Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 11. november 2010

Värav 2

Ajaloo huvides siis kirja ka seis 2 kuud hiljem.
Et siis pandi väravad. Päris mitme naabriga tuli jutuks, et see häirib ka teisi. Nii mõnigi oli LOV pöördunud ja vastuseks pehmelt öeldes perse saadetud, kuna olukord on JOKK ja teha pole midagi. Haridusametist anti naabrile selline vastus:
Tallinna X Gümnaasiumi, rekonstrueerimine haaras ka kooli territooriumi korrastamist ja piirdeaia paigaldamist vastavuses kinnitatud projektile. Piirdeaeda ei paigaldatud territooriumi läbiva kõnnitee ette kuid kooli turvalisuse tagamiseks on seal jalgväravad.
Teie väljatoodud küsimuste osas korraldasime X territooriumit läbiva kõnnitee ja staadioni kasutavate linnakodanike juhuküsitluse. Küsitluse tulemused näitavad üheselt, et läbivale kõnniteele paigaldatud väravad parandavad seal jalutavate elanike turvatunnet, kuna läbi väravate ei saa ilma peatumata kihutada mopeedid ja jalgrattad. Lapsevankriga jalutajaid nende endi hinnangul väravad ei sega.

See mis siiani juhtunud, on üsna ootuspärane. Kui inimestel on vaja minna punktist A punkti B, siis nad seda teevad ja põrgu lukud ning väravad. Ma loobusin arvet pidamast, kui väravaid kolmandat korda vahetati. Tänaseks on tavalukkudest loobutud ning paigaldatud tabalukk. Miski minus ütleb, et see kokkuhoid, mida üritati ilmselt saavutada- jättes aia piki kõnniteed paigaldamata ning tõmmates selle risti üle kõnnitee, on tänaseks mitmeid kordi kinni makstud.
Mingil hetkel sai lukuparandajatel ilmselt siiber. Ja peale ähvarduskirja " Eramaa" (johhaidii, munitsipaalkool ja eramaa...), keerati väravad lõpuks vabsee lukku. Hommikuti said lapsukesed mängida põnevat mängu- joostes pimedas mööda poriseid aiaääri, milline värav täna avatud on? Näiteks mõned hommikud oli avatud ainult eesti kooli Järveotsapoolne värav. Vene lapsed, kes üritasid otse oma koolini jõuda, pääsesid kuni lukus oleva staadionini ning said loomulikult tünga. Pisemad mahtusid läbi staadionivärava varbade. Julgemad ronisid lihtsalt üle. Teised olid sunnitud tagasi pöörama. Vene kooli poolt lähenevad eesti noored lahendasid olukorra brutaalsemalt. Lukustatud staadionivärava kõrval olev paneel murti lihtsalt maha (ja mitte esimest ega viimast korda). Palju ei puudunud, et ma oleks kõrvalt "jõudu" soovinud.

Mõni aeg tagasi kuulsin juhuslikult, et hr. linnapea kohtub linnaosa elanikega ning tegin seda, mida ma kunagi oma elus teinud pole. Ma saatsin samuti küsimuse, millal terror lõpetatakse.
Vastust ma kahjuks ei tea, kuna mul pole võimalik päeval riigiesindajatega kohtumas käia.
Aga,.
Sel nädalal on kõikidel hommikutel olnud väravad avatud. Asi seegi. Koostöö viib sihile:)??

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!