Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

reede, 29. juuli 2011

Reklaamiklubi 6, mees kui aksessuaar

See, et mees on luuser, on eesti meedias vana teada-tuntud tõde. Nüüd  on uueks trendiks tõusnud kehvad suhted perekonnas.
Kuulasin just järjest kahte reklaami.
Ühes ajab naine mehe öösel üles, kuna katus tilgub ja palub mehel asi hommikul korda ajada. Mispeale mees vingudes nõustub, et okei -okei. Nagu sada korda oleks kuiva magamisaset vaja naisel... Või pole tegemist naise mehega vaid hoopis armukesega, kes ööseks juhuslikult naise juurde jäänud? Siis, muidugi, on vastumeelsus asjaga tegelemise suhtes mõistetav. Kessee ikka viitsib mingi suvalise daami asju ajada. Ning kivi läheb hoopis naise kapsaeda. Mis sa, sunnik, tüütad, võõrast meest oma katusega. Raske on siis võtta telefon ja töömehed kohale kutsuda...
Ja siis tuleb kohe järgmine reklaam. Mees uurib naiselt alandlikult, et kuidas särk selga sobib. Naine ülbitseb vastu, et oled jah nõme- ma võtan kaasa parem mõne parema aksessuaari. Vist reklaamiti käekotte.



Neid stereotüüpe ei kasutataks, kui need ei töötaks ja ei tekitaks äratundmsrõõmu. Käekott on parem kui mees? Mees käib kodus külas ja kodu korrashoiuga tegelemine on vastutulek naisele?
Ongi nii??!!

4 kommentaari :

  1. Olen kuulnud ka reklaami: oled mees või ei ole?! Osta naisele...(sõrmus, parfüüm jmt).

    Kusjuures -mehed taluvad seda vaikides.

    VastaKustuta
  2. Ma ei ole neid reklaame näinud, aga kirjelduse põhjal torkab rollimudelite asemel silma hoopis see mall, et normaalne paarisuhtluse moodus oleks justkui vingumine. Et naine palub katust parandada - ja mees vingub. Mees küsib, kuidas särk sobib - ja naine vingub.

    VastaKustuta
  3. need reklaamid olid raadios. Aga jah, Sul on õigus.
    Ning erinevalt naistest (mina) on mehed vait ja rahul.

    VastaKustuta
  4. Njaa, aga selle tilkuva katuse teemadel - kui mees ajaks naise üles ja paluks tal katuse korda teha, siis kuidas naine peaks reageerima?
    Või kui tegu oleks lesbipaariga?
    Või miks nad kahekesi ei lähe katust parandama? Miks üldse peab tingimata teisele delegeerima?
    Või kelle peaks üles ajama üksi elav naine? Mees?
    Et siis igatepidi võib läheneda.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!