Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

teisipäev, 22. juuni 2021

Tuul

 

Nii, nüüd on ametlikult kõik eestlased elektritõukerattaga sõitnud :)

Mulle endale ajaloo huvides: sel nädalal on Eestis üle 30 kraadi olnud ja lihtsalt pole võimalik teha mitte ühtegi üleliigset liigutust.  
Laps ütles, et kõige parem on Tuul  eks siis on.


Kui norida, siis mulle oleks meeldinud oma krediitkaardi andmed sisestada kohe, kui äpi alla laadisin. Millegipärast küsis ta neid enne esimese sõidu alustamist. Ja niimoodi keset tänavat otsi prille ja rahakotti ja vehi oma kaartidega, ei ole mugav, ega ka turvaline. 

Ja teine pisiasi. Ma olen muidugi pusa ka. Ma näen , et seal on tugijalg. Nügin jalaga ette ja taha ja küljele, ei liigu millimeetritki. Soh, jääbki sõitmata. Otsin äpist, ja no ei ole " Abi" kohta., Nüüd vaataks suurima rõõmuga tutvustavat videot, mida allalaadimisel näidati, aga mida ei leia, seda ei leia. 
Lõpuks helistan lapsele. Emme, hakka lihtsalt sõitma, ta ise tuleb ära. Tuligi.
Sõitu lõpetades sama probleem.
Ei hakanud enam lapsele helistama, panin ratta lihtsalt nii, et see on mitmest küljest toetatud. Mina seda tugijalga alla ei saanud.

Aga muidu. SUPER!!  Kuna oled, erinevalt rattast, madalal, siis tasakaalu probleeme pole ja ei peagi 200 km/h sõitma, vaid saab päris tasakesi.  Ma tõesti soovitan vanema- ealistel ja eakatel vähemalt proovida. See on teile, mitte noortele ja:) Rahvast polnud, seega sain julgelt keset teed sõita ja kurve sirgelt võtta :)
Esimesel sõidul olin täitsa krampis, ja Rocca promenaadil on üsna pikk jupp puitsilda, seal vibreeris mõnuga, nii et ma usun, et sain isegi füüsilise koormuse kätte :)

Lihtsalt liugled randa, jätad ratta puude vilusse ja pärast kuljetad tagasi.

Mulle meeldib!! :)


10 kommentaari :

  1. On veel viimaasem eestlane, et elektritõuskile roninud ei ole... :P

    VastaKustuta
  2. Ma ka pole jõudnud. Hirm on, et äkki meeldib liiga palju.

    VastaKustuta
  3. Hm, mulle tegi laps Bolt'i tõuksi kasutamise õppeminutid...olen korduvalt vaadanud, proovinud ei ole. Äpp on olemas...tuleb pisut julgust koguda ja lasta Tuulel juustes lehvida :)

    VastaKustuta
  4. Mina ka ei ole sõitnud. :(((

    See-eest laenasin Bolti käest suure kaubiku ja käisin sellega maal.

    VastaKustuta
  5. Said vibreerimisest füüsilise koormuse? Ma näen siit uut hüüdlauset vibraatoriäritsejatele. "Mõnuga suvevormi!" vms.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No kuidagi peab ju endale õigustama, miks ma ei jookse kõnni vaid liuglen. . :):)
      Ja olid ju 80 datel mingid seadmed, mis vibraga vormi viisid ?!

      Kustuta
    2. see on muide üks hüpotees selle seletamiseks, miks kassid nurruvad. Luude vormishoidmiseks, et nad saaks palju puhata (kassidel on väike süda, ei kannata pikki pingutusi), aga ilma luuhõrenemise ohuta.

      Kustuta
    3. Vibratsioonil on oma mõju kindlasti ja koormust annab ta ka. Olete sõitnud jalgrattaga munakiviteel või väga hullul kruusateel? Väsitab? Loomulikult väsitab. Üleliigne vibratsioon on kõigele lisaks terviserisk, nt traktoristide kutsehaiguste põhjustaja.
      Vibraator mõjutab nii väikest piirkonda, et selle abil suvevormi saavutada on paraku võimatu.

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!