Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

esmaspäev, 4. juuli 2011

Kellele on vaja ajalehti 2

Kas ma pean nüüd iga lehe "päästmiseks" tegema FB-s lehe?!
Uus Päevaleht oli lihtsalt šokk. Et siis mis mõttes? Et antaksegi alla, me oleme väiksed ja õnnetud ja keegi meid ei loe....
Selgituseks- EPL muutis taaskord oma lehe layouti. Loomulikult, läheb natuke aega ja küll ma harjun  See mis mind häirib on rapsimine. See et EPL ei näi teadvat kuhu ja millises suunas liikuda.

Teie sisu, kallis EPL on täiesti ok. Teil on väga head autorid, te olete leidnud ja teete originaalseid rubriike, mida teistel pole.
Mis teil aga puudub- oskus end müüa ja usk iseenda toote tugevustesse.
Mis kasu on suurepärasest sisust, kui mitte keegi sellest mitte midagi ei tea?
Ettevõtted ei jaga nalja pärast oma tooteid degusteerimisel ja üritustel. See on selleks, et inimesed saaksid proovida ja harjuksid.

Miks ma saan lennukis Eestisse sõites Postimehe, minu uues huippu moodsas telefonis olid vaikimisi sees Postimees ja Delfi. Kui ma käin nädalavahetusel poes, siis saan tasuta kaasa Postimehe või Õhtulehe. Miks ma näen-kuulen saateid, mida viivad läbi EE ja Postimehe ja Äripäeva ajakirjanikud. Kus on Päevaleht?

Nüüd tuleb vastuseks sada põhjendust, miks seda kõike ei saa- logistika ja hind ja keegi ei taha meid ka. Miks nad ei taha? Miks nad tahavad Postimeest ja ei taha Päevalehte. Sest Postimehel on midagi, lisaks suurusele, mida Päevalehel pole- tugev ja selge positsioneering ning visioon.  Aga Päevalehel?

Ma täiesti mõistan vahepealset segadust- kas paberleht jääb või mitte, kas me peaksime online meediaga tegelema või mitte. Aga tänaseks peaks ju vastused olemas olema ja kui mitte, siis küsimus on lihtne. Kas te tahate, et järgneva 5 aasta perspektiivis oleks EPL paberlehena Eesti suurim ja populaarseim. Kui vastus on jah, siis tehkegi nii. Unustage pseudoelitaarsus, ah me pole kollased ja me ei räägi lollidega- Eesti turg on nišsiga tegelemiseks liiga väike.

Kui te tahate müüa massidele, siis te peate rääkima massidega. Maailm on täis uudiseid ja infot. Mina, teie lugeja, pean saama selge vastuse- miks, pagana pärast pean ma eelistama just seda ajalehte, kui te isegi pole endis kindlad ning seda iga aasta tagant muudate. Ajaleht on nagu näiteks pood. Kui ma olen alati käinud Prismas ja siis lähen ühel päeval Rimisse, siis see ei meeldi mulle kindlasti- seal on liikumine teistsugune, ma ei leia kaupu üles, kehtivad teised reeglid puuvilja kaalumiseks ning nätsud ja šokolaad asuvad teises kohas jne jne. Samuti on ajalehega. Kui ma olen harjunud lugema Päevalehte, siis Postimehe layout tundub veider. Ning see on üks põhjusest, miks me oleme ühele ajalehele truud.
Ma otsin konkreetseid rubriike, kindlaid autoreid, lemmikkoomikseid.
Uuendused on head ja vajalikud, aga see ei saa tulla stabiilsuse ja traditsioonide muutmise hinnaga.
Ahh, nagu lastele räägi...

Kallis Päevalehe toimetus, ma soovin teile siiralt edu. Ja palun, üritage nüüd vähemalt 3 aastat vormi mitte muuta. Keskenduge sisule ja sellele, kuidas kõik see ilu maha müüa.

3 kommentaari :

  1. Päevaleht sai hüljatud minu poolt siis, kui anonüümne kommenteerimine sai seal keelatud. Ja neid on tuhandeid, kes enam eriti ei sirvi seda lehte. Piisas sellest ja huvi kohe läinud, kuigi ma pole teab mis kommenteerija, aga oli tore teisigi vahest lugeda. Kommentaarid olid paremad ja terasemad, kui artikkel ise.

    VastaKustuta
  2. Minu jaoks oli just see selge ja lihtne epl-online selleks põhjuseks, miks Postimehelt üle Päevalehe tellimisele läksin. Nüüd muidugi on EPLi veebis miljon reklaami ja anomüümikud tagasi, aga siiski jätkuvalt sümpaatsem kui PM.

    VastaKustuta
  3. Mina olen ka järjekindel EPLi patrioot. PM võrguleht on segane ja vilkuv, täis läbustavat Elu24, EPList saab kõik vajaliku kätte. Ka on EPli arvamusrubriik Eesti parim. Vähemalt oli, enne seda uut formaati. Ja EPli iPadi versioon on kasutajasõbralik.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!