Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

kolmapäev, 1. veebruar 2023

Väsimus?

Ma kohtusin hiljuti inimesega, kes tunnistas- "mul ajavad Ukraina lipud linnapildis südame pahaks. Iga riik peaks ikka seisma ainult enda eest."

Eesti teatrites esietendusid hiljuti Prokofjevi "Petja ja hunt" ning Tšehhovi "Kirsiaed"*,

Eesti sportlased räägivad, kes otsem kes kaudsemalt. "Ma tahan teha oma karjääri ning ma ei saa " haiget" teha vene sportlastele, kes on mu sõbrad ning kellega ma olen olnud koos laagrites." Kurb on vaadata nõutuid reportereid- saatejuhte. Kuidas sa sellisele avaldusele reageerid.  Loomulikult on mõistetav, et kui inimese töö on kaugust hüpata, siis tahab ta oma tööd teha. 

Mu mees, kes tegeleb müntidega, nägi oma grupis postitust. Keegi oli saanud poest mündi. Võtnud luubi ja leidnud kümme minutit, et kustutada tekst. Slava Ukraini.

Eile kuulsin poole kõrvaga diskussiooni eestikeelsele koolile üleminekust.  Meis on ikka hämmastavalt palju tolerantsi, mõistmist. Neile peab jääma oma kultuur ja keel ja harjumused ja... Ning teiselt poolt äärmuslik- me ei tohi neid lasta kokku oma lastega, sest nad rikuvad ka meie lapsed ära.  (Minu isiklik maailmavaade- 1. septembrist 2023 avatakse ainult eestikeelsed lasteaiarühmad ning sealt edasi  peaksid õppima ühes koolis.  Ja loomulikult peavad lapsed teadma oma juuri ning emakeelt. Aga ma endiselt tuletan meelde, et neist väga paljud ei ole rahvuselt venelased. Nad lihtsalt räägivad vene keelt, sest emakeelt nad ei oska)

Nendel hetkedel saad aru, kuidas baasid Eestisse toodi. Kuidas küüditamised toimusid. Kuidas tekivad diktatuurid. 
Mis mõte on teha kiusamisvastaseid jmt programme. Alati on kusagil keegi, kes pole seda koolitust saanud ja kiusab. On tugevam. Ei huvita. Ning nagu Visa hing 4- sa võid olla nutikas, viisakas jamidaiganes. Lõpuks on ikka füüsiline jõud see, mis võidab.



PS. kas keegi on viitsinud süveneda sellesse teatesse bloggeri analytics muutumise kohta? peab midagi tegema?

* näidendi kümnes lavaversioon sellel sajandil

15 kommentaari :

  1. Kristiina Kallas, mingis loengus:
    Ida-Euroopa impeeriumite äärealadel on vähemuste õigused ja üldse rahvusküsimused ALATI seotud rahvusliku julgeolekuga. Lääne-Euroopa ei saa sellest aru, OECD ei saa sellest aru, sest neil puudub vastav kogemus ja vastavad hirmud.

    Ja sellest ei saa aru ka meie enda liberaalid.

    Imperialistlik mõtteviis "väikeriikidel pole eluõigust, väikerahvad vajavad eksisteerimiseks suurte rahvuste heakskiitu ja kaitset" on täiesti reaalne asi kahjuks. :(

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kaur olen. Google ei luba mul oma nime alt kommenteerida. Ähh...

      Kustuta
    2. jah. Ja see on kurb. NIng ma ei saa öelda ka, et vahet pole. Vene impeeriumis olen elanud ja enam ei taha.

      Kustuta
  2. Kusjuures see etendus oli "Peeter ja hunt", ma jõllitasin tükk aega ja siis koitis. Väga naerma ajas, sest kui autor kõrvale jätta, siis just sellest sain mina on esimesed teadmised pillidest.

    GA, kas see on uus? Mulle tuli midagi paar aastat tagasi ja selle sisu oli umbes selline, et kui kasutad oma blogis nende koodijuppi, pead kasutajaid teavitama. Rohkem ei meenu, kustutasin koodijupi ära.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. mul on selline:

      Alates 1. juulist 2023 universaalne Analytics standardsete varade uusi andmeid enam ei töötle. Valmistuge juba praegu, seadistades Google Analytics 4 vara ja minnes sellele üle. Lisateavet leiate siit.

      Kustuta
    2. Prokofjev mulle meeldib ja ka minu jaoks oli see õppematerjal :) aga ajastus tundub pisut meh. Kirsiaeda on nii miljon korda nt mängitud, et päriselt, oli vaja?

      Kustuta
  3. Ma ei saa aru, mis Su tänase postituse mõte on? Kraabitud münt, sportlased, Tšehhov, Prokofjev, lasteaiad? Ukraina lippude lehvitamise võiks jah lõpetada, Eestil on oma kaunis lipp.

    VastaKustuta
  4. Kui ma ei eksi siis Indigoaalase postituse mõte oligi juhtida tähelepanu asjaolule, et meie hulgas on selliseid tohme troppe nagu eelmise kommentaari autor😉

    VastaKustuta
  5. Mõte on pealkirjas ju kokkuvõtteks olemas.
    Inimesed väsivad ja see on riskikoht.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. "Elame nagu enne, see pole meile sõda, see on kaugel"
      See on ka meie sõda, luudeni välja.
      Oeh. Need pisiasjad, mis tegelikult ei ole pisiasjad, väiked hoiatavad märgid, mida ei taheta tunnistada.
      Kurb.

      Kustuta
    2. Ma tglt ei usu, et need momendid on väsimuse sümptomid. Need inimesed on lihtsalt kogu aeg niiviisi mõelnud, aga see ei tule kogu aeg ilmsiks.

      Prokofjev jne on minu arust eraldi teema - ma saan täiega aru inimestest, kel on terve Vene kultuuri vastu hetkel allergia, sest see seostub jõledustega, aga teisest küljest on seisukoht, et ammusurnud Vene autorite kvaliteetsete teoste kõrvaleheitmine jätab üksnes meid ennast millestki ilma, mitte ei mõjuta Venemaad, kah valiidne.

      notsu, blogger ei näita miskipärast

      Kustuta
    3. "Teoste kõrvaleheitmine jätab meid millesti ilma". Jah ja ei. Ma kuulan ise ka täna Tšaikovskit ja loen Gluhhovskit. St tarbin passiivselt, sest elan sellises kultuuriruumis, mida iganes sellest arvata.
      Ma saan 100% aru ka sellest nn vastandumise soovist- ei lähe massiga kaasa, esindan ka tagakiusatuid ja hüljatuid jne.
      Aga lavastuse loomine on proaktiivne tegevus. Valik, ettevalmistus, mis algas juba tükk aega tagasi. Stoppard? Moliere? Shaw? Williams? jne jne jne. Või äkki midagi uut ja huvitavat kaasaegset Lee? Harmah?

      lõpuks muidugi vahet pole. Turg paneb paika. Kuniks on soovijaid- vaatajaid- seniks andku minna. Lihtsalt kurb (aga sama loogiline)on, kui läbiimbunud me naaberkutuurist oleme.

      Kustuta
    4. äkki hakkas lausa nii kaua aega tagasi, et rohkem kui aasta tagasi?

      Kustuta
  6. Ei saa nõustuda autori arvamusega nagu oleks baasid Eestisse toodud, inimesi küüditatud ja diktatuurid tekkinud inimeste väsimusest probleemidele vastu seista.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!