Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 20. oktoober 2011

Palmisaarele

Mida teha, et su reisibüroo ei läheks pankrotti?
Alustuseks võiks teha endale näiteks selgeks selle turu, kus tegutsetakse ja kliendid.
Eestis on lastel koolivaheaeg koos nädalavahetusega reeglina 9 päeva. Ning need kuupäevad on avalik nfo.
Aaviksoo pole veel jõudnud kõiki neid koole, kus palmi all pikutamist peetakse üheks õppeprotsessi osaks, kinni panna. Suuremas osas koolides, aga, ei vaadata vaheajavälisel ajal reisimisele eriti hea pilguga ja tegelikult on ka üllatavalt palju lapsi, keda ei vaimusta mõte puhkuse ajal valemeid tuupida, käpikuid kududa ning pärast järelvastamisi kaubelda. Niisiis, meil on 9 päeva, okei- reedest ja esmaspäevast võib ka natuke näpistada...

Meie turg on pisike, Läti ja Soome lähedal ning igasugune koostöö väga tervitatav. Aga kui su lennuk peaks maanduma näiteks kell 10 õhtul? Samal päeval Riiast või Helsingist Tallinna saamiseks variant B praktikas puudub. Ometi kutsun näiteks mina, ka seda osa reisimisest "reisi korraldamiseks".
Ja siis veel pilk kaardile, et aru saada. Euroopa on vahva, aga me tahame päikest! Ja sooja.

Hüva, milleks maksta vahendajatele, kui meil on suurepärane internet. Mõned tunnid tihedat tööd arvutiga ja selguvad karmid tõsiasjad.
Esiteks. Kui su sihtkohaks on mitte-Euroopa, siis Tallinnast ei saa MITTE KUHUGI! Ning teiseks, kui lähtuda etteantud tingimustest- soe päike, kindel algus- ja lõpukuupäev, siis teoreetiliselt on reisida loomulikult võimalik kui nõustud saja lennutunni ja kolme ümberistumisega, ranna asemel erinevate maade lennujaamadega. Ning raha peab olema kohe ikka väga palju.

Mida siis teha? Esimene järeldus- tee endale sihtkoht selgeks vähemalt aasta varem, et saaksid silmad-kõrvad sooduspakkumiste osas lahti hoida. Ja teiseks, kui sul juhtub olema tüüpiline nutikas eesti mees, kelle sõnavaras on laused a la " milleks me peame kõike ette planeerima, vaatame kuidas läheb", " ärme seda pakkumist veel võta, äkki läheb soodsamaks" või " miks meie alati nii kallilt reisime, ootame viimase hetke pakkumisi".
Siis. Ma ei tea. Jäta ta näiteks maha..:)

PS. Kui keegi mu lugejatest peaks märkama lehekülge, kuhu saab jätta Rail Baltic toetuseks allkirju, siis palun jätke mulle link.

1 kommentaar :

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!