Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

esmaspäev, 8. märts 2021

Mina ja meie

Kohe näha, et naised on valitsuses, juhtis mu juuksur tähelepanu. Iluteenindus jäeti lahti ja ehituspoed pandi kinni. Eelmisel Kevadel oli vastupidi.

Ma olen heli valjuse osas väga tundlik. Igal pool tekib pidevalt vaidlus, et keeratagu vaiksemaks. Ja kohe palju vaiksemaks.
Juuksuris, aga, tekkis  dilemma. Kas mina olen klient, kellel on õigus saada raha eest sobivat keskkonda.
Või olen ma külaline, kes peaks austama perenaiste reegleid. Ja peale minu oli veel inimesi. Nende jaoks oli kõik okei. Kas minu tahtmine on olulisem, kui teiste külastajate oma?
Ja lõpuks ma ju tean. Pool tunnikest hiljem harjud. Süda hakkab lööma bassirütmis ja kui tahad end  kuuldavaks teha, siis lihtsalt räägid karjudes. 

Ma ei öelnud midagi. Olen praegu ilus, aga poolkurt.

Pilt. lõunaeestlane.ee


Ja teine dilemma. Kas minu põhiseaduslik õigus suvel reisida on suurem, kui süsteemi probleemide tõttu süstimata eesliin? Kas peaks tundma end süüdi, kui samal ajal on vaktsineerimata mu juuksur, kassapidaja ja oluline kolleeg. 
Ema sai süsti alles täna. Isa õnneks varem. Nemad saavad nüüd lõpuks ometi lapselastele külla sõita ja.. ma olen kade..., aga ma tahan ju ka.

Lihtsalt ajaloo huvides. Mu kolleeg sai reedel süsti ja esmaspäeval andis positiivse diagnoosi. Süstimisel vaid kraaditi. Ja tal polnud ega pole mingeid sümptomeid. Pidigi olema, et kuni 20% võib vaktsiin anda positiivse diagnoosi. Aga kui ei, siis, milline raiskamine.

Kuna mul on tänaseks peotäis kolleege ja mitu tuttavat vaktsineeritud, siis ebaprofessionaalne lühikokkuvõte. Mida tugevam organism, seda suuremad kõrvalmõjud.
u 25+ aastastel oli reaktsioon kohe peale vaktsineerimist ( Astra ja Seeneke). Kõva palavik, kuni 39
u 40- 50 aastastel oli reaktsioon järgmisel päeval. Samuti kõva palavik ja " täielik kooma", nende oma sõnade järgi
60 + ja mu oma vanemad ( neil Bionteck) küsisid- mis vakstiin? Parimal juhul oli süstimiskoht tundlik, mitte midagi muud polnud.
Selle väga esindusliku valimi :) põhjal tuleks järgmine päev vabaks jätta/ planeerida.

See vaktsiini dilemma on praegu teoreetiline, aga reaalne. Paljud mu tuttavad on oma perearstile kirja saatnud ja nn lisadoosi endale saanud.

Ja vastus on, et jah. Mul on õigus reisida. Kui mu perearst kutsub, okei, sputnikut tal kindlasti pole, aga pole hullu. Olen poole tunniga kohal.


PS. Kas peaks esimese lause igaks juhuks ära kustutama? Äkki keegi opositsioonist loeb...



21 kommentaari :

  1. Esimene lause, las jääb. Inimeses peab kõik kaunis olema ja enese eest hoolitsemine on oluline, kui ise ei oska siis vähemalt oskaja kaasabil.

    Kliendina tekiks mul sama dilemma, olen sisenenud teenusepakkuja sfääri - tuleb leppida nii bassi kui muusika valikuga. Järgmine kord valin hoolikamalt.

    Vaba liikumine kui inimese põhiõigus - näen kerkimas õigustatud pahameelt - kus riigid võivad piirata vaktsineerimata isikute riiki sisenemist, ent kõigile ju ei jagu. Eilsetes uudistes deklameeris pidulikult eesistuja pr L head uudist, et EL saab 4 miljonit lisadoosi...kui palju on ELs elanike (google ütleb 446 miljonit). Vähem tsirkust, palun.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma kuulan praegu raadiost Reinsalu õiendamist.
      Kui mina oleks vastaja, siis ma küsiks vastu, et kas teil häbi ei ole. Terve suve- sügise-talve te sügasite m..e ja planeerisite " abielureferendumit".
      Piinlik peaks olema praegu misiganes etteheiteid teha.

      Kustuta
  2. Eelmisel kevadel ei olnud iluteenindajad kohustuslikus korras kinni. Paljud lihtsalt ise otsustasid, et ei teeninda, kuni olukord paraneb.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. see oli vist nii ja naa. Mul on juuksur keskuses ja need olid kinni + enesealgatuslikud sulgemised. Samas mu Tartu kolleegid ei teadnud sest midagi, ja Lõuna- Eestis oli ka aasta tagasi kõik lahti.

