Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

teisipäev, 1. oktoober 2024

Eelmise postituse järeldused

Kirjutan siia,

Lühidalt: tehnoloogia oli järgmine: mina lihtsalt rääkisin, ai tekitas teksti ja toimetas st polnud päris üks ühele mida ütlesin. Selle kopeerisin blogisse.

Peamiselt kaks järeldust. Esiteks, natuke üllatav, aga samas ka vastus sellele, miks (minul) pole nii lihtne blogida ( tähenduses- avan arvuti ja tipin sinna mõtted). Mõtte saamisel tekstiks on väga palju etappe. Lihtsalt ideed, mõtted ja sõnad ei ole veel mõtestatud tekst. Isegi, kui Ai pani komad vist õigetele kohtadele, leidis õiged suurtähed ja punktid ( ei kontrollinud) ning sõnastas voolava jutu ümber. Muutis stilistiliselt. 
Siis ise oma peaga oleks veel kõvasti muudatusi teinud. Stiil eelkõige, lõikude järjestus. Prioriteedid. Iga väljaöeldud sõna pole veel kuld, mida maailmaga jagada.
Ai-l, nagu ma ka muudel puhkudel olen tähele pannud, on liiga palju vahtu ja vähe konkreetsust.

Teine. Prompt. Nii nagu Notsu mainis- on veel arenguruumi toimetajana. Jah, tõsi. Aga üks osa süüst on ka minul endal. Rolli, lähteülesande, stilistika peaks konkreetsemalt määratlema. Kui mingil hetkel on aega, siis proovin uuesti, parema lähteülesandega + geminiga+ eestlaste tarkvaraga. 

Järeldus. Kui tahta blogi kirjutada ai abiga, on vaja natuke põhjalikumalt teha eeltööd ja masinat õpetada. Või jääda ikka " vana kooli" juurde ja ise edasi pingutada :)