Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

reede, 29. märts 2019

51 küsimust (või midagi sinnakanti)

Küsimused on pärit Anu blogist
Kas päikese- või suusareisid? 
 Trikiga küsimus, kuna ma suusatamist ei armasta ja ma ei armasta ka kuuma kliimat. Kui mu puhkus kestaks mitu kuud, siis valiksin ma puhkamiseks reisi parasvöötmega riikidesse- põhjamaad, Põhja- Ameerika, Kanada, Antarktika, Alaska jne. Täiesti kindlasti ma seal ei suusataks, vaid matkaks ja vaataks niisama ringi.
Aga kuna puhkus on nii lühike nagu ta on, siis tuleb vastu võtta kogu päike, mis antakse :) Ehk siis, vastus on päikesereis, ilma päevitamiseta.

Mis on su kõige vihatum kodutöö?
 triikimine. Ma olen aru saanud, et olen juba nii vana, et ei pea tegema midagi, mida ma ei taha. Poeskäigud olen asendanud e-poega. Minu sünnipäevaks tuleb mulle robottolmuimeja.. ainult triikimine on veel jäänud. Ma ei suuda jätta voodipesu triikimata ja mehe osa särke on ka halvast materjalist.

Mis on su lemmikpitsa peal? kana, sink, ananass ja palju juustu. Tegelikult võib seeni ka olla


Kas sina paneksid anonüümse kommentaariumi kinni?
kindlasti mitte, Ma olen anonüümse kommentaariumi fänn, see on ainus mida ma üldse loen ja olen sellest ka palju kirjutanud

Kas näeksid end kunagi veganina?
Veganina, ei. Ma armastan liigselt juustu ja võid ja jäätist. Taimetoitlasena Jah, Ma liigun vaikselt selle poole. Pigem defineeriks ma ennast fleksitaarlasena. Minujaoks on oluline päritolu, vastutustundlikkus ja hoolimine.

Parim raamat?
Elu on muutunud nii rutiinseks ja tavaliseks, et ma otsin emotsioone ja üllatusi. Viimasel ajal on üllatusi (liiga) vähe. Tooks esile Jensen, Aaltonen The Renaissance Society*
See oli lugedes tõepoolest.. vau!!

Milles oled sa koba?
no peaaegu kõiges :) ma ei ole hea peenmotoorikat nõudvates töödes, ma ei lahenda sudokusid, mul ei ole mälu

Kas oled ebausklik?
Veidral kombel, mida vanemaks, seda rohkem. Ehk on see seotud sellega, et kuna juhtub kogu aeg nii palju ja stressitase on kõrge, siis otsid alateadlikult tähendusi ja lihtsaid vastuseid?

Mis on õnneliku suhte saladus?
Sarnane huumorimeel ja mõlemapoolne valmisolek kompromissideks ning soov valmistada teisele rõõmu.

Lemmik aastaaeg?
Ma armastan kõiki 4 aastaaega. Kui suvi on suvi, sügis sügis, talv talv ja kevad kevad.
aga eriti meeldib suve algus. Kõik õitseb, lõhnab ja heliseb..

Millised kolm asja võib su käekotist leida?
kolm!!?? no kuulge :) mul on terve elamine kaasas. Ma olen alati seltskonnas see, kel on olemas taskurätik, peavalutablett, küüneviil, pastakas.. :) just name it :)

Mida sa meeste puhul ei mõista?
Oo, see tuleks pikk vastus. Näiteks. Vajadust pakkuda alati lahendusi, selmet et lihtsalt kuulata. Nii, nagu ka Anu kirjutas, viimase ampsu, lonksu järelejätmist. Tuua poest ebavajalikke asju. Otsustada esimesel kohtumisel, et inimene on väga tore. Võimetust muretseda olme pärast... jne jne
Praeguse hetke kontekstis ka usku enese kõiketeadmisse ( #poliitika)
 See vääriks eraldi postitust.

Kas oled realist või unistaja?
Mõlemad. Ma olen pragmaatik, kes hõljub pilvedes.

Mis sul elus parasjagu käsil on?
Enesemuutmine. Ma olen väga tõsiselt ette võtnud enda jälgimise, et ma ei kordaks vanu mustreid ja saaksin normaalseks täiskasvanud inimeseks.

Kes on sinu lemmikblogija?
Kahjuks, ei midagi uut. See vana posititus sobib endiselt.
Lemmikblogid

Mis vanasõna sind kõige paremini iseloomustab? 
Sellele küsimusele vastamise eelduseks on see, et ma tean vanasõnu :)  Ei tea. Seega ei oska vastata.

