksab 12,50 eurot

omaraamat.ee
Minu senine töövahend- võimalik, et olen lihtsalt harjunud, aga tarkvara  tundub kõige käepärasem ning läbimõeldum.
Tarkvara tuleb  muidugi alla laadida, piltidega saab kõike eelpool mainitut teha- pöörata, suurendada, vähendada, lisada taustu ja vidinaid,
Konkurentsieeliseks on suur formaat, mida ainsa turulolijana pakutakse.
Miinuseks kõige kallim hind:  A3 formaat (295x 420) maksab 20 eurot

1 kommentaar :

  1. Tegelikult ei tule Prindistuudios tasuda iga tellimuse eest eraldi postitasu. Piisab, kui tasuda ühekordne postitasu ning saadame tellimused meeleldi koos teele. :) Nii juhendame kõiki oma kliente.

    Tervitades
    Prindistuudio esindaja

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!