Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

teisipäev, 8. veebruar 2011

Keskklassikriis

Huvitav, miks telekavaatamine tegevusena on taunimisväärsem kui teatris ja kinos käimine.
Kas see, et tõmban saapad jalga ning lähen inimeste sekka annab tegevusele õilsust ja elitaarsust?

Telekale heidetakse ette, et tegevus on passiivne, ainult jälgid ja ei mõtle.
Kas sõnnikust saab kuld, kui teda esitavad inimesed elavas ettekandes?

6 kommentaari :

  1. Raamatus "Kuristik rukkis" arvas Holden Caulfield, et kui keegi teab väga palju sellistest asjadest nagu teater, muusika ja kunst, siis võib kuluda päris tükk aega, enne kui sa aru saad, et see inimene on täielik idioot:)))

    VastaKustuta
  2. taunitav v mitte, see pole yldse oluline. aga teatrisolek - teleri ees istumine on minu jaoks võrreldavad sellega, kas tõepoolest syya pirukat või ainult vaadata pilte pirukast. kas puudutada inimest käega või klikkida tema fotol kuskil netigaleriis :)
    --
    rääkimata ajufunktsioonidest, mis televaatleja või teatris(kontserdil, näitusel,tööl, tantsusaalis...) peas täiesti erinevalt toimivad

    VastaKustuta
  3. Mulle tundub, et põhirõhk peaks olema mitte niivõrd küsimusel kus, vaid hoopis mida. Keskklassi kriis väljendub ju selles, et üha rohkem inimesi on hakanud kriitiliselt suhtuma selesse, mida vaadata ja kuhu minna. Tänu selliste hoiakute levikule räägitakse üha rohkem kultuuri säilitamise vajadusest. Sest keskklassi pürgiv või seal juba olev kunstnik vaesub üha rohkem.

    VastaKustuta
  4. To 22:13

    Ära jama! Ütle mulle 1 asi, mis teatris sind targemaks teeb, kui kodus olles? Võibolla ainult naiste poolt sunniviisil kohale veetud meeste kannatuste nägemine...

    VastaKustuta
  5. See lihtsalt on nii, et teater ja raamat on "kõrged" meediumid ning televisioon ja kino on "madalad". Kui ütled, et lugesid õhtul raamatut või käisid teatris, siis kõlab see väga kultuurselt, mis siis, et lugesid võib-olla täielikku sopakat või vaatasid odavaimat laadajanti. Teine kuulas ehk Lotmani vestlusi vene kultuuriloost -- aga ta vaatas ikkagi kõigest telekat.

    VastaKustuta
  6. Mõte õige ja selge!
    Tõepoolest usun, et TV-programme hoolega valides on võimalik aega vägagi kultuurselt ja harivalt veeta.
    Rohkem harivaid saateid telesse!
    Telekool telesse!

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!