Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

kolmapäev, 26. mai 2010

Eurovisioonist vol2

Kuna ma eelloo kirjutasin, siis las tuleb ka järellugu.

Ma ei väsi hämmastumast, kuidas eestlased ei oska võita ja kaotada. Konkreetsesse konteksti sobib positiivse näitena Dave Benton, kes nüüd teenib raha sellega, et käib seminaridel rääkimas kuidas võita. Ei tohi minna käega lööma, ei tohi ennast alavääristada.
Ja Eesti teeb seda igal aastal. Igaks juhuks. Et juhuks, kui me ei võida, saaksime öelda- aga me ju ütlesime kohe...Euroopa on loll ja erapoolik.
Miks te seda Eurovisiooni nii tõsiselt võtate? See on ju Saastavisioon jne jne jne. 

Seda "jama" kuulab mitukümmend miljonit inimest. Kui ma oleksin poplaulja, siis ma "sureksin, et saada Eurovisioonile". Ma ei kujuta ette mitte ühtki teist alternatiivset odavat võimalust kuidas Eesti artist saaks esineda sellise auditooriumi ees. Taaskord on Euroopa "loll" ja Eesti "tark". Igal aastal, kuulates artistide tutvustusi, selgub, et püünele on saadetud riigi parimad pojad- kuldplaadid, staaz X aastat, esinemised maailmatähtedega. Meie poolt on reeglina algaja artist, kes "läheb ajama oma asja, ega see Eurovisioon mind niiväga ei huvita".

Täiesti selge, et 39 täiesti erineva kultuuritaustaga lugu ei saa ega peagi kõigile meeldima. Ma olen nõus Purgaga, et me ei peaks otsima nö võiduvalemit, vaid saatma laulu, mille üle oleme ka ise uhked ja mida kuulame ka ise meelsasti. Aga siis jääb jälle asi pooleli. Küsimus on taas (oh, ma väsin seda sõna juba kirjutamast) müügis ja promos. Sa kas tahad silma jääda, saada Euroopa raadiote playlistidesse või mitte.

Meie ei taha. Me oleme vaesed. Me oleme arrogantsed ja vaatame kõrge kaarega üle euroopa peade Ameerikasse. Meil on parem maitse ja me ei tegele labase estraadiga.
Ja miks me ikka lolli järjekindlusega veel osaleme? Miks me lihtsalt oma Uugametsa kultuurimajas parimaid laule ei vali?
Sest väike lootus on ikka südames?


PS. Tuleb välja, et minu maitse on päris keskmine Euroopa. Minu lemmikud Belgia, Portugal ja Venemaa said edasi. Edu soovin ka Prantsusmaale, Leedule ja Saksamaa tundus ka päris huvitav.

1 kommentaar :

  1. Aamen! Ma ei suuda ka mõista milleks minna lihtsalt käega lööma ja äkki joppab. Või et milleks teha maha Eurovisiooni (nagu Eestis kombeks). Kui ei meeldi ära vaata. Blog.tr.ee on täis postitusi teemal "Eurovisioon on nii nõme" - nagu massipsühhoos...

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!