Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

teisipäev, 2. august 2011

Google+ plussid

Küsige, ja sulle antakse:) Uudishimu sai rahuldatud ja väike kokkuvõte minu tähelepanekutest.

Igal tootel peab olema eesmärk. Mõlemad suhtlusvõrgustikud on loodud inimesele, kelle tuttavad pole kõrvaltoas (khm, siin on muidugi erandeid...:)) ja kel on piisavalt ego ning enesekindlust anda maailmale teada oma sammudest, mõtetest, tegevustest. Kes ei karda arvutit nii otses kui ka kaudses mõttes.
Ju on neid inimesi piisavalt palju, nagu näitab senine suhtlusvõrgustike edu.
Edasi taandub kõik tarbimismugavusele. Või õigemini, kõik taandub su tuttavate eelistusele, kuid see omakorda lähtub tarbimismugavusest.

Google on saanud aru paarist väga olulisest nüansist. Pole mõtet luua suhtlusvõrgustikku inimestele, kes ei kasuta arvutit. Facebooki võrk tekib su sõpraderingi mineviku-oleviku tuttavatest ning kui nende hulgas oli liig palju arste-õpetajaid-müügiinimesi jt elualade inimesi, kel pole võimalik arvuti taga passida, siis nii oligi. Sul on sõpru sada, aga su lehel ulub tühjus ja tuul. Ja olgem ausad, teha panus ainult koolilastele, on lühinägelik ja ebamõistlik. Maailm vananeb ja aega ning kaalu midagi mõistliku öelda, on samuti eelkõige vanemal generatsioonil.

Google+ laseb su tavalistele suhetele lisada väga olulise tasandi. Inimesed, kellega teid seob ehk vast olulisim ühine huvi- " veedab suurema osa ajast arvuti taga". Väärtuse kasuks mängib veel nüanss, mille FB jättis kasutamata- tegusaid inimesi huvitab olemasolevate tuttavatega memuaaride heietamise asemel pigem uute tutvuste sõlmimine ja suhtevõrgustiku laiendamine professionaalsel tasandil.
Ja mis pole ka vähem oluline- võimalus jälgida võõraid, põnevaid isiksusi aitab endalgi tunda end pisut väärikama ja targemana..:)

Samuti meeldib mulle Google+ kompaktsus. Facebooki (jumal olgu selle eest tegelikult tänatud) avan ma üldjuhul spetsiaalselt. Google on, otsingumootorina, mul suht-koht kogu aeg nagunii lahti.
Pildid ja videod, mille olemasolu olin juba unustanud- näe, kenasti käepärast internetisügavustest jälle olemas. Nüüd võiks sinna tekkida veel otselink minu Google dokumentidega ja võimalus postitusi kohe edasi näiteks twitterdada ja miks mitte ka Facebookida. Samuti võiks samale ekraanile tulla mu reader voog....Ja Sparksidele tahaks ise allikaid lisada/ära võtta ja ise uusi juurde luua... (Ja kui nüüd tellimiseks veel läks- gmaili layouti ja filtreerimise võiks ka kriitilise pilguga üle käia. Aitäh!) Võimalik, et kõik need võimalused ongi juba olemas ning mina pole neid veel avastanud. Võimalik.
Jah, ja siis küsib paranoik minus, kas see tegelikult ongi NII hea, kui mul on ÜKS konkreetne pesa, kus kõik minu eelistused, kontaktid, suhted...

Suurimaks eeliseks Facebooki ees tundub niimoodi, esimese pilguga, postituste suurem näiline privaatsus. Ma avaldan just niipalju, kui õigeks pean. Ja avaldan neile, keda oluliseks pean. Miks ma kasutan sõna näiline? Seal, nagu ka Facebookis, on funktsioon, mis soovitab sulle jälgitavaid persoone ja teemasid. See millise valiku google+ mulle jälgitavateks soovitas- oli oma täpsuses lausa creepy. Midagi nad minust ikka teavad.... ja seda pole vähe....
Või oli see puhas, õnnelik juhus?:)

Väga põnev funktsioon, "hangout" tundub olevat Skype analoog. Kahjuks ei ole saanud seda 100% testida. Kui see on see, mis ma arvan, siis on üsna kindel, et on tekkinud midagi, mis võtab turuosa Skypelt ja lõpuks ka messengerilt. Ja põhjus lihtne- mugavus ja kõik-ühest-kohast.

Üheks Google+ suurimaks nõrkuseks ja tugevuseks, üheaegselt, pean ma firmareklaamide puudumist. Kasutajana on selle üle kindlasti hea meel.
Aga, minu, kui ettevõtte esindaja huvides on täna, et te kullakesed oleksite Facebookis ja fännaksite mu firmat. Sellepärast jäävad suured firmad ja suured rahad seda võrgustikku toetama, see link on me reklaamides ja kodulehtedel. Facebookis saab kõhu täis ja riided tasuta selga jne,
Mulle külge petetud majandushariduses on lünk selle koha peal, kus vastatakse- kuidas netifirmad oma raha teenivad. Väidetavalt läheb Googlel väga hästi, kusagilt see raha siiski tuleb, nii et gigantide heitlus seisab veel ees.
Kas mugavus kaalub üles firmade poolt kinnimakstud populaarsuse...?

Elu näitab. Ja ausalt öeldes, ma ei usu, et Google+ võidab. Kõigi oma plusside juures, lisaväärtus vs Facebook, on ikkagi väike.
Ja mis olulisem, aeg on vahepeal edasi läinud. Facebookis on liiga paljud aru saanud, et paljud meist pole "Inimesed, Kes On Pidevalt Arvutis". Me ei taha maailmaga jagada oma eraelu. Kas "Inimesed, Kes Pole Pidevalt Arvutis", viitsivad uue konto luua...?
Näis. Ootan põnevusega,
Kui mu sõprade arv Google+ on 50, teen uue postituse..:)

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!