Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

kolmapäev, 22. november 2023

Valikukriisid

Blogide Feedly lugemisnimekirjast, kus oli 90 blogi, tõstsin need, kes pole ammu kirjutanud gruppi " Endised". Nüüd on nimekirjas 66,

Ja endiseid 117. Ei raatsi linke ära kustutada, sest äkki? Kunagi? ühel päeval on neil kenadel ja huvitavatel inimestel öelda midagi rohkem, kui mahub instakontole. Loota ju võib. 

Elu läheb edasi ja prioriteedid muutuvad. Ning identiteedikriis on ilmselt midagi, mis tuleb kirjutades ikka ja jälle peale. Kõik oleks nagu öeldud... 

Nii et Tikker, pea vastu ..:)

Mul on praegu huvitav dilemma. Järjest on mulle kirjutanud mitu suurt Prantsusmaa ketti, kes tahaks tooteid osta. Tore, eks. Aga tahavad maksetähtaega. Mis on üsna tavaline, teise ketid saavad ka. Aga.
Mul on tõsine kahtlus, et nad on petturid. Ja tead, mille põhjal ma seda arvan? Nad pole saatnud mulle täitmiseks mitte ühtegi tabelit. Just täna veetsin ühe Soome keti tabelit täites ja lepingut lugedes 3 tundi. Ja homme värske peaga jätkan. Ning teine. Kirjad on saatnud mulle kas CEO või kommertsdirektor.
Mu kogemus ja sisetunne ütleb, et kui juba meie Baltikumi mikrofirmades on sada inimest, siis globaalsete hiidude juures CEO tarnijatega ei tegele.

Ei teagi, mida teha. Nad on hästi aktiivsed, helistavad ja watsuppivad. Firmad on reaalselt olemas. Sellenimeline, kes kirjutab, on olemas ja töötab kus väidab. Pangarekvisiidid on õiged. Aga kui mina sellele infole juurde pääsen, miks siis mitte nemad ja kui raske on "õige" nimega meiliaadressi luua.
Kui sul oli plaanis soovitada küsida sealt ketist otse järele, siis ilmselgelt pole sa selle maailmaga kursis. Sellistele kirjadele lihtsalt ei vastata ja telefoninumbrid ei ole kodulehtedel avalikud (ja ka neid kanaleid olen proovinud, naiivselt lootes, et äkki siiski...). Kogu maailmas.

Aga kuidas ma saan aru, et nad on need, keda väidavad end olevat? Ideid? Küsida lepingut? Pole samuti ju keeruline seda nullist luua. Sest kui on päris, siis oleks ju väga tore see...

Käisin Estonias Minu veetlevat leedit vaatamas. Väga armas oli. Eriliselt rõõmustas, et sõnad olid need, mis vanasti. Mind ajavad uued tõlked väga närvi:) Aga mõtlema pani, et ei tunne enam Estonia lauljaid. Janne Sevtšenko, Rene Soom,... ja kõik. Vanasti teadsin nii Kaalu kui Voitest, ja ma ei ütleks, et käisin toona iga päev ooperis... 

Elu on ikka muutunud. Uued staarid. Uued hobid.


6 kommentaari :

  1. Sul ikka on neid blogisid, mida jälgid, just vaatasin, mul vaid 16 Feedlys.

    VastaKustuta
  2. Ma ei tea seda maailma üldse. Aga nõuda esimesel partiil ettemaksu?

    Kindlasti on mingid teenused ettevõtete usaldusväärsuse hindamiseks...

    VastaKustuta
  3. Miskised liidud, kelle kaudu asju ajada? Telli taustauuring, on firmasid, kes sellist teenus pakuvad - võtmeisikud, nende taust (pot krimikeissid?, maj. jamad? jms), majandusnäitajad, nn redflagid jne. Ma ei tea, kas Eestis sellist teenust pakutakse, aga rahvusvahelistelt küll. Ja esindused, nende kaudu miskiseid kontakte luua ja paluda tausta kontrollida?

    VastaKustuta
  4. Ahei, ma ilmselt väljendasin end valesti. Firmad on tuntud, lugupeetud ja atraktiivsed. Selle nimega inimene, kes mulle kirjutab ja helistab töötab reaalselt selles ettevõttes ( kodulehe põhjal). Kõikvõimalikud koodid, mis nad on saatnud, on äriregistrites olemas. Meiliaadressi lõpp õige. Kõik fain.
    Aga nad tegutsevad "valesti". Ei küsi minu käest miljoneid andmeid, mida tavaliselt küsitakse. Ma ei taha siia näiteid kirja panna.
    ilmselgelt ma ettemaksuga igaks juhuks ei anna. Aga hästi kurb oleks, kui nad tegelikult ei ole petised ja identiteedivargad :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sa booking.com uute pettustega oled kursis? Pätid võtavad hotelli konto Bookingu keskkonnas üle. Ja saadavad sealt broneeringu teinud klientidele palve uuendada oma maksekaardi andmeid. Kiri tuleb reaalse bronni teinud kliendile, reaalselt hotellilt, läbi bookingu. Bookingus üle kontrollides on kõik õige, broneering on olemas, lihtsalt selle juures on palve andmed üle kontrollida. Ainult link viitab kuhugi bookingust välja.

      Tavalisel inimesel on praktiliselt võimatu aru saada, et see on pettus.

      Äkki on siin midagi sarnast. Saadetakse ettevõtte nimel kiri, ettevõte on reaalne ja olemas ja usaldusväärne. Lihtsalt tarne aadress on natuke vale?

      Kustuta
    2. Kui need tulevad sinu töömeilile, kas IT osakond ei saa midagi teha? Uurida? Ma pole selle poolega kursis, kuidas neid asju uuritakse :)

      Ma sain jah aru, kui olin juba postitanud, et tegelikult taust ei annaks midagi. PIgem äkki ikka otsekontakt ses mõttes, et nt mingi prof liit, kuhu te ehk mõlemad kuulute ja kuidagi selle kaudu? Ma ei tunne Prantsusmaa äritavasid, kas tõsise huvi korral nad kaaluksid nt miskise erialadiplomaadi kaudu kinnimata oma huvi äritegevuseks vms.

      PS. Vaatasid eile Pealtnägijat ja nüüd kahtlustad? :)

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!