      Kustuta
    2. Eelmisel kevadel sõltus sellest, kas sisenemiseks peab kaubanduskeskusse sisse minema: kinni olid need ärid, kuhu pääses läbi kaubanduskeskuse koridori (toidupoodidele, apteekidele jne tehti erand); kui otse tänavalt sai, siis võis kõik lahti olla. Ja kuna ehituspood kvalifitseerus üheks äriks, mitte kaubanduskeskuseks, sis sinna sai.

      Kustuta
  3. Vaktsineerimise alguses räägiti nö 6. doosist, mis tuli justkui pealekauba. Kas seda nüüd enam pole või lihtsalt ei räägita? See oli vist see Binotecki (?) vaktsiin.
    Ma pole ka saanud kutset vaktsineerimisele, kuigi olen täitsa vana ja täielikus kriisis. Olen siit ja sealt kuulnud, et pandi ennast järjekorda või mingisse varunimekirja.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Minu tuttavad on ise perearstidele kirja saatnud ( kuna telefoniga ei saa kätte), või siis lausa kohale läinud. Ma soovitaks ise aktiivne olla. Tundub, et praegu on anarhia aeg.
      Sul eesti.ee on meiliaadress suunatud?

      Kustuta
    2. https://www.err.ee/1608138346/ule-65-aastased-saavad-digiloos-end-vaktsineerimisele-kirja-panna

      Kustuta
    3. Ma suunasin oma eesti.ee aadressi ümber, rohkem pole midagi teinud. Peaks saatma meili perearstile ja küsima, kunas minu jrk saabub?

      Kustuta
    4. jah, ma soovitaksin küll ( kui helistada ei õnnestu)

      Kustuta
    5. Vaatasin seda digiloo kirja ka, aga seal ma oma perearsti ei näinud. Saatsin perearstile e-maili. Näis! Aitäh abi eest!

      Kustuta
    6. Veetsin täna 2 tundi, et saada registreeritud digilugu.ee pilootprojektis vaktsineerimiseks sel nädalavahetusel. Ja kui mul poleks olnud kogemust, mida tähendab serveri ülekoormus, siis oleksin alla andnud. Et pole võimalik. Aga lõpuks ma oma aja sain. See oli nii eriline kogemus, et pani mind isegi blogima

      Kustuta
  4. Minu (68) AZ süstijärgne kogemus siia juurde:
    - samal päeval - ainult mingi "närvivalu" süsti saanud õlavarrest pöidlani
    - öösel kella 2 paiku külmavärinad (ilmselt tekkis palavik), hommikuks oli läinud; päev läbi oli "gripitunne" - lihased valutasid kergelt jms
    Ülejärgmiseks päevaks oli kõik möödas

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mida rohkem neid kogemusi kuulen, seda enam tundub, et AZ kõrvalmõjud - ,palavik ja gripitunne on tavapärased. Et tuleks sellega arvestada?

      Aga sul, piletid ostetud, reis planeeritud ?:)

      Kustuta
  5. See on nüüd ainus kord kui ma tahaks need naised valitusest eemaldada kuna lähima kuu jooksul tahaks korduvalt ehituspoodi mitte juuksurisse :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No ma sain käidud, seega palun :) tehtagu ehituspoed nüüd lahti, lilleaeg ju ees :)

      Kustuta
  6. Ma saan aru, et mul ei tasu üldse enne suve loota ja ma ei kiirusta ka. Ma ikka tahaks oodata, et neid vaktsiine jõuaks spetsialistid põhjalikumalt uurida.
    Nagunii istun kodukontoris juba aasta ja kantoorasse ei lubata. Tegelikult pole mu elustiilis eriti palju muutunud. Ok, kooli ei lasta kogu grupiga korraga ja terveks sessiks. Ja vahel oleks logistiliselt lihtsam linnakontorist arstile või koeraga kliinikusse pääseda, aga see on ka ainus argument.
    Eriti hea on, et sünnipäevi ei tähistata :D

    Ema mul keeldub vaktsineerimast ja ma ei jaksa vaielda. Tema vankumatu argument on, et nii palju surnuid ja tema on nii haige. Ma ei tea, kust tema oma uudised küll saab...

    VastaKustuta
  7. Kuidas need 25+ vaktsineerima pääsesid? Esiliin?

    VastaKustuta
  8. Astrat käisime saamas pea terve kooli kollektiiviga 22.veebr.(kaks loobusid terv. põh.) Olen läbi huumoriprisma enda oluk. kirjeldanud
    https://emmeliina.blogspot.com/2021/02/nelja-itipoja-ema-seiklused.html
    Kolleegide tagasiside seinast seina, aga kõlama jäid märksõnad: lihasvalu, peavalu, palavik, väsimus valdavalt ühel päeval.
    Minu ema (93) sai seda vanainimeste oma. Temal polnud absoluutselt mitte midagi viga.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Neid vanainimesi võiks rohkem meediasse rääkima lasta oma vaktsineerimisest ja kommertskanalitesse, mis vanade lemmikud (head laulud ja toredad saatejuhid, tsiteerides proua ema).

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!