Kas Facebook, Instagram või Twitter?
Tegelikult mitte ükski neist. Kuna mu töö ei nõua enam sotsiaalmeedia jälgimist, siis kasutan neid kolme ainult teise blogi promoks ja tuttavatele sünnipäevaõnnitluste saatmiseks.

Suurim iluapsakas naiste puhul?
mitte ainult naiste. Aga mind väga häirib, kui inimene riietub oma figuurile mittevastavalt. Mul on paar korpulentsemat kolleegi, kes näevad välja super. Rõivas kaunistab ja ehib. Õppigem :)

Mis on need 3 asja, mida sa alati poest ostad?
Alati on otsas kohvikoor, puuviljad. Jäätis ja juust konkureerivad kolmanda koha pärast.

Lapsepõlve hüüdnimi?
Usu või mitte, aga mul pole olnud hüüdnime. Kunagi teismeeas üks tüdruk kiusas mind ja kutsus "kuningannaks", ma ei osanud selle peale solvuda, aga see ei jäänud mulle ka külge. Mõni kolleeg kasutab perekonnanime. Aga see ei käi vist hüüdnime alla?

Lemmiksöök? Kõige vähem lemmik?
Mu esimene valik ei ole kala ja mereannid. Muidu söön üldiselt kõike.  Lemmik.. ei teagi. Kui ma olen üksi reisil, siis ostan õhtusöögiks head juustu, maasikaid, viinamarju ja veini. Ehk siis see?

Kas kontsad või tennised?
ohh. Pool aastat tagasi- tennised. Nüüd olen tagasi kontste juures. Positsioon kohustab... ja tegelikult vahet pole ka.

Emaduse parim külg?
Tõdemus, et inimesed on erinevad. Ka siis, kui oled teda 9 kuud kandnud ja 20 + aastat poputanud ja kujundanud.

Mis ajab sind rohkem närvi, ootamine või liiklus?
OOTAMINE!!! nr 1, 2 ja 3 võimalus mind ärritada

Kui saaksid teha ühe seaduse, siis mis see oleks?
Koolis ei pea kohal käima. Oluline on sooritada kontrolltestid. (no sama ka tööga, aga see on natuke keerulisem)

Mis on mehe juures oluline?
huumorimeel, heasüdamlikkus, kuldsed käed.

Suurim eneseületus?
Neid on olnud palju. Aga hetkel mu uus töö. Ma pole väga ammu pidanud nii palju pingutama ja vaeva nägema

Mida sa kunagi ei reklaamiks?
alkohol, suitsud, kiirlaen, prostitutsioon, kasiino

Kas lõhefilee või burger?
Mitte kumbki. Aga kui just peab, siis lõhe.

Mis on see isiksuseomadus, mis sulle enda juures ei meeldi?
Kompromissivalmidus ja lateraalne mõtlemine. Mõlemad mu õnn ja õnnetus.


23 kommentaari :

  1. Oot, see viimase lonksu järelejätmine on absoluutselt naiselik omadus ju?! Ma pole veel kohanud mehi, kes nii teeks ja noh, ise ma saan pidevalt, et "kes, krt see tühja piimapaki kappi pani!?" "See ei ole ju veel päris tühi!".

    VastaKustuta
  2. 30 küsimust oleks vähe täpsem arv :)

    VastaKustuta
  3. Jaa, mind see jälle rõõmustab. "Näe juust hakkab otsa saama, keegi on viimase väikese tüki külma pannud, AMPS, probleem lahendatud, vaatame kas on mõni asi veel..."

    VastaKustuta
  4. Aga keegi võiks kirjeldada MIKS ta triigib voodilinu... Kas on kuidagi parem tunne pärast seda????

    VastaKustuta
    Vastused
    1. 1. Triigitud linad mahuvad kappi, triikimata linad nii hästi ei mahu.
      2. Esimesel puhaste linadega õhtul tunduvad triigitud linad puhtamad ja mõnusamad kui kortsus linad.
      3. Mõnele inimesele meeldib triikida. Mina olen üks selline inimene.

      Kustuta
    2. Jajaa, aga siin (ja eelmies sarnases arutelus ühes teises kohas) on juttu inimestest, kes rõhutavad, et neile EI MEELDI TRIIKIDA, aga nad ikkagi.
      See tundub nagu wtf.
      Kas see on allaheitlikult mingi kohustuse täitmine, et terve ilm näeks, kuiiiii tubli ja ennastohverdav sa oled...? Või miskit muud?

