Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

kolmapäev, 20. juuli 2011

Vanasti oli elu parem?

Mis oleks kui keegi kirjutaks raamatu tänapäeva elust.
Ja seal oleksid tegelasteks inimesed, kes siiralt armastavad oma kodumaad ega häbene seda ka väljendada. Et seal on inimesed, kes taunivad joomist, laiskust, valetamist ja muid üldtunnustatud pahesid. Et seal oleksid kangelased, kel on põhimõtted....

Kas muutunud on ajad või muutunud on inimesed?



Selline küsimus tekkis lapsepõlveaegset noorsookirjandust lugedes....

2 kommentaari :

  1. Ehh... Kõik need põhimõtted on tänapäeval ju vaidlustatud.

    VastaKustuta
  2. Seda, kas vanasti oli elu parem või mitte me tegelikult saaks teada vaid siis, kui saaks kuidagi hinnata sajandeid tagasi elanud inimese õnnelikkust ja võrrelda seda tänaste inimeste õnnelikkusega. Tavaliselt me sellistes "vanasti oli elu parem" kirjutistes peame silmas mingeid üksikuid aspekte, mida me hetkel ehk ise taga igatseme ... ent juba raske on teha kokkuvõtet, et elu oli parem või halvem.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!