      Kustuta
    3. Parem tunne pole mitte siis, kui triigitud saab, vaid ikka siis, kui triigitud pesu voodis on. Ma ei suuda pesu nii sirgelt kuivama panna, et see pärast minu standardite järgi sirge oleks. Samamoodi meeldib mulle triigitud riideid selga panna, hoopis teine tunne on. A mulle iseenesest triikimine ka meeldib :)

      Kustuta
    4. Eliisabet vastas juba minu eest. Kortsus voodipesu pole pooltki see, st pole üldse see. Täpiks i peal on veel see, kui pesu on enne triikimist õues ka kuivanud. Siis on värskete ja puhaste linade vahele pugemine võrreldav lausa kohviga.
      Ja pmst muud riided samuti, ikka hoopis teie mekk on manu, kui triigitud riide selga paned.
      Lisaks, ma ei tea, kas ainult mina kujutan ette, aga minu arvates püsivad triigitud riided ja voodipesu suts kauem puhtad ja ilusad ka.

      Kustuta
    5. Pean triikimise osas Kauriga nõustuma. Seal, kust mina pärit olen, triigiti just nimelt (naisterahva) tubliduse näitamiseks, sokke ja tolmulappe kaasa arvatud. Sain kroonilise triikimismürgituse. Ma tean küll, et triigitud voodipesul on eelised, aga jätan juba aastaid selle faasi vahele. Paar mehe triiksärki (pun intended) ja mõned mu enda seelikud-kleidid on ainukesed, millest raua üle lükkan, vastumeelselt.

      Kustuta
    6. Minagi tean seda teooriat, et triikimine on hügieenilisem (kuumus hävitab mikroorganisme ja kiud jääb siledam, ei paku patogeenidele nii head keskkonda), aga triikima see mind panna ikka ei suuda. Pigem teen mingi kuivatusetapi vastu köetud ahju, mis teeb läbikuumutamise mõttes enam-vähem sama välja - või vastupidi, pakaseilmaga õue "sügavkülmas". Või sooja päikesepaistelise ilmaga loodan ultraviolettkiirguse hävitava toime peale.

      Triigin vahel harva mingeid ilusaid pidulikke riideid, mis jõuavad kasutamiskordade vahel kapivoldid sisse saada. Aga seda juhtub tõesti harva.

      Aga mis toitu puutub, siis mina olen ka see, kellel jääb näiteks poole taldrikutäie jagu keedetud tatart üle. Sest kõht saab täis ja rohkem ei jaksa. Pealegi saab selle järgmisel päeval mingi uue toidu sisse integreerida. Elukaaslane A. üritab küll selle kombe vastu võidelda ja leida tatrakogust, mida isegi mina ei suudaks üle jätta, seni edutult.

      Kustuta
    7. Ei, mind ei kontrolli ega käsi keegi:) triigin, sest muidu on kare magada. Aga ma olen sest tseremoonia teinud
      Kui triiigin siis samal ajal vaatan romantilist komöödiat ja kostitan end hea paremaga. St elan üle :)

      Kustuta
    8. Kare magada.... hmm... (guugeldama ära)

      Kustuta
    9. Triikimine on absoluutselt hädavajalik absoluutselt kõikide asjade, mitte ainult voodipesu puhul. Sokid ja aluspesu on sõna otseses mõttes ainsad asjad, mida ma ei triigi. Minu majas mingeid triikimata asju olla ei saa! Välistatud! Samamoodi on välistatud mustad nõud (ma pesen koheselt kõik nõud ära, mis kuskilt vabanevad). Igaühel omad kiiksud ;)

      Kustuta
  5. Triigitud riidekiud ei määrdu nii ruttu kui triikimata.

    VastaKustuta
  6. Mul on kuivati ja ei triigi enam ühtegi asja, kuivati teeb sirgeks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kuivati kõlab kui hea idee :) kuna ma kuivatan õues ja aega on, pole seni olnud teema :)

      Kustuta
  7. Triikimisest ja multitaskimisest. (Ei, ei, ei, ma ei räägi siinkirjutavatest triikimishuvilistest.) Mulle on filmidest mulje jäänud, et paljud naisterahvad ühendavad triikimise ja telefonitsi erootikateenuste pakkumise =)

    VastaKustuta
  8. OK, OK, oleksin pidanud "pakkumise" asemel "osutamise" kirjutama.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No see oleks sama. Sümmeetrilises maailmas oleks arukas triikimise ajal teenuseid nii osutada kui kasutada. Ja no kui võtta triikimist kui teenust, mida osutad, siis kõiki muid peaks triikija eeskätt just kasutama.

      Kustuta
    2. teenuse kasutamisega samal ajal võib triikimine ohtlikuks minna, kui teenus on liiga hea. läheb veel maja põlema.

      Kustuta
  9. Vabandust, mul ei õnnestu kuidagimoodi oma vastuseid õige küsimuse alla sokutada. Tundub tehn. probleem, mitte minu viga.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!